Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Sēnes :: Konservētas sēnes

Konservētas sēnes

Marinētas baravikas bez pasterizēšanas



Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min. nokāš, uzlej aukstu ūdeni un atkal nokāš - tā divas trīs reizes, lai sēnes ir tīrās, atkal lej ūdeni līdz sēnes pārsedz un atstāj pamirkt uz 1 līdz 3 stundām, tad nokāš, liek katlā un ar mērtrauku pilda ūdeni, līdz

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Marinētas baravikas



Baravikas nomazgā, notīra. Mazākās sēnītes var marinēt veselas, lielākās griež sev tīkamos gabaliņos. Sagatavotās sēnes liek katlā un aplej ar glāzi ūdens, liek vārīt, līdz ko sāk vārīties uz lēnas uguns vāra vēl 15 min. apmaisot lai sēnes nesalīp.

Sēnes ievieto sietiņā, bet ūdeni kurā vārītas pārkāš citā trauciņā, pievienojam sāli, lauru lapu, piparus un krustnagliņu, un liek uz uguns, līdz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sēņu salāti ziemai



Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep viegli brūnus, tad pievieno vārītas sēnes, puravus (grieztus kā salātiem), selerija lapas (grieztus kā salātiem), tomātu mērci, un garšvielas. Selerijas lapas, puravus un garšvielas pievieno pēc garšas. Visu kārtīgi apcep. Karstu liek burkās un vāko ciet.

Uzglabā vēsā vietā. Sanak teicams

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

KONSERVĒTAS SĒNES AR TOMĀTIEM



Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 0,5 I burku. Katliņi ielej ūdeni, liek noslaucītas tīras baraviku cepurītes, notīrītus mazus burkānus un pētersīļu saknes un ar mazu sāls piedevu sautē 15—20 minūtes. Tad šķidrumu nolej un sēnes ar dārzeņiem sagriež sloksnītēs, pieliek paredzētās garšvielas un šķēlēs sagrieztus sarkanus tomātus, visu izmaisa, sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar karstu izkāstu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

BARAVIKAS TAUKOS



Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku taukus, liek sagrieztās sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20 - 30 minūtes, kamēr iztvaiko liekais ūdens. Karstas sēnes sapilda dezinficētā burkā, noslēdz ar plastmasas vāciņu vai nosien ar pergamenta papīru. Jāraugās, lai sēnes būtu pārklātas ar taukiem. Šādi sagatavotas sēnes

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

GAILEŅU KAVIĀRS



Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni un sīki sakapā vai izmaļ gaļas maļamajā mašīnā. Katliņā izkausē sviestu, Liek sasmalcinātās sēnes, sāli, cukuru, maltos piparus, sarīvētu muskatriekstu un sautē apmēram 15 - 20 minūtes. Tad pieliek sīki sagrieztus zaļumus: diļļu un pētersīļu lapiņas, visu masu izmaisa un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

STERILIZĒTAS MARINĒTAS SĒNES



Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar sagatavotu aukstu marinādi. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 °C temperatūrās 0,5 litru burkas — 30 minūtes, litra burkas — 40 minūtes un 3 litru burkas — 50 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē un apkārtējā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

VILNĪŠU SĀLĪŠANA



Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes izlasa, notīra, no cepurītes novelk virsmiziņu un vāra sālsūdenī 25—30 minūtes (litrs ūdens, ēdamkarote sāls). Novārītās sēnes vēl mērcē aukstā ūdeni! 1—2 dienas vēsā telpā, ūdeni mainot 1 vai 2 reizes dienā. Tad sēnes viegli nospiež no liekās sulas un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

AR GARŠAUGIEM SĀLĪTAS SĒNES



Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes, arī tādas, kurām ir sliktāka garša. Sēnes novāra sālsūdenī, kā iepriekš aprakstīts. Lai sēnes padarītu garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas. Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos. Ķiplokus notīra un parupji sagriež. Vēlams pielikt dažas bazilika un majorāna lapas. Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, tad

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Baravikas tomātu biezenī



Izmanto labas kvalitātes jaunas baravikas. Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un nogriež kātus apmēram 2 cm no cepurītes. Mazo sēņu cepurītes sautē veselas, lielākās sēnes sagriež sloksnītēs. Katliņā sviestā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pieliek sagatavotās sēnes, piparus, lauru lapas, sāli, cukuru un visu sautē apmēram 15 minūtes. Tad pievieno labu, biezu tomātu biezeni un vēl visu nedaudz pasautē. Nogaršo, un nosaka

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sviesta , gulas , gurķu salāti , speķa , Kabači ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180