Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mīklas :: Sviesta mīkla

Sviesta mīkla

Sviesta mīkla ar raugu



Ar miltiem, remdenu ūdeni, olu, raugu un sāli pagatavo vienkāršu baltmaizes mīklu un noliek rūgt. Pa to laiku izmazgā sviestu, izveido garenā plāksnē un noliek aukstā vietā. Tad izrullē rauga mīklu otrtik lielā plāksnē kā sviestu, uzliek virsū sviestu, to iepriekš noslaukot, mīklu saliek no visām pusēm pāri sviestam, izrullē apm. pirksta biezumā, saliek vienkārt kopā un vēlreiz izrullē, saliek

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sviesta mīkla



Izsijātus miltus uzber uz dēļa un miltu vidū ietaisītā bedrītē pamazītiņām iepilda aukstu ūdeni ar sāli, pie tam mīklu mīca ar rokām tik ilgi, līdz tā vairs nelīp, (apm. 1/2 st.). Sviestu, pirms to grib lietot, iepriekš izmazgā, un apm. 50 g iemīca gatavā mīklā, bet pārējo izveido apaļā plāksnī, pēc tam atstāj aukstā ūdenī, kamēr mīklu pagatavo. Tad sviesta

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Trauslā sviesta mīkla - 2



Pagatavošana. Pagatavo tāpat, kā trauslo sviesta mīklu. Skatīt trauslo sviesta mīklu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Trauslā sviesta mikla -1



Pagatavošana. Pagatavo tāpat, kā trauslo sviesta mīklu. Skatīt trauslo sviesta mīklu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Trauslā sviesta mīkla



Galvenokārt lieto cepamām kūkām, tortēm, pastētēm, kā arī sīkiem cepumiem, biskvītiem, tējas cepumiem utt. Uz mīklas dēļa izsija miltus , pieliek sāli, cukuru un pierīvē citrona mizu. Sagriž sviestu gabaliņos un iejauc mīklā. Izveido miltos bedrīti iesit olu, pielej pienu, rumu vai etiķi. Ar nazi visas sastāvdaļas sīki sakapā un, tad kad tās jau labi sajaukušās, sāk mīcīšanu .

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
apelsinu , sīpolu salāti , Gaļas salāti , limonāde , balta mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Ķimenes ir visiem labi pazīstams divgadīgs garšaugs. Aug grāvmalās, laukos, pļavās, brīvā dabā. Ķimenes pieder pie čemurziežu dzimtas. Neraugoties uz to,
Pagatavo zivju mērci, kā aprakstīts šajā receptē: Zivju mērce Zivju mērcei pievieno sīki sasmalcinātu vārītu olu, pētersīļu zaļumus un samaisa.
Maizei nogriež garozu, tad pārlej ar verdošu pienu un ļauj 1/2 st. stāvēt. Pieliek izkausētu sviestu, miltus, veselas olas, sāli,
Šķēlēs sagrieztu gaļu izdauza, griež apmēram 5 cm garās strēmelēs. Sakarsētā sviestā strēmeles apcep spilgti brūnas, uzkaisa sāli, piparus. Sviestā
Nomazgā pāris kāļu svaigu reņģu, uzliek ar 4 l auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu,
Puravu stublāju baltajai daļai notīra ārējās lapas, stublājus nomazgā un sagriež strēmelēs. Ābolus sarīvē un pievieno puraviem, pieliek krējumu,
Notīrītu zivi sagatavo, sagriež gabalos un uzliek vārīties ar verdošu šķidrumu, vai arī atstāj veselu, nesagrieztu, bet tad liek vārīties



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180