Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Putnu gaļa :: Vistas gaļa

Vistas gaļa

Vistas receklis



Notīrītām vistām nocērt galvas un kājas, kad tās nomazgātas uti noslaucītas, iekšu dobumā un arī ādā ieberzē sāli; tad vistas ieliek katlā sabrūninātā sviestā un kādu stundu sutina, pa laikam apgrozot un pielejot pa lāsei buljonu klāt, pēc tam sagriež palielos gabalos. Gaiļu sekstes uzliek ar tik daudz ūdens, lai šķidrums tās pilnīgi apņemtu, un tad ūdeni uzsilda, bet nekarsē,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepts cālis krējumā



Cāļiem nogriež kājas, galvu, iztīra, nosvilina, izlauž krūšu kauliņu, nomazgā, sašuj, piepilda ar biezu krējumu, ierīvē ar sāli, cep karstā krāsnī, ar sviestu aplaistot, mīkstus. Mērcei pieliek krējumu, sāli, uzvāra, salej mērces traukā. Cāļiem noņem diegus, pārgriež uz pusēm, saliek kopā, sakārto uz garenas bļodas, pārlej nedaudz mērces.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepts vistas gaļas pudiņš



Vistu notīra, nosvilina, izņem iekšas, noņem ādu, gaļu ar maizi, sāli, kausētu sviestu, olu dzeltenumu, izmaļ, pieliek saputotus olu baltumus, izmaisa, pieliek skābu krējumu, nogaršo pēc sāls, saliek izsmērētā formā, pārkaisa ar rīvmaizi, cep krāsnī ap 30 min.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildīta vista ar teļa gaļu



Vistu notīra, nogriež spārnus, kājas, kaklu, ar platu kociņu atbīda gaļu no gurniņiem un krūts. Teļa galu samaļ, pieliek olas, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, izmal, pieliek kausētu sviestu, krējumu, labi samaisa. Masu liek kulītē ar cauru galu, tad piepilda atplēstās vietas, aizšuj, apcep sviestā, Vāra pielejot nedaudz ūdens mīkstu. Tad sadala. Mērci savāra, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīts vistas gaļas pudiņš



Vistu notīra, nosvilina, iztīra iekšas, izmazgā, sašuj, ieberzē ar sāli, karstā sviestā apcep brūnu, katliņā vāra mīkstu pielejot buljonu. Gaļu noloba no kauliem, laiž caur maļam mašīnu, pieliek olu dzeltenumu, krējumu, izmaisa. Pilda sagatavotā vārāmā formā, vāra ūdens peldē 30 min. izsit no formas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vistas frikaseja



Vistu notīra, sacērt 4 daļās, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, noņem putas, pieliek sāli, pētersīli, burkānu, vāra uz lēnas uguns kamer mīksta. Izkausē sviestu, ieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu krējumu, piespiež citrona sulu. pielej mērci, Vistu dala mazākās daļās, sakārto uz garenas bļodas, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej mērces traukā. Garnē ar citronu šķēlītēm


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vistas plācenīši



Vistai noņem ādu, noņem gaļu no kauliem, samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, sāli, olas, samaļ otru reizi, pieliek kausētu sviestu, skābu krējumu, samīca. Veido ar rīvmaizes palīdzību iegarenas kotletes, cep karstā sviestā. Sviestā ieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek skābu krējumu. Plācenīšus sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vistas fileja



Vistu notīra, nomazgā, noņem no krūts fileju tā, lai spārna kauliņš paliktu pie fileja. Spārna kauliņš jāatkasa, lai tikai vienā vietā turētos pie filejas. Filejam izlasa dzīslas, mazliet iegriež plēvē, nedaudz izdauza, apsala, ievārta miltos, olā. rīvmaizē, ieliek vidū iegarenu sviesta gabaliņu, satin, iemērcē sakultā olā, rīvmaizē, ieliek vidū iegarenu sviesta gabaliņu, cep karstos taukos visas puses brūnas, pēc tam

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīta vista



Vistu notīra, nomazgā, sašuj kājas, ierīvē ar sāli, apcep karstā sviestā brūnas, vāra katliņā, pielejot nedaudz ūdens, mīkstas. Mērci maisot savāra brūnu, pieber miltus, pielej buljonu, izmaisa, uzvāra, izkāš, pieliek krējumu. Vistas sadala, sakārto uz garenas bļodas, pārlej nedaudz mērces, pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un dažādiem salātiem. Mērci pasniedz mērces traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vistas gaļas sacepums



Vārītu vistas gaļu samaļ gaļas mašīnā, pievieno sviestā apceptus sīpolus, saldā krējumā izmērcētu baltmaizi un vēlreiz samaļ. Gaļai pievieno sāli, krējumu, olas vai kartupeļu cieti, sīki sagrieztus garšaugu zaļumus ( dilles, pētersīļu lapiņas) un samaisa. Liek veidnē vai dziļākā pannā, kas izziesta ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi, nolīdzina, pārkaisa rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes, līdz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
makaroni ar , pastēte , Zirniši , gaļas salāti , šķinķis ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Papriku noskalo, iztīra sēklas, sagriež vēlamās strēmelēs. Tomātus un sīpolus sagriež apmēram, kā salātam. Dilles un pētersīļu lapas sasmalcina. Iegūtos
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180