Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Līdaka

Līdaka

Pildīta līdaka (versija)



2 kg smagai, kā parasts notīrītai līdakai uzšķērž vēderu un uzmanīgi izņem iekšas un asakas, neievainojot ādu. Zivs gaļu sakasa, samīca mīklā ar smalki sakapātu sīpolu, jēlu olu, nedaudz berztas maizes, gabalu sviesta, sāli un pipariem un uzmanīgi iepilda līdakā, kurai griezumu aizšuj atkal ciet. Pildīto zivi vāra zivju katlā, apm. 1 st, ja zivs ir lielāka, tā jāvāra ilgāk.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Līdakas rulāde



Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā, iekšu dobumā ieberzē ar smalki maltiem pipariem un sāli un iekaisa, smalki sakapātus sīpolus un pētersīļa zaļumus, tad abas puses saliek atkal kopā, saveļ gareniski veltnī un sasien ar stipru diegu. Galvu, asti un asakas, iepriekš pienācīgi notīra, uzliek vārīties ar aukstu ūdeni un sāli,
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mīklā cepta līdaka



Nozvīņotu, notīrītu, trīs pirkstu platuma gabalos sagrieztu līdaku apkaisa ar sāli, ļaujot tai kādu stundu stāvēt. Tad zivs gabalus vienu pēc otra iemērc sagatavotā cepamā mīklā apvāra verdošos taukos iebrūnus, un karstus dod galdā. Klāt dod remulādes, vai aukstu *sinepju mērci.

*Sinepju mērce


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Speķota līdaka



Nozvīņotu, notīrītu, nomazgātu līdaku iespeķo ar strēmelēs sagrieztu žāvētu speķi un apm. stundu cep brūnā sviestā krāsnī, pa lāsei verdošā ūdens pielejot. Mērci vēl reiz uzvāra ar skābu krējumu un miltiem un sajauc ar sardeļsviestu*. Galdā zivi dod nesagrieztu, klāt pasniedz novārītus, sausus vai ceptus kartupeļus.

* Sardeļu sviests


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Līdaka cepta



Nozvīņotu, notīrītu, nomazgātu līdaku sagriež dūres lielumā gabalos, apviļā pēc kārtas miltos, sakultā, ar sāli un pienu (vai ūdeni) sakultā jēlā olā un, beidzot, berztā baltmaizē un apcep sviestā uz mazas uguns no abām pusēm iebrūnu. Sviesta vietā var arī ņemt uz pusēm sviestu ar taukiem. Galdā līdaku dod ar kartupeļiem un zaļumu vai gurķu salātiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepta līdaka



Līdaku nozvīno, iztīra iekšas, labi izmazgā, sagriež glītos gabaliņos, apmēram 3 pirkstu platumā. Iemērc miltos, sakultā olā un smalkā rīvmaizē. Cep karstā sviestā abas puses viegli brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, vārītus kartupeļus, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildīta līdaka gabaliņos



Līdaku nozvīņo, nogriež galvu, iztīra iekšas vēderu nepārgriežot, labi nomazgā, sagriež gabaliņos 2 pirkstu platumā, no muguras izņem mīkstumus, asakas atstāj iekšā, masu sagatavo tāpat kā pildītai līdakai, pilda sagrieztos gabaliņos. Uzliek ūdeni ar garšvielām vārīties, verdošā liek zivju gabaliņus, vāra apmēram 15 minūtes, sakārto uz trauka, garnēt var ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Marinēta līdaka



Notīrītas līdakas sagriež gabaliņos, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, piparus, lauru lapas un vāra gatavas. Tad no novārījuma izņem, sakārto dziļākā vai lēzenā traukā un pārlej ar marinādi. Marinādes sagatavošana: burkānus un sīpolus notīra, sagriež ripiņās, liek karstā ūdenī, pievieno sāli un vāra, līdz burkāni un sīpoli mīksti. Tad pielej etiķi, pēc garšas pieliek cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildīta līdaka



Zivi nozvīņo, nogriež galvu, novelk ādu, izņem iekšas, noņem mīkstumu no asakām un samaļ. Pieliek muskatriekstu, sāli, ar karoti labi samaisa, kamēr masa kļūst lipīga. Pieliek pa vienai olai, maizi, izmaļ, pieliek kausētu sviestu, piparus, skābu krējumu, sastrādā ar karoti, pilda ādā. Ūdenim pieliek vircas, piparus, lauru lapu, sīpolu. Līdakai aizšuj galu, iešuj drēbē, ieliek verdošā ūdenī. Vāra uz lēnas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Līdaku rulāde



Līdaku nozvīņo. iztīra iekšas un nomazgā, vēderu pārgriež visā garumā, izņem visas asakas un sīkās asaciņas. Muguras daļu atstāj nepārgrieztu, olas novāra cietas un smalki sakapā. Tad uzber sagatavotai līdakai, iekaisa sāli, sarullē un sasien. Verdošā ūdenī, kam pielikts sāls un garšas vielas, pavāra apmēram 10 min., noņem un, ļauj pastāvēt 15 min. Kad rulāde atdzisusi, noņem šņores, sagriež glītās

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
skābētu kāpostu , aknu pastēte , Rauga mīkla , kartupeļu pankūkas , marin ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180