Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Saldējumi

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ābolu saldējums 4.14

Ābolus nomizo, saberž un sajauc ar cukuru, citronam noberztu mizu un citrona sulu. Pārējo cukuru savāra ar ūdeni sīrupā un sajauc ar ābolu biezeni, ļaujot visam mazu mirkli vārīties. Kad biezenis atdzisis, iepilda saldējamā traukā,...Skatīt recepti

Ananāsa saldējums 4.10

Cukuru savāra ar ūdeni sīrupā, pievieno gabaliņos sagrieztu ananāsu un visu sajauc ar citronu sulu un iepilda saldējuma bundžā.

...Skatīt recepti

Aveņu saldējums 4.14

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad iekuļ verdošā krējumā, tik ilgi maisot uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis, un turpina kult, kamēr atdziest, pēc kā aukstu sajauc ar izspiestu aveņu sulu un iepilda saldējamā...Skatīt recepti

Aveņu saldējums - 2 4.27

Avenes izberž caur smalku sietiņu un pielej vārītu ūdeni, izšķīdina smalko cukuru, un visu sasaldē ledū.

...Skatīt recepti

Citronu saldējums 4.22

Citronam noberž mizu, savāra ar ūdeni, cukuru un citronsulu sīrupu. Kad sīrups atdzisis, to caur astru sietiņu iepilda saldējamā bundžā.

...Skatīt recepti

Granita (itāļu gaumē) 4.05

Cukuru savāra ar ūdeni tik ilgi, līz sīrups velkās, kā stīga. Tad piejauc berztu citrona mizu, berztu apelsīna mizu, citrona un apelsīna sulu, šķidrumu izlaiž caur astru sietiņu un atdzisušu iepilda saldējamā bundžā.

...Skatīt recepti

Kafijas saldējums 4.39

Ar cukuru uzvārītā saldā krējumā iejauc grauzdētu, samaltu Mokkas kafiju, ļaujot apmēram stundu stāvēt slēgtā trauka. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, liek uz uguns ar krējumu un kuļ, līdz viss sabiezējis. Kad kultenis atdzisis, to...Skatīt recepti

Karameļu saldējums 4.19

Cukuru maisot sabrūnina pannā, pielej ūdeni, uzvāra. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Tad visu iekuļ verdošā krējumā un puto uz uguns, līdz kultenis bez vārīšanas sāk sabiezet, kad atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

...Skatīt recepti

Mandeļu saldējums 4.26

Nolobītas, smalki sagrūztas saldās mandeles ieber 0,5 litra uzvārītā, karstā krējumā, ļaujot 30 min. stāvēt segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad sajauc ar karstu krējumu, visu sakarsējot līdz viršanai, kad maisījums atdzisis iepilda...Skatīt recepti

Riekstu saldējums 4.22

Riekstu kodolus smalki sakapā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa verdošā krējumā un kuļ uz uguns, līdz viss bez viršanas paliek tumīgs, kad maisījums atdzisis, iepilda saldējamā bundžā.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
speķa , biezeņ , zivis , aveņu , gurķu salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, masai pievieno uzvārītu pienu un vaniļu. Maisījumu karsē, turot trauku karsta ūdens peldē, maisa, līdz
Nedzidram cūkas gaļas buljonam pievieno ūdenī izmērcētas grūbas. Kad grūbas gandrīz mīkstas, tad pievieno apceptas garšsaknes, tomatu biezeni, sāli, piparus,
Liellopa gaļas mīkstuma sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs, izdauza, un tās savukārt sagriež iegarenos gabaliņos. Sagrieztos gaļas gabaliņus liek uz
Virumam ņem cepešam nevērtīgus priekšgabala atgriezumus, kājas vai kakla gabalu. Gaļu uzliek uz uguns ar 4—5 1 auksta ūdens
Irbes notīra, nosvilina, iztīra, nomazgā, sašuj kājas, apcep karstā sviestā, tvaiko mīkstas, pamazām pielejot nedaudz ūdens. Izgriež fileju, izmaļ 2
Sīpolu sasmalcina un taukvielās sacep, olas sakuļ, samaisa ar krējumu. Ugunsdrošā stikla veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi. Veidnē kārtām liek
5—6 pers. Miltus viegli izsutina sviestā un 20 min. vāra ar sakņu novārījumu. Buljona bļodā sakuļ skābu krējumu ar



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180