Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zupas :: Zivju zupas

Zivju zupas

Zivju biezeņa zupa



Gabaliņos sagrieztu zivju fileju, pārlej ar nedaudz ūdens, pieliek pētersīļus, selerijas, sāli, piparus lauru lapas un sautē, līdz gatavi. Tad zivis un garšsaknes samaļ vairākas reizes gaļas mašīnā, atsķaida ar verdošu ūdeni, pievieno izkarsētus, atsķaidītus kviešu miltus. Beidzot pieliek frikadeles, krējumu, sviestu un ja, vēlas, citronu sulu. Frikadeļu sagatavošana: Zivju fileju vairākas reizes gaļas mašīnā samaļ kopā ar pienā mērcētu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju un klimpu zupa



Svaigus zušus notīra, sagriež gabaliņos, pievieno sāli, piparus, lauru lapas, salmiņos sagrieztus sīpolus, pētersīļus un vāra, līdz gatavi. Tad pievieno atsevišķi sālsūdenī vārītas klimpas, pārkaisa sasmalcinātus sīpolu lociņus. Klimpu gatavošana: verdošā ūdenī liek sviestu, sāli, uzreiz visu miltu daudzumu un samaisa. Tad mīklu atdzesē, pievieno sakultu olu, samaisa, veido klimpas un vāra sālsūdenī gatavas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju un dārzeņu zupa



No zivju galvām, asakām vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus un, kad tie gandrīz mīksti, pievieno kartupeļus, darza zirņu un vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pirms pasniegšanas zupā liek sviestu, atsevišķi buljonā vārītus laša gabaliņus, citrona šķēlītes, sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju frikadeļu zupa



Svaigus jūras asarus notīra. Zivju galvas, asakas pērlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra 25-30 minūtes, tad izkāš. Asaru fileju kopā ar pienā vai saldā krējumā mērcētu baltmaizi gaļas mašīnā divas reizes samaļ, pievieno olu, sāli, samaisa un veido frikadeles. Zivju buljonā liek salmiņos sagrieztus burkānus, sīpolus, pētersīļus, kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli un vāra, līdz kartupeļi

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju soļanka



Svaigu zandartu notīra, atdala galvu, asakas, fileju sagriež gabaliņos. No zandarta galvas, asakām vāra buljonu, izkāš. Verdošā buljonā liek sasmalcinātus skābētus gurķus( bez mizas, sēklām), apceptos sīpolus un tomātu biezeni, zandarta filejas gabaliņus, sāli, piparus, lauru lapas, olīvas, kaperus un vāra 5 - 10 minūtes. Pasniedzot zupā liek citrona šķēlītes, pārkaisa sasmalcinātus diļļu zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģu zupa



Verdošā ūdenī liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sīpolus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz kartupeļi pusmīksti. Tad zupā virs kartupeļiem liek iztīrītas, noskalotas svaigas reņģes un vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pievieno skābu vai saldu krējumu un pārkaisa sasmalcinātus diļļu zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju zupa



Ūdenī liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, salmiņos sagrieztus sīpolus vai puravus, pētersīļus un vāra 15 - 20 minūtes. Tad pieliek zivju filejas gabaliņus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz zivis gatavas. Pasniedzot pievieno sviestu, ripiņās sagrieztus tomātus, pārkaisa diļļu vai pētersīļu zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
uzpūtenis , speķa , makaroni ar , Pildīta līdaka , cūkgaļas ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180