Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mīklas :: Rauga mīkla

Rauga mīkla

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Rauga mīkla 4.15

Iesijā miltus bļodā. Sadrupina raugu mazā bļodiņā, pielej drusku piena un pieliek nepilnu ēdamkaroti cukura, ar karoti ierīvē raugu gludā masā. Miltu vidū( mīklas bļodā) izveido bedrīti, ieliek rauga masu un viegli pārkaisa ar miltiem....Skatīt recepti

Rauga mīkla 2 4.12

Raugu sadrupina , samaisa ar 1 tējk silta piena un 1 tējk miltu , noliek siltā vietā uzrūgšanai. Pienu uzsilda līdz 40 grādu temperatūrai. Miltus iesija bļodā, vidū izveido bedrīti, ielej pienu, samaisa...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Biešu salāti , sviesta mērce , sviesta mērce , līdaka , karbonāde ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Garšaugu majonēzi sajauc ar tomātu mērci un sasmalcinātām dillēm. Izmanto galvenokārt kā piedevas gaļas un zivju ēdieniem, kā arī zivju
Verdošā šķidrumā liek notīrītus, sagrieztus kartupeļus, sīpolu, sāli. Notīra kāli un sarīvē uz sīkās sakņu rīves, pievieno zupai un turpina
Nolobītus un smalkās šķēlēs sagrieztus sīpolus uzliek vārīties ar ūdeni, sviestu un sāli, kad tie mīksti, pielej aukstu buljonu ar
Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež nelielos gabaliņos. Plūmes pārgriež, izņem kauliņus, sagriež tikpat lielos gabaliņos kā ābolus. Ķirbi sarīvē uz
Ūdeni uzvāra, pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas. Tad pievieno kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesē. Klimpām
Sakasa 100 g jēlas vērša gaļas, sajauc ar 25 g sviesta, ievirco ar sāli un pipariem un uzziež plānā kārtā
Redīsiem ( 100 g) nogriež lapiņas, lai pie redīsa paliek glīts lapu kātiņš un dažas sīkākas lapiņas saņemšanai. Pēc tam



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180