Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Mērces :: Aukstās mērces

Aukstās mērces

Majonēzes mērce



Olas dzeltenumu liek traukā un pārmaisot, pa pilienam pievieno eļļu. Kad visa eļļa kārtīgi iekulta, pievieno smalko sāli, sinepes, cukuru, citronu sulu, šķaidītu etiķi pēc garšas. Šo majonēzes mērcei var pagatavot pēc gaumes ar dillēm vai pētersīļu zaļumiem, vai smalki grieztu marinētu gurķi, vai tomatu pastu, vai krējumu. Pasniedz atdzesētu


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Puravu mērce



Purava balto daļu sīki sakapā un kopā ar atšķaidītu uz pusi etiķi karsē, pievieno olu dzeltenumus, trauku ievieto karsta ūdens peldē un kuļot pievieno pa mazam gabaliņam sviesta. Kad sviests izkusis ieliek sarīvētu ķiploku un sakapātu estragonu, pēc garšas sāli un cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mērce medījumiem



Sinepes maisot pievieno tām eļļu un jāņogu želeju, nogaršo un pēc garšas pievieno citronu sulu. Šādi pagatavota mērce labi iederēsies pie medījumiem un ceptiem gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sinepju mērce



Sinepju mērce Gaida sinepes samaisa ar sarīvētu sīpolu, galda etiķi, sāli un cukuru pēc garšas. Pievieno eļļu (attiecībā pret sinepēm 2:1) un vēlreiz visu labi samaisa.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Eļļas un etiķa mērce ar sīpoliem



Eļļu sajauc ar etiķi, pievieno sīpolus, garšvielas, labi samaisa, ielej traukā, aizvāko un noliek vēsā vietā.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Augļu majonēze



Ceptus ābolus un konservētas vai svaigas plūmes izberž caur sietiņu. Iegūto biezeni vēlreiz izberž caur smalku sietiņu, pievieno jāņogu sulu un cukuru. Saputo un samaisa ar majonēzi.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Putukrējuma majonēze



Saldo krējumu saputo un ieceļ majonēzē, kurai pievienota citronu sula, sāls un cukurs. Lieto maigāku salātu gatavošanai un kā piedevas ēdieniem ar šķiņķi.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krabju majonēze



No krabjiem izlasa plēksnītes un krabjus samaļ 2 reizes. Izmalto masu sajauc ar citronu sulu. Ļauj ievilkties, tad iemaisa majonēzē, pievienojot sāli.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ābolu un mārrutku majonēze



Majonēzi sajauc ar rīvētiem āboliem un mārrutkiem, pieber sāli un labi samaisa. Citādas garšas nianses radīšanai pievieno apelsīnu sulu un nedaudz rīvētas apelsīnu miziņas.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mārrutku majonēze



Traukā ielej majonēzi. Pievieno sāli, cukuru, citronu sulu un visu samaisa. Saldo krējumu saputo. Majonēzē iemaisa sarīvētos mārrutkus un iecilā saputoto krējumu.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
apelsinu , putra , poļu mērce , ķiplo , Aknas ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Verdošā šķidrumā liek notīrītus, sagrieztus kartupeļus, sīpolu, sāli. Notīra kāli un sarīvē uz sīkās sakņu rīves, pievieno zupai un turpina
Izsijā miltus uz mīlkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu,
Rutkus un seleriju sakni sarīvē skaidiņās, pārkaisa ar citronskābi un sāli, aizvākotā traukā sakrata, līdz atdalās sula. Salātus liek traukā
Sasmalcina sīpolu un taukvielās sacep. Vēl sīkā kartupeļu masā iemaisa sīpolus, sāli, piparus, sakultas olas un skaidās sarīvētu sieru. Veidni
Kabačus nomizo, sagriež apļos, apviļā miltos, cep uz pannas sviestā, apkaisa ar sāli. Ceptos kabačus novieto traukā, sviestā sacep tomātus
Dārzeņus notīra, nomazgā un atsevišķi sasmalcina uz rupjas rīves. Katru sasmalcināto dārzeni atsevišķi apcep eļlā. Diļļu, seleriju, pētersīļu, puravu lapiņas
Augļus noskalo, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un atstāj dažas stundas uzbriest. Tad pievieno cukuru, vāra, līdz augļi mīksti, pievieno atšķaidītu



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180