Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Sēnes :: Sēņu ēdieni

Sēņu ēdieni

Gailenes eļļā



Gailenes notīra, ķiploku daiviņas sagriež. Uzvāra ūdeni kopā ar etiķi, rozmarīnu, pipariem un sāli. Vāra apmēram 3-5 min. Pilda sterilizētās, iepriekš sagatavotās burkās kopā ar ķiplokiem (ķiplokus pēc gaumes). Pārlej ar olīveļļu un aizvāko. Uzglabā vēsumā.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Baraviku pudiņš



Baravikas nomazgā, notīra un sagriež šķēlītēs. Sīpolus sacep sviestā, pieliek baravikas, tvaiko katliņā. Pieliek krējumu, sāli, olu dzeltenumus, visu samaisa, liek ar sviestu izsmērētā formā. Virsu nolīdzina, pārkaisa ar rīvmaizi, ievieto formu/pannu cepeškrāsnī un cep līdz gatavs, pasniedz karstu ar vārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šampinonu plācenīši



Šampiņonus notīra, nomazgā, sagriež pēc iespējas smalki, izkausē 100 gr sviesta, ieliek šampiņonus, pielej buljonu, 10 minūtes pavāra. Pienu ar 50 gr sviesta un nedaudz sāls uzvāra, visus reizā ieber izsijātus miltus, kuļot vāra, kamēr atlec no katliņa, atdzesē, piemaisa šampiņonus, izveido apaļus plācenīšus, cep karstā sviestā brūnus. Pasniedz karstus ar tvaikotām saknēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
forele , jēra , Kartupeļu veltnis , brūnā , zivju ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Samaltām aknām klāt pieliek kausētu sviestu, olas, izmērcētu un nospaidītu maizi, majorānu, muskatriekstu, sāli, piparus, un visu kopā krietni samīca.
Visus dārzeņus nomazgā un nosusina. Iztīra visu lieko (paprikai iztīra vidu, āboliem notīra mizu izgriez serdi utt.) Visus sagatavotos dārzeņus
Liellopa kaulu buljonā vāra salmiņos sagrieztus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļu un nūdeles, līdz tie mīksti. Nūdeļu sagatvošana: Izsijātiem kviešu
Gatavus bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež gareniskā virzienā puspirksta biezās šķēlītēs, iepriekš izgriežot serdes daļu. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina
Kakao kokteilis
Pienu uzvāra. Sajauc kakao ar cukuru un pielej pienu visu vēlreiz uzkarsē, pievieno vaniļu, sakapātos riekstus, atdzesē. Pirms pasniegšanas pievieno
Bietes borščam var sagatavot dažādi. Tās var vārīt veselas, var izcept cepeškrāsnī, var sasmalcināt salmiņos, apcept taukvielā un pēc tam,
Olu dzeltenumus ar sāli, cukuru, sinepēm dziļākā traukā ar putu slotiņu sakuļ. Tad pilinot un nepārtraukti maisot pievieno eļļu, līdz



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180