Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Reņģes

Reņģes

Ceptas reņģes marinādē



Ceptas reņģes stikla traukā aplej ar marinādi, ko pagatavo uz pusēm etiķi ar ūdeni līdz ar pipaŗgraudiem un sīpoliem, uzvārot un atkal atdzesējot. Trauku cieši aijzvāko ar pargamenta papīru un uzglabā aukstā vietā (reņģes turas 8 - 10 dienas).
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģes ceptas



Notīrītas un nomazgātas svaigas reņģes apviļā miltos, sakuļ olu dzeltenumā un beigās berztā baltmaizē un 5 min. cep pannā sviestā no abām pusēm līdz tās ir dzeltenas. Var ari ņemt uz pusēm sviestu ar taukiem. Galdā reņģes dod lēzenā traukā, ko garnē ar citrona šķēlēm; klāt dod kartupeļus, zaļumu vai gurķu salātus.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābi ietaisīta zivs



Labi sagatavotu, uzšķērstu zivi sadala gabalos un viegli iesāla, Apm. pēc 1 st, zivs gabalus nosausina, apcep sviestā gaiši iebrūnus un noliek aukstumā. Atdzisušus saliek traukā. Uzvāra etiķi ar sīpoliem, vircēm un sāli un ļauj atdzist, Zivs gabalus aplej ar marinādi un noliek gaisam, pieejamā vietā, ieskābētās zivis turas apmēram 10 - 14 dienas. Pēc 3 dienām tās jau lietojamas,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģu panniņa ar olām



Žāvētām reņģēm novelk ādu un izlasa asakas, saliek rindās iesviestotā formā, virsū uzliek gabaliņos sviestu un uzpilda skābu krējumu, iesit blakus vienu pakaļ otrai olas, apkaisot ar pipariem, un cep cepeškrāsnī tik ilgi, līdz olbaltums ciets sarecis, bet olu dzeltenums vēl puslīdz mīksts.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģu biezenis



Žāvētām reņģēm novelk ādu un izlasa asakas, un pieliek biezenim, ko dabū samīcot aukstā ūdenī izmērcētus un labi nospaidītus veģus bez garozas ar izkausētu sviestu, sakultām olām un skābu krējumu (jo vairāk pieliek olu, jo biezenis irdenāks). Biezeni iesviestotā formā labi karstā krāsnī kādu 1/2 st. apcep brūnu un tūliņ pasniedz galdā, kamēr tas vēl karsts.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ceptas reņģes



Reņģes iztīra, nomazgā, priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, cep karstā sviestā gaiši dzeltenas, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģes tomātu mērcē



Notīrītas reņģes sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli. Tad zivju gabaliņus apviļā miltos, liek sakarsētā eļļa un cep gatavus. Pēc tam tos sakārto dziļākā traukā kārtām ar tomātu mērci un atstāj vēsā telpā ievilkties 6-12 stundas. Tomātu mērces sagatvošana: Notīrītus burkānus, pētersīļus, selerijas saēvelē eļļā un apcep. Tad pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus un cepšanu turpina. Pusmīkstām saknēm pieliek tomātu biezeni, piparus, lauru

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
apelsīnu mērce , piena , sautējums , soļanka , ec ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Skumbrijai iztīra iekšas, attīra tā, lai varētu atvērt (uzmanīgi nepārgriežot adiņu uz muguras). Krustnagliņas un koriandru sasmalcina, ķiplokus sagriež mazās
Laša ikrus traukā apsala, atstāj apmēram uz stundu. Tad ikriem lej virsū verdošu ūdeni un maisa, kamēr atdalās plēves, uz
Gaļu vai kaulus sakapā, nomazgā, uzliek uz uguns ar 4 l. auksta ūdens un karoti sāls, un kad putas nosmeltas,
Makaronus sālsūdenī novāra, nokāš un atdzesē. Atdzesētiem makaroniem pievieno ar pienu sakultu olu, sagrieztu speķi, apceptu kopā ar sīpoliem, tomātu
Galda bietes ar mizu vāra ūdenī vai cep cepeškrāsnī mīkstas. Tad atdzesē, nomizo un ar robotu sakņu nazīti sagriež iegarenos
Notīrītos, labi nomazgātos kartupeļos ar ābolu seržu duramo izdur tuneli gareniskā virzienā. No apvalka atbrīvo desiņas un ievelk sagatavotajos kartupeļos,
Mellenes uzliek ar 1 3/4 l ūdens, un vāra 20 min., izberž caur sietiņu, pieliek klāt kanēli un cukuru un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180