Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Lasis

Lasis

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Lašu galerts 4.24

Lasi pārgriež gareniski pušu, ļzņem iekšas, izmazgā, sagriež 2 pirkstu platos gabaliņos. Ūdenim pieliek sāli un garšas vielas, lasi liek iekšā, pavāra 3 minūtes, novelk no uguns, ļauj pastāvēt. Izņem lasi no buljona, izkāš, pieliek...Skatīt recepti

Marinēts lasis 4.07

Lasi nomazgā, noslauka ar mitru drēbi (zvīņot nedrīkst). Sagriež ar visu ādu ieslīpi, glītos gabaliņos. Verdošā ūdenī liek laša gabaliņus, iepriekš pieliekot garšas un sairi pielej etiķi. Tiklīdz uzvārījies, novelk no uguns, ļauj bez vārīšanas...Skatīt recepti

Saldēts lasis 4.02

Lasi iztīra, pārgriež gareniski uz pusēm, katru pusi (ar visu ādu) sagriež glītās šķēlēs, sakārto tādā pašā veidā kā griezts uz zivju sieta, liek verdošā ūdenī, iepriekš pieliek virces, sāli, ļauj uzvārīties 2 - 3...Skatīt recepti

Vārīts lasis 4.23

Lasi iztīra, izmazgā (lasi nedrīkst zvīņot, lai nesabojātu laša galu, jo aiz pārāk straujas darbības tā atlec no asakām), sašņorē, piesien pie sieta, ūdenim pieliek vircas, sāli, sīpolu, lauru lapas (buljonu pagatavo pasāļu): verdošā ūdenī...Skatīt recepti

Laša ikri 4.24

Laša ikrus traukā apsala, atstāj apmēram uz stundu. Tad ikriem lej virsū verdošu ūdeni un maisa, kamēr atdalās plēves, uz sieta ikrus notecina un no jauna apsala un pārlej karstu ūdeni. Nosusina, pieliek pēc vajadzības...Skatīt recepti

Sālīts lasis 4.26

Lasi nemazgā, bet norīvē ar mitru drēbi. Sāli sajauc ar cukuru, salpetri, no visām pusēm ierīvē. Lasi iekārto koka traukā vai māla podā, sadalot saskaņā ar trauka lielumu. Podā iekaisa sāli, sakārto lasi, apkaisa ar...Skatīt recepti

Žāvēts lasis 4.15

Lasi sagriež ieslīpi plānās šķēlītēs (bez ādas), sakārto uz iegarena šķīvja, garnē ar citronu un zaļumiem. Ja vēlas, lai lasis izskatītos paaugstināts, tad var likt apakšā baltmaizes krutonu.

...Skatīt recepti

Sālīts lasis 1 4.27

Lasi nemazgā, bet noslauka ar mitru drānu, tad ar asu nazi griež gar muguras asaku līdz vēdara dobumam, izplūstošās asinis tūliņ noslauka, izņem iekšējos orgānus, izslauka asinis, nogriež galvu, asti, izdala muguras asaku. Filejas sagriež...Skatīt recepti

Laša kaviārs 4.23

Laša vai līdakas ikriem pārkaisa sāli un atstāj vienu stundu. Tad pārlej verdošu ūdeni, lai ikri brīvi peldētu ūdenī, un kuļ ar putu slotiņu, līdz atdalās ikru apvalks. Pēc tam ikrus saliek sietā, ļauj ūdenim...Skatīt recepti

Vārīts lasis (vesels) 4.19

Lasi nomazgā zvīņot nevajaga, tad pārgriež, iztīra iekšas, labi izmazgā, sašņorē, piesien pie zivju sieta. Verdošam ūdenim piemet garšvielas, lasi un vāra ap 10 min., noņem uz lēnākas uguns. Karstam lasim noņem ādu, uz trauka...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Skabie kāposti , cukas gala , želeja , skābētu kāpostu , siļķu ,
Šodien vārda dienas svin:
Smuidra, Vitauts, Smuidris



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence Gurķus gatavo ar trīsreizēju
Putraimus noskalo, ar ūdeni vāra mīkstus, speķim nogriež ādu, sagriež četrstūrainos gabaliņos, 2 reizes ar verdošu ūdeni applaucē. piemaisa putraimiem.
Sulīgas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vāciņu
Zivis notīra, atdala asakas, sagriež gabaliņos, ieberzē ar sāli, apviļā miltos un taukos apcep brūnas. Tad liek lēzenā katliņā, pieliek
Sausu saberztu sieru maisa katlā uz uguns ar sviestu, pipariem, alu un sinepēm, līdz viss izkusis. Galda maizi sagriež plānās
Buljonu uzvāra ar sviestu, berztu maizi, notīrītām un izasakotām, smalki sagrieztām sardelēm un kāperiem, pēc tam sajauc ar stipru vīnu



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180