Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Olas un omletes :: Olu omletes

Olu omletes

Vēžu omlete



Vēžus novāra, un izloba gaļu no ļipām, un no čaulām. Ar pusi sviesta pagatavo vēžu sviestu un noliek aukstumā. Olu dzeltenumus sakuļ ar tējkaroti sāls, sajauc ar putās sakultiem olbaltumiem, un ar atlikušo sviestu izcepj uz mazas uguns trīs omletes. Pēdējās apziež ar mīksti sakultu vēžu sviestu, virsū uzliek izlobīto vēžu gaļu, omletes sarullē kopa veltnī, un pasniedz galdā kā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zemnieku omlete



Speķi sagriež ne visai lielos četrkantainos gabaliņos un izkausē. Taukos uzcepj šķēlēs sagrieztus kartupeļus un sīpolus; beigās pie jauc speķa gruzdumus. Sviestu uzkarsē pannā, pievieno smalki sakapātus pētersīļus, apmēram trešdaļu ar speķi un sīpoliem uzcepto kartupeļu un trešdaļu olu kulteņa. Tad pa laikam ar dakšiņu ap maisot un pannu kratot uzcepj trīs omletes, saloka kopā uz pusēm un tūliņ karstas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Omlete ar zaļumiem



Gatavu omleti apliek katlā iepriekš uzbrūninātiem smalkiem zaļumiem, zaļiem pētersīļiem un šampinjoniem un saloka kopā uz pusēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mednieku omlete pomērāņu gaumē



Ar smalki sakapātu medījuma gaļu, dažām sardelēm, sviestā sutinātiem šampinjoniem, kaperiem, citrona miziņu, sviestu, dažām karotēm speķa viruma, divām karotēm berzta parmsiera, baltiem pipariem un sāli, pagatavo pikantu pildījumu. Maisījumu īsu brīdi sutina uz vājas uguns un uzmanīgi nogaršo. Tad 8 olas sakuļ ar sāli kārtīgi putās, olu kūku pannā izkausē gabaliņu sviesta, ielej kulteni, un ar smailu nazi pastāvīgi

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gardēžu omlete (ar pildījumu)



Jaunus sparģeļus notīra, sagriež puspirkstu garos gabalos un izvāra viegli sālītā ūdenī mīkstus. Tai pašā laikā šampinjonus sagriež smalkās šķēlēs un 5 min. vāra ar sviestu un pusi citrona sulas. Jēlu šķiņķi sagriež puspirksta garumā strēmelēs. Ar tīru gaļas virumu, miltiem un baltvīnu savāra biezu mērci un sajauc ar atlikušo citrona sulu un diviem olu dzeltenumiem, bet pēc tam iedala

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Omlete ar ievārījumu.



Omleti piepilda ar augļu biezeni vai stindzeni un pāri pārkaisa pūdercukuru.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Biskvītomlete



Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru putās, tad piejauc klāt olu sniegu, rumu un miltus. Pannā uzkarsē sviestu, iepilda apmēram pirkstu biezā kārtā mīklu, un krāsnī uzcepj omleti gaišibrūnu. Tad to apziež ar marmelādi, saliek kopā uz pusēm un pārkaisa ar cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ābolu omlete



Olu dzeltenumus sakuļ putās ar pūdercukuru, sajauc ar saldu krējumu, sāli un putās sakultiem olbaltumiem un cepj saldā sviestā no abām pusēm uz ļoti karstas pannas. Ābolu marmelādi sajauc ar notīrītām korintēm un nolobītām, smalki sagrieztām sal dām mandelēm. Omletes apliek ar šo maisījumu, sarullē kopā, ap kaisa ar cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Omelete ar šampinjoniem



Olas sakuļ ar izkausētu sviestu un sāli. Omlešu pannā uzkarsē sajauktus sviestu un taukus, pielej apmēram pusi olu kulteņa, un pannu pastāvīgi kratot, uzcepj tiktāl, lai virskārta vēl paliktu mīksta. Omeletes apliek ar sekojošu pildījumu un saloka uz pusēm: smalki sakapātus sīpolus un pētersīļus uzbrūnina sviestā, tad pieliek klāt un uzcepj plānās šķēlītēs sagrieztus šampinjonus. Pēc tam pārkaisa pāri miltus,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Omlete, pildīta ar dārzeņiem



Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pievieno sāli, pienu un iecilā saputotu olas baltumu. Masu lej uz pannas izkausētā sviestā un cep cepeškrāsnī mazā siltumā, līdz olas sarecējušas, omlete gaiši brūna. Pēc izcepšanas omletes vidū liek sautētus dārzeņus, saloka uz pusēm vai satin. Pasniedz ar izkausētu sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
limonāde , siera salati , Gaļas buljons , ābolu kompots , kiršu kompots ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos
Kāpostu marinēšana burciņās
Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180