Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zivju ēdieni :: Ceptas zivis

Ceptas zivis

Zivju kotletes II



Fileju samaļ un pievieno krējumu, olu, sāli, pienā izmērcētu baltmaizi, atsevišķi apceptu smalki grieztu sīpolu, piparus. No masas veidotās kotletes apviļā rīvmaizē un sakarsētā eļļā cep gaiši brūnas.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Foreles ceptas



Sagatavotas foreles viegli apkaisa ar sāli, pēc stundas noslauka, iemērc jēlā olā, apviļā miltos un berztā baltmaizē un taukos apcep gaiši brūnas. Galdā dodot, katru zivi garnē ar pētersīļu pušķīti un citrona šķēli.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepti lieti brētliņi



Notīrītus, nomazgātus lielus brētliiņus apvalsta miltos, tad sakultā, ar sāli un ūdeni olas dzeltenumā un beigās berztā baltmaizē, 5 - 6 min. apcep no abām pusēm brūnus sviestā un dod galdā ar kartupeļiem vai ari ar lapu vai gurķu salātiem. Tīra sviesta vietā var ņemt uz pusēm sviestu ar taukiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Grauzdēti svaigi brētliņi



Grauzdēti svaigi brētliņi 5 - 6 pers. Svaigus, nesālītus brētliņus uzdur uz gara smaila iesma, mazliet apkaisa ar sāli un 2 - 3 min. apgrauzdē no abām pusēm malkas ogļu kvēlē, tad zivtiņas saliek sasildītā bļodā, apliek ar saplūkātu sviestu un dod karstus galdā.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Speķota zivs



1 - 1,5 kg zivs, 75 gr tauka speķa, 150 gr sviesta, 1/4 litra salda krējuma, 40 gr. miltu, pipari, sāls, 60—70 gr. siera. Sagatavotai zivij novelk ādu, galvu var atstāt klāt. Muguru abās pusēs vairākās rindās smalki iespeķo ar speķa strēmelēm. Iespeķoto zivi iesāla un cep krāsnī sabrūninātā sviestā, laiku pa laikam aplaistot ar sviestu un krējumu. Galdā
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Uz režģa ceptas zivis



Uz režģa (restēm) var cept jebkuras zivis. Zivis sagriež kotletēs vai izasako un sadala slīpos gabalos, tās var arī iemarinēt. Plakanās zivis sagatavotas nodīrā un, balto pusi ierobojot, uz vairākām stundām ieliek citronsulas, smalkas eļļas, sāls un piparu peldē. Tad zivs gabalus aptriepj ar sviestu, apkaisa ar berztu baltmaizi un uz režģa apcep iebrūnus. Galdā klāt dod izkausētu, sabrūninātu sviestu.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ceptas vēdzeles ar krējuma mērci



Vēdzeles notīra, iztīra iekšas, sadala, iemērcē ar sāli saklapētā olā, pēc tam miltos, cep karstā sviestā uz ātras uguns, sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces, sakārto līdzas vārītus kartupeļus. Mērci vēlams pasniegt mērces traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepts zandarts



Zandartus nozvīno, iztīra iekšas, labi nomazgā, pārgriež uz pusēm, sagriež apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, olā, rīvmaizē. Cep karstos taukos vai sviestā gaiši brūnus. Sakārto uz trauciņa, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, vārītus kartupeļus, dekorē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepti līņi



Līņus nozvīno, iztīra iekšas un labi izmazgā, priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, sakultā olā, smalkā rīvmaizē, tad cep karstā sviestā vai taukos. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, virsū uzliek citronu šķēlītes, abās pusēs vārītus kartupeļus, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepti asari



Asarus nozvīno, nogriež spuras un iztīra iekšas, labi nomazgā, priekš cepšanas apsala. Iemērc sakultā olā, miltos, cep karstā sviestā vai taukos brūnas, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, uzliek citronu šķēlītes, līdzās vārītus kartupeļus, garnēt var ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ābolu , līdakas , balta mērce , olu , seņu mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180