Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Karpas

Karpas

Karpa paprikas mērcē



Uzšķērstai karpai izņem iekšas, iekšu dobumu nemazgā, lai asinis neaizietu zudumā. Smalki sagrieztus sīpolus uzgrauzdē sviestā iebrūnus, pieliek karoti paprikas un mazliet tomātu sulas, tad devīgi pielej, ūdeni un ļauj visam 1/2 st. vārīties. Nokāstā, vēlreiz uzvārītā mērcē ieliek palielos gabalos sagrieztu, iepriekš iesālītu zivi un ļauj tai 15 min. vārīties. Galdā klāt dod ar sāli novārītus, sausus kartupeļus.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Karpas alū



Notīrītu zivi sagatavo, sagriež gabalos un uzliek vārīties ar verdošu šķidrumu, vai arī atstāj veselu, nesagrieztu, bet tad liek vārīties aukstā šķidrumā. Alum pieliek šķēles sagrieztu citronu, virces, un šai mērcē zivi lēnām izvāra gatavu, pēc kam, izņem laukā, mērci nokāš caur sietiņu, un, ja vajadzīgs, satumina ar miltiem un pievieno garšvielas.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīta karpa



Karpas nokauj, nozvīņo. iztīra iekšas, labi nomazgā, sadala. Ūdenim pieliek vircas, piparus, lauru lapu, sīpolu, sāli, nedaudz etiķa, verdošā ieliek karpu, vāra ap 5 min., noņem no uguns, ļauj tai pašā ūdenī 15 minūtes pastāvēt, tad ar putu karoti izņem, sakārto uz zivju trauka, pārlej karstu sviestu, garnēt var ar citronu šķēlītēm un zaļumiem


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Karpas galerts



Karpas notīira, izņem iekšas un nogriež galvas, astes un sadala gabaliņos. Zivju galvas, astes pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, piparus, lauru lapas, sāli un vāra apmēram 15-20 minūtes. Tad šķidrumu izkāš, tajā liek notīrītos zivju gabaliņus un vāra uz lēnas uguns gatavus. Ar putu smeļamo karoti no buljona izņem un sakārto ar aukstu ūdeni izskalotās

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
abolu kompots , cūka , kartupeļi , putraimu , bešamel ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā,
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180