Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Siļķes

Siļķes

Siļķu rulete



24 st. ūdenī mērcētas siļķes tikpat ilgi mērcē pienā, tad nodīrā, dala uz pusēm, izasako un no iekšpuses ieziež ar smalki kapātu kaperu un šalotes sīpoliņu, berztas citrona mizas un sinepju biezeni. Pusītes sarullē kopā, sasprauž ar koka irbulīti, un ieliek traukā. Siļķu pieņus smalki sakapā un sakuļ ar vīna etiķi, ar šo mērci aplej traukā siļķes. Piedevām pieliek dažas
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Studentu siļķes



Nodīrātas un izasakotas, sālītas siļķes pāršķeļ uz pusēm un 3 st. mērcē ūdenī vai pienā, nosusina, sagriež 3 gabalos un saliek ar 5 gr sviesta ietaukotā, uguns izturīgā formā, aplej ar etiķi, kurā iepriekš izšķīdina cukuru. Virsū uzkaisa kapātas dilles un saplūkātu sviesta. Formu apm. 20 min. atstāj karstā krāsnī.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sālītu siļķu pudiņš



2 sālītas siļķes, 1,5 kg kartupeļu, 3 olas, 2 glāzes piena, pipari, karote kapātu pētersīļu, tējkarote sviesta. Nomērcētas, iztīrītas un izasakotas siļķes nosusina un sagriež gabalos. Kartupeļus novāra, sagriež šķēlēs un kārtām pārmaiņus ar siļķēm saliek iesviestotā cepamā formā, pašā apakšā un augšā jābūt kartupeļiem. Pildījumu aplej ar mērci, ko pagatavo ar jēlām olām, pienu un maltiem pipariem. Virsū uzkaisa smalki
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siļķu plācenīši



Piena vai ūdenī nomērcētas, nodīrātas un izasakotas siļķes smalki sakapā un sajauc ar ūdenī izmērcētu un nospiestu baltmaizi, jēlām olām, izkausētu sviestu un pipariem, var piejaukt arī berztu sīpolu. Tad izveido mazus apaļus plācenīšus, kurus apviļā miltos un apcep sviestā vai cūkas taukos iebrūnus. Galdā plācenīšus dod bez mērces, ar sutinātiem zaļiem zirņiem vai zaļām pupiņām.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārītas svaigas siļķes



Gluži svaigas, labi sagatavotas siļķes iesāla un aprasina ar etiķi, ļaujot tām 2 st, marinēties. Tad nosausina, ieliek vāji verdošā sālsūdenī un noliek malā vilkties, tad izņem lauka un dod galdā uz karstas plātes, garnējot ar pētersīļiem un 8 daļās sagriezta citrona šķēlītēm. Piedevām dod verdošu sviestu.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ceptas svaigas siļķes



Iztīrītas un 1 st. ūdenī mērcētas siļķes izņem no ūdens, apkaisa ar sāli, mazliet ar pipariem un devīgi aprasina ar citrona sulu, un ļauj tām atkal apm 1 st. stāvēt. Tad nosusina, apvalsta smalkos miltos un pēc tam sakultā olā un berztā baltmaizē, apcep no abām pusēm iebrūnas un, galdā pasniedzot, garnē ar grauzdētiem pētersīļu pušķīšiem, klāt dod siltu sinepju
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siļķu krēms



Siļķes, pirms tās lieto, kādu stundu iepriekš iemērc ūdenī, tad notīra, nodīrā, izasako, smalki sakapā un 5 min. vāra ar ūdenī atmiekšķētu un labi nospaidītu galda maizi bez garozas, saldu krējumu vai pienu, sviestu un skāba krējuma piedevu, pēc patikas var pielikt piparus un berztu sīpolu. Galdā siļķu krēmu pasniedz siltu vai aukstu, ar novārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siļķu panniņa



Siļķes dienu iepriekš iemērc pienā vai ūdenī, un kad tās nomēr-cētas, novelk ādu, izlasa asakas, un gaļu sakapā smalku, pēc tam sajauc ar ūdenī atmiekšķētu un nospaidītu galda maizi bez garozas, ar 100 g izkausēta sviesta, skābu krējumu, pipariem un sakultām olām. Biezeni iepilda iesviestotā lēzenā, formā, apkaisot ar berztu maizi un apliekot ar maziem gabaliņiem atlikušā sviesta, un labi

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siļķu pudiņš



Sīpolu nomizo, smalki sagriež, sviestā satvaiko. pieliek nomērcētas, no asakām attīrītas siļķes, satvaiko, samaltu gaļu, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, skābu krējumu, labi sajauc, saliek izsmērētā formā, pārkaisa ar rīvmaizi, cep ap 20 min., pasniedz ar krējuma mērci un vārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siļķu pastēte



Siļķes nomērcē, notīra, sakapā, pieliek olu dzeltenumus, sakapātu sīpolu, pienā izmērcētu, nospiestu baltmaizi. Atdalītus olu baltumus, viegli izmaisa, masu liek ar sviestu smērētā formā, pārkaisa ar rīvmaizi, cep karstā krāsnī ap 30 min.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kakao , Pasterizēti gurķi , bifšteks , Brūkleņu , vīna mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Ābolu un banānu  biezenis.
Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Liek vārīt uz lēnas uguns (apmēram 20 min.) maisa, lai nepiedeg. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber
kraukšķīgie salāti ziemai
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180