Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Piena izstrādājumi :: Siers

Siers

Latgales siers



Rūgušpienu lej katliņā un uz mazas liesmas karsē līdz vārīšanai. Tiklīdz sāk atdalīties suliņas un veidojas biezpiena receklis, pievieno atlikušos 2 l piena un, lēni maisot, turpina karsēt, līdz sarec pieliktais piens un atdalās suliņas. Tad karsēšanu pārtrauc un ļauj biezpienam nogulsnēties. Suliņas nolej, biezpienam pievieno ķiemenes, lej linu audekla trījstūra maisiņā, ļauj suliņām notecēt un, kamēr vēl masa silta,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Jāņu sieriņš



Pienu uzkarsēlīdz 95C, pastavīgi maisot, pieliek gaļas mašīnā samaltu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec. Ja biezpiens ir salds, tad, lai piens ātrāk sarecētu un labāk atdalītos suliņas, biezpienam pēc samalšanas pievieno rūgušpienu 1/2 l un samaisa. Kad piens sarecējis suliņas atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, ļauj piena receklim nogulsnēties trauka dibenā. Tad suliņas nolej, biezpiena masu ielej mitrā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ķimeņu sieriņi (11 gab)



Biezpienu samaļ gaļas mašīnā, pievieno labu skābu krējumu, sāli, ķimenes un samīca. Tad izveido ap 100 g smagus konusveida sieriņus, sakārto uz koka dēlīša, apsedz ar pergamenta papīru. Kad sieriņi pārklājušies ar caurspīdīgu kārtiņu, papīru noņem un caurvējā, siltā vietā ļauj apkalst. Pasniedz kā uzgriežamo sviestmaizēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārītais siers



Biezpienu patur apsegtu 3-4 dienas siltā vietā, lai appelē, jo pelējums vārītam sieram piešķir īpatnēju garšu. Tad samaļ gaļas mašīnā, pievieno krējumu, sāli, ķimenes un samīca. Liek katliņā izkausētā sviestā un maisot karsē, līdz masa vienmērga, spīdīga. Beidzot pievieno sakultu olu, samaisa un vēlreiz uzkarsē. Gatavu masu lej ar aukstu ūdeni izskalotā vai ar sviestu izziestā traukā un novieto vēsā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera pudiņš



Pienu ar sviestu un nedaudz sāls uzvāra, verdošā ieber izsijātus miltus, kuļ uz uguns, kamēr masa atlec no katliņa, atdzesē, maisot piesit pa vienam olu dzeltenumam, pieliek sarīvētu sieru, saputotu olu sniegu, visu viegli samaisa, masu liek ar sviestu izsmērētā formā, cep vidējā karstumā 25 līdz 30 min., gatavu pasniedz ar sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Jāņu siers



Jāņu siers

Lielāko piena daudzumu ņem, ja biezpiens skābs. Piena vietā var izmantot vājpienu, tad palielina aizdara daudzumu. Katlā ielej ūdeni un pienu, uzvāra, tad pievieno sakultas, ar aukstu pienu sajauktas olas un, sīki drupinot, ieber biezpienu. Visu karsē, līdz atdalās sūkalas. Tad siera masu lej uz samitrinātas drānas un atsūkalo, drānu turot aiz stūriem un svārstot. Atsūka-lotā masā iestrādā sviestu, sāli,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
gulašs , borscs , vīna , aknu pastēte , plovs ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Ābolu un banānu  biezenis.
Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Liek vārīt uz lēnas uguns (apmēram 20 min.) maisa, lai nepiedeg. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Liellopa gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi divas reizes gaļas mašīnā samaļ. Samaltai gaļai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, sasmalcinātus sīpolus,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180