Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Pudiņi :: Pudiņu mērces

Pudiņu mērces

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Punša mērce 4.04

Ūdeni ar kanēli, citrona, apelsīna miziņām un krustnagliņām uzvāra, katlam uzliek vāku un ļauj šķidrumam ievilkties. Tad šķidrumu izkāš caur sietu, vēlreiz uzvāra, pievieno cukuru un vīnā iejauktu cieti. Maisot uzkarsē. Padzisušai mērcei pievieno rumu,...Skatīt recepti

Vīna putu mērce 4.14

Olas iesit ugunsdrošā stikla traukā, pievieno cukuru, sakuļ, tad iemaisa cieti, atšķaida ar vīnu, pievieno sarīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Trauku ar maisījumu liek karsta ūdens peldē un kuļ, līdz veidojas putaina mērce (neuzvārīt...Skatīt recepti

Mandeļu mērce 4.11

Mandelēm uzlej verdošu ūdeni, lai viegli nolobītos miziņa. Notīrītās mandeles samaļ vai sarīvē. Pienu uzvāra, pievienojot cukuru, vaniļu, sagatavotās mandeles vai riekstus. Olas dzeltenumu sajauc ar cieti, pielej nedaudz piena, izmaisa, ielej karstajā mērcē, uzkarsē....Skatīt recepti

Vaniļas mērce 4.15

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, masai pievieno uzvārītu pienu un vaniļu. Maisījumu karsē, turot trauku karsta ūdens peldē, maisa, līdz mērce nedaudz sabiezē (nepārkarsēt!). Mērci strauji atdzesē. Pasniedz pie dažādiem augļu un ogu saldajiem ēdieniem.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ķirb , bietes , kabacu , kūkas , piena zupa ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Notīrītus, garenās strēmelītēs saēvelētus burkānus izvāra mīkstus sālsūdenī, tad pielej klāt pienu, vēl reizi uzvāra un ar karoti lej buljonā
Gaļai nocērt mugurkaulu, sacērt glītās šķēlēs 2 līdz 3 pirkstu biezumā pie katras šķēlītes atstāj 1 ribiņu, labi izdauza, apkaisa
Olas dzeltenumus ar cukuru un vaniļu saputo, saputotiem pievieno sīkās piciņās saplucinātu sviestu, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus miltus un
Artišokiem nogriež nost lielos kātus, no apakšas līdz tai vietai , kur ir baltums, noloba apakšējās cietās lapas un nogriež
Sviestu katliņā izkausē, iemaisa miltus, izkarsē (nesabrūnina), tad pa daļām pielej pienu, pieber sāli. Mērci maisa, lai nerastos kunkuļi. Balto
Spinātus, skābenes izlasa, nogriež kātiņus, noskalo, notecina un ar nazi smalki sagriež. Sasmalcinātus spinātus un skābenes liek katliņā izkausētā sviestā,
Ziedu kāpostu galviņai jābūt nepāraugušai, cietai, baltai un tīrai. Kāpostu galviņu nomazgā un sadala rozetēs, pārlej ar sāls ūdeni un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180