Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mīklas :: Smilšu mīkla

Smilšu mīkla

Smilšu mīkla- 2



Olas , cukuru, garšvielas puto, pievienojot izkausētu taukvielu, rumu vai konjaku un izsijātus miltus.

No mīklas cep tortes, kūkas.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Smilšu (sviesta) mīkla



Mīkstu taukvielu puto, pievieno pa daļām cukuru, olas, garšvielas. Saputotā masā iestrādā miltus.

Cepumiem , kurus veido veltnējot un izspiežot, miltus liek vairāk, bet , ja izspiežot ar cepumu turzu, - mazāk. Mīklu var izmantot arī tortes plāksnēm.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Irdenā smilšu mīkla- sāļā



Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber sāli, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Kārtīgi samaisa, noliek vēsumā.

Sāļo mīklu izmanto sāļo cepumu, groziņu , pīrādziņu un saļās tortes plākšņu pagatavošanai.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Irdenā smilšu mīkla



Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber smalko cukuru, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu, pievieno garšvielas. Kārtīgi samaisa, noliek vēsumā.

No šīs mīklas cep gan sīkos cepumus, gam mazās tortītes(groziņus).

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
vārīti kartupeļi , Kāļu biezenis , mellen , ķirbju , Buljons ar makaroniem ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Kartupeļus nomizo, izdobj vidu, nolīdzina pamatni. Kartupeļus piepilda, liek ugunsdrošā stikla veidnē, pārliek speķa šķēlītes, pielej buljonu vai ūdeni, cep
Sviestu ar cukuru, vaniļu vai citronu un olām saputo, līdz cukurs izkusis un masa gaišā krāsā. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu
Sviestu, sīpolus un miltus gaiši uzbrūnina, klāt pielej gaļas buljonu, vīnu un citronsulu. Kad mērce pietiekoši ievārīta, to nogar šina
Skābiem kāpostiem pievieno sakapātu sīpolu, rupjās skaidās sarīvētu, vārītu bieti, iemaisa krējumu, nogaršo, ja vajadzīgs, pieliek sāli, cukuru, pasniedzot pārkaisa
Nolobītus, sagrieztus, izmērcētus kāļus novāra gatavus traukā, spēcīgā gaļas vai zoss ķidiņu buljonā un smalki sastampā, pēc tam sajauc ar
Putnus notīra, nogriež kaklus, spārnus, kājas, izņem iekšas, sašuj. Izkausē sviestu, ieliek putnus, cep krāsnī aplaistot, kamēr kļūst brūngani. Aukstus
Auzu pārslas pārlej ar pienu un atstāj uz laiku (apmēram viena stunda) līdz tās uzbriest. Pēc tam, kad pārslas uzbriedušas



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180