Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zupas :: Gaļas zupas

Gaļas zupas

Gulaša zupa



Gaļu sagriež kubikos, sakarsētā taukvielā apcep brūnu, pievieno ripās grieztus sīpolus, uzkaisa nedaudz piparus, sāli, ķimenes un slēgtā traukā pasautē apmēram 15-20 min., tad pielej karstu ūdeni, pieliek kubiciņos sagrieztas paprikas un lēni vāra. Kad gaļa gandrīz mīksta, zupai pieliek mazos stienīšos sagrieztus kartupeļus un kubikos sagrieztus tomātus. Gatavu zupu pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem un pievieno krējumu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vēršastes zupa II



Nomazgātu, gabalos saskaldītu astes gabalu sakarsētā taukvielā apcep brūnu, liek katlā un pārlej ar ūdeni, un vāra apmēram pusotras stundas ik pa laikam nosmeļot putas, tad pievieno iepriekš sagatavotus šķēlītēs grieztus burkānus, notīrītu sīpolu, notīrītu sarīvētu seleriju sakni un turpina vārīt, līdz gaļa mīksta, pieliek sāli, piparus, ja vēlās, arī papriku . Gaļu no zupas izņem, atbrīvo no kauliem un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Borščs (mazkrievu gaumē)



Gaļu uzliek vārīties ar 3 l auksta ūdens un sāli, un kad putas nosmeltas, pieliek notīrītus un garenās strēmelēs sagrieztus burkānus, notīrīt un tāpat sagrieztu kāli un galviņu balto kāpostu, un 2,5 līdz 3 st. vāra virumu uz mazas uguns. Tad iemīca miltus ar skābu krējumu, pamazītiņām pielej maizes kvasu, visu piejauc klāt gaļas virumam, un pēdējo vēlreiz uzvāra, pēc

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gaļas soļanka 2



Sīpolus sagriež, cep sviestā, pievienojot tomātu biezeni. Gaļas produktus - šķiņķi, vārītu liellopu gaļu, atsevišķi izvārītas nieres un cīsiņus griež kubiņos vai strēmelēs. Skābētos gurķus nomizo, atbrīvo no sēklām, griež plānās šķēlītēs. Izvārītā buljonā liek saceptos sīpolus, sagatavotos gurķus, gaļas produktus, garšvielas un visu vāra apmēram 10 minūtes. Pasniedzot gaļas soļanka ieliek skābu krējumu, citrona šķēlītes, konservētus kaperus, olīvas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Veršastes zupa



No liellopu gaļas vāra buljonu ar bagātīgu garšsakņu piedevu, pieber sāli un gatavam buljonam pēc izkāšanas pievieno degvīnu vai vīnu. Atlasa glītākās, mazākās ba-raviciņas. Pārējās baravikas sakapā un sacep, pievieno sīki sakapātu desu, sakultu olu un rīvmaizi, sāli un veido klimpas. Verdošam ūdenim pievieno mazliet sviesta un sāls un uz mazas liesmas klimpas karsē 5 minūtes, ar putu karoti izņem,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Biešu zupa ar cīsiņiem



Ar mizu vārītas bietes nomizo, sarīvē skaidās vai sīkāk. Taukvielā apcep sasmalcinātus burkānus, sīpolus, bietes un izkarsē kviešu miltus. Visu liek katliņā, pārlej ar verdošu buljonu vai ūdeni un vāra, līdz saknes mīkstas. Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un skābi. Zupai jābūt patīkami saldskābai. Pasniedzot zupā ieliek gareniski vai ripiņās sagrieztus vārītus cīsiņus, krējumu, pārkaisa ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krēma zupa



Žāvētas gaļas gabalu vāra, vārīšanas beigu posmā pievieno notīrītas saknes, garšvielas. Gatavo gaļu izņem. Kad saknes mīkstas, pieliek zirnīšus, uzvara, tad dārzeņus izberž caur sietu vai sasmalcina mikserī. Zupu vēlreiz uzvāra. Pasniedzot zupai pievieno saputotu krējumu un nedaudz konjaka. Pasniedz buljona tasē bez gaļas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gaļas biezeņa zupa



Vistu sadala vairākās daļās, pārlej aukstu ūdeni, uzvāra, noputo. Pēc tam pievieno sasmalcinātus burkānus, sīpolus, pētersīļus. Kad gaļa mīksta, to no kauliem atdala un vairākas reizes smaļ gaļas mašīnā. Lai iegūtu viendabīgu gaļas biezeņa zupu, tad gaļu pēc samalšanas vēl izberž caur smalku sietu. Samalto gaļu liek izkāstā buljonā, pievieno izkārsētus, atšķaidītus kviešu miltus un vāra 5 minūtes. Beidzot pievieno

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zirņu zupa



Dūmotu cūkas gaļu liek ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, sīpolus, mērcētus zirņus, miežu grūbas vai putraimus un vāra, līdz zirņi un grūbas mīksti. Zirņu zupai vēlams kā garšvielu pelt nedaudz svaigas klalnu mētras. Lieto lapas un kātus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīsu zupa



Gaļu sadala gabaliņos, liek katliņā sakarsētā margarīnā un apcep. tad pārlej ar ūdeni un sautē 10 - 15 minūtes. Pēc tam ūdeni papildina līdz vajadzīgajam daudzumam, pieliek rīsus, sāli, salmiņos sagrieztus, apceptus burkānus, sīpolus, pētersīļus un vāra, līdz gaļa un rīsi mīksti. Beidzot pielej saldu krējumu, pārkaisa garšaugu zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
melleņu , sula , siļķe , biesu salati , Teļa cepetis ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Kartupeļu, seleriju, olu dzeltenumu masā iemaisa sviestā caurspīdīgi saceptus sīpolus, sāli un smalku baltu rīvmaizi. No masas veido plācenīšus, apviļā
Pienu uzvāra, pievieno cukuru, uz sausas pannas apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus, vaniļu, kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra. Lej traukā, pārkaisa sakapātos
Nomērcētu siļķi notīra, atdala asakas. Siļķes filejas sakārto siļķu traukā vienu uz otra, sagriež šķērsām gabaliņos. Siļķei pārliek ripiņās sagrieztus
Laša ikrus ieliek remdenā ūdenī un uzmanīgi noņem plēvi, lai neizjauktu mazās pērlītes, tad ikrus noskalo aukstā ūdeni, nopilina uz
Sarkanus tomātus, sīpolus, pētersīļu un seleriju saknes nomazgā, notīra un sagriež 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Sagatavotos dārzeņus saliek katliņā,
Speķi sagriež ne visai lielos četrkantainos gabaliņos un izkausē. Taukos uzcepj šķēlēs sagrieztus kartupeļus un sīpolus; beigās pie jauc speķa
Hollandiešu mērce ar skābu krējumu (pie zivju pudiņa). Notīrītas zivs galvu, asti un asakas uzliek vārīties ar verdošu ūdeni, pipargraudiņiern



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180