Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Menca

Menca

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Vārīta menca 4.23

Uzšķērstu, notīrītu un nomazgātu mencu novāra. Aknas kas mencai sevišķi gardas, uzmanīgi atdala no žults un vāra līdz ar zivi. Galdā vārītu mencu dod ar karstu sinepju mērci un novārītiem, sausiem kartupeļiem.

*...Skatīt recepti

Cepta menca 4.32

Uzšķērstu, notīrītu un nomazgātu mencu sagriež trīs pirkstu platuma gabalos, apkaisa ar sāli, pēc apm. stundas sausi noslauka, apviļā miltos, sakuļ jēlā olā un berztā maizē un apcep sviestā brūnu vai novāra brūnu verdošos taukos....Skatīt recepti

Menca ar kartupeļu biezeni 4.30

Sagatavotu mencu uzliek vārīties ar ūdeni, sāli, sīpoliem un pipargraudiņiem, pēc 15 min. to izņem, laukā, nodīrā, atdzisušu izasako, smalki sakapā un līdz ar izkausētu sviestu, sakapātiem novārītajiem sīpoliem un smalkajiem pipariem piejauc pēc attiecīgā...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
aknu pastēte , gulašs , kāpost , kūkas , burkānu ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Speķi sagriež ne visai lielos četrkantainos gabaliņos un izkausē. Taukos uzcepj šķēlēs sagrieztus kartupeļus un sīpolus; beigās pie jauc speķa
Apelsīnu un citronu sulu savāra ar ūdeni un cukuru dzidrā sī­rupā, pieliek želatīnu un visu sakuļ cietās putās. Galdā želeju
Mencām iztīra iekšas, labi nomazgā, sagriež gabaliņos. Uzliek ūdeni vārīties, pieliek garšvielas, vārošā ūdenī liek mencas, vāra ap 10 min.,
Olu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Ar trauku liek karstā ūdenī un karsē (70-80°), līdz
Svaigus jūras asarus notīra. Zivju galvas, asakas pērlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra 25-30 minūtes,
Katliņā izkausē sviestu, pieliek un maisot izkarsē miltus, neļaujot tiem sabrūnēt. Pārmaisot pielej pieņu un uz lēnas liesmas mērci nedaudz
Teļa gaļu nomazgā, sagriež dūres lieluma gabalos un uzliek vārīties ar 4 l auksta ūdens un karoti sāls. Kad putas



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180