Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mērces :: Ēdiena mērces

Ēdiena mērces

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Brūnā mērce 4.20

Uz pannas vai katliņā sakarsētos taukos apcep sasmalcinātās garšsaknes un tomātu biezeni, pielej brūno buljonu, pievieno bez taukiem izkarsētus, buljonā iejauktus kviešu miltus un vāra uz mazas liesmas, pa reizei apmaisot, 30-45 minūtes. Pēc tam...Skatīt recepti

Brūnā mērce ar sīpoliem 4.23

Sīpolu ripiņas apcep, pārkaisa sāli, cukuru, pielej nedaudz etiķa un sautē līdz gatavas. Pievieno brūnajai mērcej un samaisa.

...Skatīt recepti

Brūnā mērce ar vīnu 4.23

Brūnajai mērcei pielej sarkano galda vīnu( sauso ), pieliek sviestu un uzkarsē līdz vārīšanai. Pasniedz pie filejas langeta, vārīta šķiņķa vai mēles u.c.

...Skatīt recepti

Saldskābā mērce 4.14

Kaltētas plūmes un rozīnes nomazgā, pārlej ar ūdeni un sautē, līdz gatavas. Pēc tam atdala kauliņus. Brūnajai mērcei pievieno plūmes, rozīnes, sarkano galda vīnu, sviestu un izkarsē. Pasniedz pe vārītiem mājputnu ēdienem.

...Skatīt recepti

Baltā mērce 4.12

Sasmalcinātus sīpolus un pētersīļus apcep uz pannas sakarsētā sviestā vai margarīnā, pieber kviešus miltus un maisot karsē, līdz iedzelteni. Pēc tam pakāpeniski pielej nedzidro buljonu, pieliek piparus, lauru lapas un vāra 15-30 minūtes. Tad izkāš,...Skatīt recepti

Baltā mērce ar olām 4.14

Baltajai mērcei pievieno olas dzeltenumu, sakultu ar skābu krējumu, samaisa un uzkarsē līdz 70-80 grādiem.


Balto mērci var gatavot šādi: Baltā mērce
...Skatīt recepti

Zivju mērce 4.37

Kviešu miltu sviestā izkarsē, līdz tie dzeltenīgi, pielej zivju buljonu, samaisa un vāra 15-20 minūtes. Tad pievieno sāli, sviestu, citronskābi pēc garšas. Zivju mērces pasniedz pie vārītiem, ceptiem vai saceptiem zivju ēdieniem.

Zivju buljonu var pagatavot...Skatīt recepti

Zivju mērce ar vīnu 4.12

Sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus sviestā apcep, pievieno zivju mērci un vara apmēram 15 minūtes. Izkāš, pievieno sakultu olas dzeltenumu, balto galda vīnu un uzkarsē.

Zivju mērci pagatavo, kā aprakstīts šajā receptē: Zivju mērce

...Skatīt recepti

Zivju mērce ar olām 4.12

Pagatavo zivju mērci, kā aprakstīts šajā receptē: Zivju mērce

Zivju mērcei pievieno sīki sasmalcinātu vārītu olu, pētersīļu zaļumus un samaisa.

...Skatīt recepti

Tomātu mērce 4.05

Kviešu miltus sviestā vai taukos izkarsē, līdz tie dzelteni vai brūngani, pielej gaļas vai zivju buljonu, izmaisa, uzvāra. Pievieno sviestā vai taukos apceptas, sasmalcinātas garšsaknes ar tomātu biezeni un vāra 15-20 minūtes. Pēc tam izkāš,...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
gaļas salāti , siļķes , Gaļas Salāti , biete , Rīsi ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Vistu notīra, iztīra iekšas, izmazgā, izņem fileju, ieberž mazliet sāls un piparu, karstā sviestā uz pannas apcep vidēji brūnu, uzlej
Ābolu kompota gatavošanai piemērotākās ir ziemas un rudens ābolu šķirnes. Ieteicamākās ir Antonovka, Rudens svītrainais, Safrāna pepiņš, Tērbatas rožābele, no
Teļa galvu un sirdi izvāra labi mīkstu un sagriež mazos gabaliņos. Tad sviestā uzcep sīpolus, piejauc miltus un maisa uz
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Gaļu sagriež gabaliņos un sakarsētos taukos katliņā apcep. Tad pievieno paradzēto ūdens daudzumu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, mērcētas grūbas un vāra,
Notīrītu kāpostu galviņu sagriež astoņās daļās, kacēnu izgriež. Kāpostus sutina ar nelielu ūdens un 20 gramu sviesta. Ar pārējo sviestu,
Smadzenes novāra, nokāš, noņem plēves, izrīvē caur sietu pieliek sāli, piparus, smalki sagrieztus, saceptus sīpolus. Maizi sagriež plānās šķēlītēs, uz



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180