Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Lasis

Lasis

Sālīts lasis ātrai lietošanai



Sālīts lasis ātrai lietošanai

Lasi sālīšanai notīra (noņem ādu, izgriež asakas, atdala galvu un asti) iegūto laša fileju sagriež apmēram 10cm, tad trauciņā pagatavo garšvielu maisījumu sajaucot cukuru ar sāli. Iegūtajā garšvielu maisījumā apviļā no visām pusēm laša gabalus un liek citā trauka ievilkties. Šādi pagatavots lasis ir izmantojams jau pēc 3-4 stundām. No gatavā laša pagatavo sviestmaizes ar lasi, kurām pārliek smalki grieztu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Laša kaviārs



Laša ikrus ieliek remdenā ūdenī un uzmanīgi noņem plēvi, lai neizjauktu mazās pērlītes, tad ikrus noskalo aukstā ūdeni, nopilina uz sietiņa, apkaisa ar sāli, pipariem un sajauc pēc patikas ar smalki sakapātu sīpolu. Galdā laša kaviāru dod uz grauzdētām maizes šķēlēm.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Laša sālīšana



Nozvīņotam lasim nogriež galvu un astes spuras, zivi pāršķeļ gareniski uz pusēm, rūpīgi iztīra, paturot ikrus, pieņus un aknas, kārtīgi noslauka, ar mitru drānu (ar ūdeni mazgāt nedrīkst), sadala katru pusi ar ādu 3 - 4 gabalos un katrā gabalā ieberzē vispirms eļļu un tad uz pusēm ar salpetri jauktu cukuru. Māla bļodā dibenā pakaisa sauju sāls, virsū saliek laša
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīts vesels lasis



Nozvīņotu lasi uzšķērž pirksta garumā tuvu lejpus galvai vēdera pusē un rūpīgi iztīra, pēc kam veselu ieliek līdz pusei ar karstu sālsūdeni pildītā zivju katlā, 5 min. apvāra puslīdz gatavu un noliek vēl 10 min. vilkties siltā vietā uz pavarda. Galdā lasi dod traukā, siltu — ar olu vai holandiešu mērci un zaļumiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sutināts lasis



Sutināts lasis 5 - 6 pers. 1 kg laša vidus gabala, sāls, tējkarote miltu, 100 gr sviesta, 1/6 l skāba vai salda krējuma, 2 olu dzeltenumi, 1/2 citrona sulas. Nozvīņotu, notīrītu, trīs pirkstu platumā gabalos sagrieztu lasi apkaisa ar sāli, tad katlā samīca miltus ar sviestu, pielej skābu vai saldu krējumu, un kad mērce sakarsusi, tajā ieliek noslaucītu lasi un 4
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sutināts lasis ar zaļiem zirņiem un burkāniem



Nozvīņotu, notīrītu, trīs pirkstu platumā gabalos sagrieztu lasi 5 min. vāra karstā ūdenī ar sāli. Notīrītus, šķērsām smalkās šķēlēs sagrieztus burkānus vāra mazsālītā ūdenī, kad tie puslīdz mīksti, pieber izlobītus zirņus un ļauj abiem dārzājiem vaļējā traukā izvārīties mīkstiem, tad ūdeni nolej nost Tad uzvāra buljonu vai saldu krējumu, samīca sviestu ar miltiem, sajauc ar karsto šķidrumu un uzvāra, pēc
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Lasis cepts



Laša plāno vidus gabalu ar asakām sagriež trīs pirkstu platuma gabalos, asakas klāt atstājot, apviļā miltos, tad ar sāli un pienu (vai ūdeni) sajauktā sakultā jēlā olā un, beidzot, berztā maizē un 3 - 4 min. apcep sviestā uz lielas uguns no abām pusēm brūnu, bet ne sausu, pēc kā aplaista ar izkausēto, sabrūnināto sviestu un dod galdā ar gurķu
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mazas laša pastētes



Pagatavo sviesta mīklu un izrullē pirksta biezumā. Ar attiec, duramo izveido mazas pastētes, aptriepj tās ar olu, 10—15 min. cep labi karstā krāsnī, kad tās atdzisušas, pastētēm nogriež vāciņu, izņem mīksto mīklu un piepilda dobumu ar pildījumu, uzliek virsū vāciņu un pastētes vēl dažas min. uzsilda krāsnī. Pildījumam vairākkārt aukstā ūdenī noskalotus rīsus novāra ūdenī mīkstus, ūdeni nolej, ļauj rīsiem

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Laša panniņa



Sālītu lasi vakarā iepriekš iemērc aukstā ūdenī. Tad ūdeni nolej, gaļu smalki sakapā vai samaļ, samīca kopā ar aukstā ūdenī izmērcētu galda maizi bez garozas, izkausētu sviestu, olām un skābu krējumu. Biezeni cep 30 min. karstā krāsnī, līdz tas brūns apcepis.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Lašu pudiņš



Lasim izņem iekšas, nomazgā, pārgriež uz pusēm, izlasa asakas, sagriež gabaliņos, apsala. Olas sakul ar sāli, pielej skābu krējumu, ieliek laša gabaliņus, samaisa. Saliek ar sviestu izsmērētā formā, pa virsu mazas sviesta piciņas, pārkaisa ar rīvmaizi, cep apmeram 20 minūtes, pasniedz ar visu formu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
saldā , šķinķis , līdakas , Šokolādes mērce , makaroni ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Notīrītu kāpostu galviņu sagriež 6—8 daļās un maz sālītā ūdenī novāra mīkstu, apmēram 1/2 l kāpostu ūdens patur mērcei un
Maizi sagriež glītās šķēlītēs, apziež ar sviestu, uzspiež pa cauruli aknu pastēti, garnē ar citrona šķēlītēm.
Kopā līdzīgās daiļās salej aukstu ūdeni un baltvīnu, klāt pielej pusi attiecīgā mēra araka vai ruma, šķidrumu sajauc ar olu
No vārītu kartupeļu masas, mannas, olām, miltiem, sāls sagatavo mīklu, pieliek etiķi, mīklu izveltnē, sagriež sloksnēs, tās savukārt posmos, katru
Liellopa kaulu buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, kāļus un vāra pusmīkstus. Tad pievieno sadalītus ziedu kāpostus, sviestā apceptus sīpolus
Sīpolus un zaļumus - diļļu un pētersīļu lapiņas sīki sagriež. Katlā liek sagatavotos dārzeņus, sāli, cukuru un pārlej ar
Ķiršus šķiro pēc lieluma. Kompotu gatavošanai lieto lielas, nebojātas ogas. Atlasītos ķiršus mazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180