Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zupas :: Saldās zupas

Saldās zupas

Saldā putraimu zupa



1 l ūdens uzvāra ar sāli, cukuru, sviestu un garšvielām. Rupjos putraimus piemaisa klāt sausā veidā, smalkos iepriekš iemīca kā miltus. Zupu vāra apm. 1/4 st. Ja vēlas, var piemaisīt ar ūdeni sakultu olas dzeltenumu, vai arī tā vietā 1/8 l baltvīna vai abus kopā, var arī baltvīna vietā ņemt ābolu vīnu, bet tad jāņem 40 g cukura.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Maizes zupa ar āboliem



Maizi izmērcē, uzliek ar gabalos sagrieztiem āboliem (ar visu mizu un serdi) un izvāra mīkstu. Buljonu izkāš caur sietiņu, pieliek klāt korintes vai rozīnes, sviestu un cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kaltētu augļu zupa



Kaltētos augļus nomazgā siltā ūdenī. Tad uzliek 5 l auksta ūdens, pieliek cukuru, kanēli, citr. mizu un sāgu un pēc kārtas izvāra mīkstus bumbierus, plūmes, aprikozus un ābolus, mīkstos augļus tūliņ atkal izņemot laukā no zupas. Sāgas vietā var arī sakult 1/4 l ūdens 1 1/2—2 karotes kartupeļmiltu un uzvārīt ar buljonu, kuram pielej klāt kādu glāzi dzērveņu sulas. Zupa

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Apelsīnu zupa



Vienam apelsīnam noloba plānu kārtiņu mizas dzeltenumu un to vāra apm. stundu ar 2 l ūdens, tad nokāš, pieliek cukuru, sāli un grūztus sausiņus, un visu vēl vāra apm. 15 min., tad piejauc vīnu un cukurā ieberztu 3 apelsīnu mizu un sulu un buljonu satumina ar olu dzeltenumu. Traukā ieliek sviestā ceptas baltmaizītes un divu apelsīnu šķēlītes, pārlej gatavo zupu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zemeņu zupa ar vīnu



Uzliek 1 l ūdens ar cukuru un sadrupinātiem sausiņiem un vāra apm. l/2 st., pieliek notīrītas, sašķaidītas zemenes, vēl pavāra 15 min., tad izberž caur sietiņu, pielej klāt vīnu un vēlreiz uzkarsē, bet vairs neuzvāra. Bļodā sakuļ olu dzeltenumu un stipri kuļot pielej karstu buljonu un tūliņ pasniedz galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vīna zupa ar rīsiem



Noskalotus rīsus uzliek ar ūdeni, lai rīsi būtu pilnīgi zem ūdens, un ar tējkarotīti sāls izvāra mīkstus (vārot nedrīkst maisīt), tad pielej 1/2 l ūdens, pieliek citronmizu un cukuru, vairākas minūtes vēl visu pavāra, un beigās pielej klāt vīnu un uzkarsē, bet vairs neuzvāra. Buljona bļodā sakuļ olu dzeltenumu, stipri kuļot pielej gatavo masu un tūliņ arī karstu pasniedz galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vīna zupa ar sāgu



1/2 l ūdens uzvāra ar tējkaroti sāls, pieber sāgu un vāra tik ilgi, kamēr graudiņi jau gluži mīksti izvārījušies, tad pielej vīnu, pieliek berztu citronmizu un visu vēl uzkarsē, bet vairs neuzvāra. Galdā pasniedz karstu ar maziem plācenīšiem vai sausiņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
maltās gaļas , sieri , zivis , vērša gaļas , Riekstu saldējums ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Makaronus vāra liela ūdens daudzumā, pievienojot sāli, līdz tie mīksti. Tad uzlej uz sieta un ūdeni notecina. Dūmota speķi sagriež
Notīra un pāršķeļ pušu lielāku teļa galvu (vai divas mazākas galvas), smadzenes un mēli izņem laukā, uzliek vārīties ar karstu
Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem
Miežu iesalu iemaisa ūdenī un notur vienu diennakti. Tad maisijumu pārlej vārāmā traukā un pievieno sāli un vāra apmēram 2
Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pievieno sāli, pienu un iecilā saputotu olas baltumu. Masu lej uz pannas izkausētā sviestā un
Gaļu nomazgā, 1 reizi samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sāli, sīpolu, piparus. Vēl reizi samaļ, pielej ūdeni, labi samaisa,
Taukos uzbrūnina miltus gaiši brūnus, piecep smalki sagrieztus sīpolus, pielej ūdeni un etiķi, pieliek sāli un virces un ļauj labi



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180