Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zupas :: Dārzeņu zupas

Dārzeņu zupas

Kartupeļu un burkānu biezzupa



Noskalotus, notīrītus burkānus sīki sarīvē, liek vārīties karstā buljonā, pievieno notīrītus, iepriekš sagrieztus kartupeļus un vāra, kamēr burkāni un kartupeļi ir mīksti, tad izberž caur sietu, pievieno sviestā saceptus, ar zupas šķidrumu atšķaidītus miltus un visu kopā uzvāra. Pasniedzot zupai pievieno krējumu, uzkaisa smalki griezrus pētersīļu zaļumus un grauzdētas maizītes.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīsu un zirnīšu zupa



Buljonu uzsilda līdz karsts, liek vārīties nomazgatus rīsus un sasmalcinatas garšsaknes. Kad rīsi būs mīksti, zupā ieber konservētus zaļos zirnīšus un ripiņās sagrieztus cīsiņus, izkarsē un pēc garšas pieliek sāli. Pasniedzot zupai pārkaisa ar smalki grieztiem zaļumiem, pievieno sviestu vai krējumu.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Ķirbja zupa



Ķirbi noloba, izņem mīkstās daļas, sagriež gabaliņos un savāra ar 1 l ūdens biezā putrā, kuru tad vēlreiz uzvāra ar pienu, sviestu un sāli. Buljons vēl labāk garšo, ja ķirbi savāra mīkstu ar sešiem nolobītiem un sagrieztiem āboliem. Var arī iepriekš ūdenī novārīt un buljonam pieliek 200 g rīsu, tad ņem mazāk ķirbja gaļas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kaltētu pupiņu zupa



Nomazgātas baltās vai brūnās pupas uz dažām stundām iemērc ūdenī, un tanī pašā ūdenī, pielejot kādu lāsi sakņu novārījuma, vāra pupas apm. stundu, tad nokāš. Saknes nomazgā, sagriež strēmelītēs, sīpolus apcep sviestā un novāra sakņu novārījumā, pielej pupu buljonu un visu vēlreiz uzvāra. Beigās pieliek garšvielas un apkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rasoļņiks



Karstā buljonā vai ūdenī liek nomazgātus rīsus. Notīrītus burkānus griež kubiņos, sīpolus sasmalcina, apcep taukvielā, pieliek zupai. Kartupeļus griež gabaliņos, pievieno zupai, vāra, līdz dārzeņi un risi mīksti, tad pievieno nomizotus sasmalcinātus gurķus bez sēklām, saceptu tomātu biezeni, pēc garšas pieliek sāli, pasniedzot pievieno skābu krējumu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Borščs



Bietes borščam var sagatavot dažādi. Tās var vārīt veselas, var izcept cepeškrāsnī, var sasmalcināt salmiņos, apcept taukvielā un pēc tam, pievienojot šķidrumu un skābi, izsautēt. Pieņemsim, ka šoreiz bietes izvāra veselas. Ūdenī vai buljonā liek vārīties salmiņos sagrieztus kāpostus. Burkānus sarīvē skaidās uz sakņu rīves, sīpolus sakapā, abus taukvielā apcep, pievieno zupai. Kartupeļus griež stienīšos, liek zupā un visas saknes

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puķukapostu zupa



Buljonā vāra sagatavotus puķukāpostus. Gatavā zupā iemaisa jēlus olu dzeltenumus, pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pupiņu zupa 2



Pupiņu zupu var vārīt gan žāvētas cūkgaļas, gan svaigas gaļas buljonā. Izmērcētās pupiņas liek vārīties kopā ar sagrieztiem burkāniem, sīpoliem, pētersīļu saknītēm. Kad pupiņas tuvu gatavībai, zupai pievieno notīrītus, kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra līdz gatavībai. Pasniedzot zupu bagātīgi pārkaisa ar sakapātu pētersīļu, diļļu, loku zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sīpolu zupa ar grauzdiņiem



Sīpolus sagriež ripās vai sīki sasmalcina, katlā taukvielā apcep, pievieno miltus, tos nedaudz sabrūnina, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek garšvielas, uzvāra. Nobriedušas baltmaizes kukulim norīvē garozu, maizi sagriež šķēlēs vai kubiņos. Šķēlītes apziež ar sviestu, uzber sieru, liek uz plāts, cepeškrāsnī apgrauzdē. Gatavojot kubiņus, tos novieto uz plāts, apslaka ar izkausētu taukvielu, apgrauzdē, pēc tam ievieto zupā un pārkaisa

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puravu zupa



Notīrītus kartupeļus sagriež kubiņos, puravus ripiņās. Dārzeņus liek verdošā ūdenī vai buljonā un vāra, līdz tie mīksti. Sakarsētā sviestā sacep miltus, atšķaida, pievieno mērci zupai, uzvāra. Pasniedzot zupu pārkaisa ar zaļumiem, katrai porcijai pievieno pa karotei krējuma.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
apelsīnu mērce , Skabie kāposti , Pupiņu zupa , skābi kāposti , Alus mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Notīra, atdala iekšas, izmazgā, sacērt 4 daļās, uzliek vārīt. verdošam nosmeļ putas, pieliek sāli, saknes, uzliek vāku, uz lēnas uguns
Labi atdzesetam rūgušpienam pievieno medu un ar putu slotiņu saputo. Lej glāzēs un pasniedz.
Bumbierus nomazgā, nomizo, kātiņu nokasa, nogriež īsāku. Mazos bumbierus atstāj veselus, lielākos sagriež gareniski uz pusēm. Uz pusēm pārgriež arī
Saputotam krējumam pievieno olu un piena maiisījumu, izšķīdinātu želatīnu, apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un samaisa. Sapilda traukos, ļauj sarecēt. Grezno ar
Nomazgātas melnsaknes izvāra ne gluži mīkstas, ne cietas, nokāš, nomizo un sagriež 5-7 cm. garos gabalos, apmērcē sagatavotā mīklā (mīklai:
Vitamīni
Vitamīniem ir ļoti liela nozīme uzturā. Vitamīni organismam salīdzinājumā ar citām uzturvielām vajadzīgi visai niecīgos daudzumos. Tomēr tie
Šim nolūkam ņem lētākas, izstīdzējušas salātu galviņas, vai arī tādas, kas vairs nav tik cietas. Lapas noplūc, labi nomazgā un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180