Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Sautētas zivis

Sautētas zivis

Mintāja fileja krējuma mērcē



Mintāja fileja krējuma mērcē

Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli, sagriež gabaliņos, gabaliņus apviļā miltos un cepu ieeļļotā pannā, cepjot pasāla un papiparo, cepj no abām pusēm līdz zivs paliek nedaudz brūna, tad liek klāt iepriekš apceptos sīpolus, krējumu un var pašķaidīt ar uzkarsētu ūdeni, pievieno zaļumus.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Karūsas sutinātas



Nozvīņotas, notīrītas un nomazgātas karūsas sagriež trīs pirkstu platuma gabalos, apkaisa ar sāli un 1/2 st. ļauj sālīties. Tad katlā izkausē sviestu, pieliek skābu krējumu, smalki sakapātas pētersiļlapas, samaisa ar miltiem, un 3 - 4 min. mērcē vāra noslaucītus iesālītos zivs gabalus. Beigās mērci nogaršina ar citronsulu un, ja grib, sajauc ar olas dzeltenumu. Galdā karūsas dod bļodā, ar novārītiem,
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sutināti asari



Sutināti asari 6 pers. Nozvīņotus, notīrītus, nomazgātus, gabalos trīs pirkstu platumā sagrieztus asarus bez galvām, un spurām ieliek katlā izkausētā, ar krējumu uzvārītā sviestā, ar sāli, un ļauj visam 5 min. vārīties, pēc kam mērcei pieliek nolobītas citronšķēles bez graudiņiem. Galdā asarus dod mērcē, ar novārītiem sausiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildīta vimba



Zivis nozvīno, nomazgā, nogriež galvas, nodīrā ādu tā, lai tā neieplīstu, gaļai jāpaliek vēl nedaudz pie ādas klāt. Iztīra iekšas, noņem gaļu no asakām, izlasa mazās asaciņas un samal, piejauc sāli, lai masa būtu lipīga, pieliek nomizotu, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, pierīvē muskatriekstu, sīpolu, pieliek nedaudz sāli, veselas olas, izmaļ caur mašīnu, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, labi sajuc, pilda

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīts breksis



Breksi nozvīņo, iztīra iekšas, labi nomazgā, ūdenim pievieno garšvielas, verdošā ieliek breksi, vāra 5 min., tad patur ap 20 minūtēm bez uguns, lai ievelkas, izņem ar putu karoti, novieto uz trauka, pārlej karstu mērci, uzliek citronu šķēlītes, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautētas zivis ar dārzeņiem



Burkānus notīra, sagriež ripiņās, liek katliņā, zivju buljonu, pieliek sviestu un sautē pusmīkstus. Tad pievieno svaigos zirņus, virsū uzliek notīrītus, no asakām atdalītus zivju gabaliņus, sāli un visusautē gatavu. Sabiezina ar izkarsētiem, ūdenī atšķaidītiem kviešu miltiem. Lej dziļākā traukā, pārkaisa pētersīļu zaļumus un pasniedz galdā ar vārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautētas reņģes ar burkāniem



Sālītas reņģes mērcē apmēram 3 stundas, atdala galvas un asakas. Burkānus sasmalcina skaidiņās, katliņā taukos apcep, pievieno šķidrumu, lai burkāni būtu tikko pārsegti, pārkaisa sasmalcinātus sīpolus, selerijas, pētersīļus un sautē. Pusmīkstiem burkāniem pieliek iztīrītas reņģes, tomātu biezeni un sautē, līdz burkāni mīksti. Beidzot sabiezina ar izkarsētiem, aukstā ūdenī iejauktiem kviešu miltiem. Lej dziļākos traukos un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģes pienā



Reņģes notīra, kārto veidnē vai emaljētā bļodiņā, pārkaisa sasmalcinātu sīpolu, sāli, piparus, lauru lapas, pārliek sviesta piciņas un pārlej pienu, lai reņģes būtu tikko pārklātas. Trauku nosedz ar vāku un sautē cepeškrāsnī, līdz reņģes gatavas. Pirms pasniegšanas pārkaisa pētersīļu vai diļļu zaļumus un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem. Šādā veidā labi gatavot sālītas reņģes, tikai tās pirms gatavošanas nomērcē.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautētas zivis



Zivis notīra, sadala gabaliņos, liek katliņā, pārlej zivju buljonu, kas iegūts, novārot asakas, galvas, pieliek sviestu, garšvielas, katliņu cieši nosedz ar vāku un virs pavarda vai cepeškrāsnī sautē gatavas. Tad zivis, liek dziļākā traukā, pārlej mērci, kas gatavota no šķidruma, kurā sautējušās zivis, pievienojot izkarsētus kviešu miltus, un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigiem dārzeņu salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
omlete ar , zaķis , majonēze , PIENA MĒRCE , puravu zupa ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Medījumu cepeti sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Burkānus notīra, noskalo, sagriež plānās ripiņās, liek katliņā
Piparmētras pieder pie lūpziežu dzimtas. Tas ir ilggadīgs, 30—90 cm augsts lakstaugs. Tās pavairo veģetatīvi, vislabāk ar virszemes un apakšzemes
Vispirms vistu izveido - nogriež galvu, kājas, kaklu, stilbus un spārnus piesien pie ķermeņa, lai cepot neapdeg. Vistas kautķermenim ar
Žāvētas gaļas gabalu vāra, vārīšanas beigu posmā pievieno notīrītas saknes, garšvielas. Gatavo gaļu izņem. Kad saknes mīkstas, pieliek zirnīšus, uzvara,
Ūdeni ar sviestu, sāli, cukuru uzvāra. Miltus izsijā, visus uzreiz ber verdošā šķidrumā un ar koka karoti maisa, līdz mīkla
Sakarsētam saldam krējumam pieliek sviestu un iejavotus miltus, pēc tam krējumu uzvāra. Sparģeļus novārtā maz sālītā ūdenī mīkstus, sagriež apmēram
Lasi nemazgā, bet norīvē ar mitru drēbi. Sāli sajauc ar cukuru, salpetri, no visām pusēm ierīvē. Lasi iekārto koka traukā



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180