Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Uzpūteņi

Rabarberu uzpūtenis



Sagrieztus rabarberus pārlej ar ūdeni, vāra, līdz sašķīduši, izberž caur sietiņu. Iegūtam biezenim pieliek cukuru, vaniļu, rupjos rudzu miltus un uzbriedina, masu lej bļodā, atdzesē un puto stingrās putās. Liek traukā un pasniedz ar pienu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dzērveņu uzpūtenis



Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, pārlej ar ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, mannu un uzbriedina. Masu lej bļodā, atdzesē un ar putu slotiņu puto, līdz masa gaiša, čaugana, pavairojusies apjoma 2-3 reizes. Tad liek saldēdiena traukā, atdzesē un pasniedz ar pienu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zemeņu uzpūtenis



100 g zemeņu, 20 g cukura, 1/2 olas baltuma, 1,5 g želatīna

Zemenes noskalo, notecina, atdala kauslapiņas un saberž caur sietiņu. Masai pieber cukuru, pievieno olas baltumu, izšķīdinātu želatīnu un puto, līdz masa čaugana. Liek traukā un atstāj vēsā vietā, lai sacietē. Pasniedz ar vaniļas mērci.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 3,6 g, ogļhidrāti 31,3 g, kalorijas 142.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ābolu uzpūtenis1



100 g ābolu, 100 g ūdens, 15 g mannas, 25 g cukura.

Ābolus nomazgā, sagriež ar mizu un sēklotni, pārlej ūdeni un vāra. Tad izberž caur sietiņu, iegūtajam biezenim pievieno cukuru, mannu un uzbriedina, lej bļodā, atdzesē un saputo stingrās putās. Pasniedz ar pienu.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 1,6 g, taukvielas 0,1 g, ogļhidrāti 44,5 g, kalorijas 190.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ābolu uzputenis



500 g ābolu, 0,5 l ūdens, 4 ēdamkarotes mannas, 4 ēdamkarotes cukura.

Ābolus nomazgā, sagriež, pielej nedaudz ūdens, izsautē, izberž caur sietu. Liek atpakaļ katlā, pielej vēl. ūdeni, iekuļ mannu, vāra, lai tā uzbriestu, tad pievieno cukuru. Masu izlej putojamā traukā, nedaudz atdzesē, tad saputo, pasniedz ar pienu.
Gatavojot uzpūteni ar sulām, biezputru vāra ūdenī biezāku, putojot pievieno sulu.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļi ar āboliem , ābolu , zupa , saldais , tom ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
Plūmju ievārījums
Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus.Plūmes sakārto
Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180