Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mērces :: Saldās mērces

Saldās mērces

Vīna mērce II



Sulu kopā ar garšvielām liek vāra, kad uzvārīts garšvielas izņem, pievieno cukuru, vīnu un ar ūdeni atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra, atdzesē. Ja ir vēlme pielej nedaudz rumu.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Ogu mērce



Noskalotas ogas saspaida un izspiež sulu, mizām un sēklām uzlej ūdeni, uzvāra un izkāš, šķidrumam pievieno pēc garšas cukuru un uzvara, mērci iebiezina, pievienojot ūdenī iejauktu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra, tad atdzesē ūn pielej izspiesto svaigo sulu. Ogu daudzumu mērcei izvēlas atkarībā no to skābuma.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ābolu un vīna mērce



Ābolus nomizo, izņem serdeni un sagriež un kopā ar mazu ūdens piedevu sasautē līdz izšķīšanai, tad masu uzblenderē vai izspiež caur sietu, pievieno ūdeni un pēc garšas vīnu, cukuru, uzvāra, atdzesē. Ābolu vietā var izmantot arī bumbierus.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Saldā šokolādēs mērce



Uzkarsē ūdeni, kam pievieno cukuru un sviestu, visu uzvāra, pieliek pa gabaliņam lauztu šokolādi un uz lēnas uguns pārmaisot karsē, līdz šokolāde izkūst.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Šokolādes mērce ar rumu



Pienu uzkarsē, pa daļām pievieno šokolādes pulveri, pievieno cukuru, pārmaisot visu kopā uzvāra, pievieno aukstā kafijas krējumā iejauktu kartupeļu cieti. Mērci uzkarsē, pieliek vaniļu, atdzesē. Mērcei pielej rumu un pārmaisa.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Zemeņu mērce



Ūdeni uzvāra ar cukuru, klāt pieber notīrītas zemenes un vāra, līdz tas sašķīst pēc tam, klāt piejauc kartupeļmiltu iejavojumu aukstā ūdenī un zemeņu mērci, stipri kuļot, vēlreiz uzvāra. Tāpat gatavo zustreņu un aveņu mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Punša mērce



Kopā līdzīgās daiļās salej aukstu ūdeni un baltvīnu, klāt pielej pusi attiecīgā mēra araka vai ruma, šķidrumu sajauc ar olu dzeltenumu, ko iepriekš sakuļ ar cukuru putās, un mērci vāpētā traukā 20—30 min. kuļ verdoša ūdens peldē, pie kam beigās vēl piejauc putās, sakultu olbaltumu. Mērce tūliņ sniedzama galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Plūmju mērce



Plūmes nomazgā, pārdala uz pusēm; izņem kauliņus un ar dažiem sagrūstiem kodoliem kauliņus labi novāra ūdenī, Pāri palikušo šķidrumu nokāš un tajā sutina plūmes ar cukuru. Beigās mērcei klāt piejauc aukstā ūdenī iejauktus kartupeļmiļtus un mērci vēl reizi uzvāra.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Piena mērce



Pienu uzvāra ar cukuru un sāli, pievieno iejauktus kartupeļmiltus, un beigās mērci tumē ar olu dzeltenumu. Pienu vārot, var piedot arī kādu garšīgu piedevu, piem. mandeles, vaniļu, kakao, un tā dabū attiecīgas garšas saldo mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Maraskīna mērce



Olu dzeltenumu kādu pusstundu maisa ar cukuru; saldu krējumu vai pienu samaisa ar kartupeļmiltiem un uzvāra. Kādu lāsi uzvārītā krējuma vai piena piejauc olu dzeltenumam un tad salej visu kopā un kuļ uz uguns, līdz mērce bieza. Mērci noliek uz ledus, kad atdzisusi, to nogaršina ar maraskīnu. Maraskīna vietā var arī ņemt araku.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
\aboli , sviesta mērce , Gaļas salāti , Sēņu salāti , cīsiņi ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Zaķi marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo un ar asu nazi atdala plēves. Tad atcērt ribu gabalu līdz
Kāpostus sarīvē skaidiņas, gurķus sagriež plānās ripiņās, apsāla, sakrata, pārlej ar etiķa un eļļas maisījumu, apkaisa ar sakapātiem puraviem, dillēm.
Ābolus un bumbierus kārtīgi mazgājam, izgriežam serdi un griežam gabaliņos, ievietojam traukā. No apelsīniem izspiežam sulu, ar kuru pārlejam ābolus
Spinātus notīra un 5 min. vāra maz sālītā ūdenī, tad nospaida un smalki sakapā. Pieliek krējumu olu dzeltenumus, miltus, izkausētu
Vēžus nomazgā aukstā ūdenī. Vārītam ūdenim pieliek dilles, sāli, ķimenes, ieber vēžus, uzliek vāku, vāra uz ātras uguns 15 minūtes.
Foreles nozvīņo, iztīra iekšas, nomazgā, sadala, uzkaisa nedaudz sāls. Ūdenim pievieno garšvielas, vārošā liek zivis, vāra ap 10 minūtēm, tad
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180