Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Olas un omletes :: Olu ēdieni

Olu ēdieni

Tatāru gaumē



Sakasa 100 g jēlas vērša gaļas, sajauc ar 25 g sviesta, ievirco ar sāli un pipariem un uzziež plānā kārtā uz olu plates. Virsū uzsit olas, aprasina ar skābu krējumu, izcepj krāsnī un pārkaisa kapātus pētersīļa zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Spāņu gaumē



Gatavas olas izdur ar formu, uzliek uz restētām un labi ievircotām tomātu pusītēm un sakārto aploka veidā uz apaļas plates. Vidū kaudzē saliek plānās šķēlītēs sagrieztus, ievircotuš un eļļā ceptus sīpolus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mednieku gaumē I



Svaigus lāčpurnus sutina ar kantainos gaba liņos sagrieztu speķi un šalotēm, tumē ar speķa mērci un uzpilda uz olu plates. Olas uzsit virsū un cepj krāsnī. Garnējumam sakapā pētersīli.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Lotaringiešu gaumē



Uz olu plates sakārto plānas maizes šķēlītes, tām virsū nāk uz restēm cepts speķis, tad plānas šveiciešu siera šķēles. Virsū uzsit olas, ar dzeltenumu mazliet uzpilda krējumu un visu uzcepj krāsnī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Angļu gaumē



Uz iesviestotas olu plates saliek plānas, apaļas vārītas šķiņķa šķēles. Virsū uzsit olas un cepj krāsnī. Klāt vēl nāk mazas, ceptas krējumdesiņas un tomātu mērce.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ravigote



Aukstas olas pārvelk ar ravigotmērci, izgrezno ar zaļām lapiņām un trifeļu šķēlītēm, apvāpē ar stindzeni un sa kārto uz maizes krustām ar kādiem dārzeņu salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Maskavas gaumē



Ar majonnes mērci pārvilktas un ar trifelēm un pistācijām apkaisītas aukstas olas uz maizes krustām. Vidū gurķu, kartupeļu un trifeļu salāti. Stipra sāls, piparu, etiķa un eļļas marināde.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krievu gaumē



Vidū ar Majonnes mērci ietaisīti vārītu selde riņu, žāvēta laša un kartupeļu salāti. Apkārt novārītu olu pusītes uz maizes krustām. Olām virsū kaudzīte kaviāra.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Derby



Ar zaļumaspika Majonnes mērci pārvilktas olas uz maizes krustām, aplokveidīgā sakārtojumā uz plates. Vidū balto sparģeļgalviņu un vēžļipiņu salāti. Majonnes mērce. Vēžu ļipiņas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Olas ar vīna mērci



Olas vienu pēc otras uzmanīgi iesit pilnīgā litrā maz sālīta verdoša ūdens, kam iepriekš pielieta klāt karote etiķa, un kad baltums sarecējis, izņem laukā un pagaidām noliek siltā vietā. Balto vārāmo vīnu sakarsē un vienreiz, uzvāra ar 2 jēlām sakultām olām, sviestu, miltiem un sāli, bet pēc tam mērci vēl karstu pārlej pāri siltām olām, un tūliņ pasniedz galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
plūmju kompots , cepumi , kaba , zirņi , zivs ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Liellopa gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi divas reizes gaļas mašīnā samaļ. Samaltai gaļai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, sasmalcinātus sīpolus,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180