Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Ēdiena mērces Nākošā »

Speķa mērce

Sastāvdaļas: 6—8 pers. 30 g speķa, 20 g sīpolu, 25 g miltu, 1/2 l brūna gaļas buljona, 3 karotes etiķa, porcija grieztu garšvielu, sāls.

Gatavošana: Mazos kantainos gabaliņos sagrieztu speķi uzgrauzdē gaiši dzeltenu, klāt pievieno smalki sakapātus sīpolus, un kad tie brūni, pieber miltus. Tad uzlej gaļas buljonu, ievāra šķidrumu līdz pusei un nogaršina mērci ar garšvielām, un tūliņ pasniedz galdā. Šāda speķa mērce vislabāk noder ar visu mizu novārītiem kartupeļiem.
Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Zems
Pagatavošanas laiks
Mazs
Pievienots: 2011-03-16
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: sīpols
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.21/28
Atstāt vērtējumu

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
senu salati , kāpostu , zivis , Salatu , plūme ,
Šodien vārda dienas svin:
Smuidra, Vitauts, Smuidris



Noderēs
Smalkos kantainos gabaliņos sagrieztu sīpolu apcepj gaiši brūnu sviestā, klāt pievieno un gaiši brūnus apcepj miltus. Brūnus atšķaida ar gaļas
Biezpienam pievieno skābu krējumu, olu, sāli, ķimenes, samaisa, līdz masa vijīga. Baltmaizei norīvē garoziņu, sagriež vidēja biezuma šķēlītēs, pārziež ar
Olas vienu pēc otras uzmanīgi iesit veselas verdošā ūdenī, kam iepriekš pēc garšas klāt pielej etiķi un piemet sāli. Kad
Ar smalki sagrūztām vēžu čaulām pagatavo vēžu sviestu. Smalki sakapātai vēžu gaļai pieliek pienā izmiekšķētus un nospaidītas baltmaizes, vēžu sviestu,
Kviešu miltus sviestā izkarsē, pielej sēņu buljonu un vāra 15-25 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus un baravikas, no
Zirņūdeni, kurā pelēkie zirņi novārīti, uzvāra ar iejauktiem miltiem, cukuru un etiķi, klāt pieliek mazos kantainos gabaliņos sagrieztu speķi,
Sardeles verdošā ūdenī uzkarsē, tad no ūdens izņem. Noskalotus, notīrītus, gabaliņos grieztus burkānus, sasmalcinātus kāpostus un sīpolus liek karstajā



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180