Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Olas un omletes :: Olu kūkas

Olu kūkas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Olu kūkas 4.14

Olu dzeltenumu, pienu un sāli sakuļ kopā, pastāvīgi maisot pielej klāt ar cepjamo pulveri sajauktiem miltiem, un maisa, kamēr dabū vienādu mīklu. Olbaltumu sakuļ putās un pievieno mīklai. Tad pannā izkausē kādu mazumiņu tauku, lēnām...Skatīt recepti

Olu kūkas ar marmelādi 4.30

Izceptām kūkām uzziež plānu kārtiņu vienādi izmaisīta augļu biezeņa, un tad kūkas saloka kopā uz pusēm vai sarullē veltnī.

...Skatīt recepti

Olu kūkas ar kapātu gaļu vai dārzeņiem 4.17

Izceptas kūkas apliek ar pildījumu un saloka uz pusēm vai sarullē veltnī. Tikai neapkaisa mīklu ar cukuru

Kā gatavot olu kūkas.

...Skatīt recepti

Olu kūkas ar speķi 4.41

Speķi sagriež plānās šķēlītēs un taukos vai sviestā uzcepj brūnu. Olu kūku mīklai piejauc smalki sagrieztus lociņus, uzlej to speķim, un tad cepj, kā olu kūkas.

...Skatīt recepti

Olu kūkas ar sieru (šveiciešu gaumē) 4.29

Pienu, miltus un olas iemīca mīklā, pievieno klāt berztu sieru, līdz mīkla vairs nav pārāk plāna, piemet sāli un taukos uzcepj plā nas omletes

...Skatīt recepti

Olu pankūkas 4.14

Sviestu saberž putās un samaisa ar olām, krējumu, miltiem un cukuru, un pēc vajadzības piemet sāli, no mīklas cepj sviestā mazas, gaišbrūnas pankūciņas. Galdā pasniedz ar cukuru un kanēli, ēd ar kādu ievārījumu, vai skābu...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
borscs , zaķ , desiņas , biesu salati , baklažāni ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Ar olu, sāli, pienu, miltiem un saplūkātu sviestu pagatavo pīrāgu mīklu gluži kā pīrādziņiem ar gaļas pildījumu. Pildījumam rīsus savāra
Saldā pienā iemīca miltus ar sviestu un maisa uz uguns tik ilgi, līdz mīkla no katla atlīp, tad mīklai vēl
Aknas izsutina sviestā un smalki saberž, baltmaizi izmiekšķē, nospiež, izrīvē caur sietu, zaļumus noplaucē un smalki sakapā Visas piedevas sajauc
Šo daudzumu var iepildīt 0,5 litru burkā. Svaigus zaļumus — pētersīļu, seleriju un diļļu lapas (vēlams arī baziliks un
Notīrītai, noplaucētai kāpostu galviņai atdala lapas, gaļu ar smalki sakapātiem taukiem divreiz samaļ un sajauc ar pipariem, sāli, jēlām olām
Karstā buljonā vai ūdenī liek nomazgātus rīsus. Notīrītus burkānus griež kubiņos, sīpolus sasmalcina, apcep taukvielā, pieliek zupai. Kartupeļus griež gabaliņos,
Ābolus nomizo, sagriež uz pusēm, izņem sēklotni. Miziņas un sēklotnes pārlej ar ūdeni un vāra apmēram 10 minūtes, izkāš. Novārījumam



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180