Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Makaroni, putraimi

Makaroni ar olām



Makaronus liek verdošā ūdenī, kam piebērts sāls, un vāra līdz makaroni ir mīksti. Makaroniem pieliek sviestu un sakultas olas, visu pārmaisa un liek cepeškrāsnī, nepārmaisot, līdz olas sarecējušas un ir gatavas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Makaroni ar sviestu



Makaronus liek verdošā ūdenī, kam iepriekš piebērts sāls un uz lēnas liesmas atvērtā katlā vāra līdz makaroni ir mīksti. Makaronus notecina uz sieta, liek traukā un pārlej ar sabrūninātu sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautēti rīsi



Rīsus nomazgā, nosusina, liek katlā sakarsētā sviestā, maisot sacep caurspīdīgus, pielej karstu buljonu, pievieno pēc garšas sāli, visu pārmaisa, katlam uzliek vāciņu. Cepeškrāsnī sautē līdz rīsi top mīksti. Sautēšanas procesā rīsus nevajag pārmaisīt.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīsi piedevai



Kārtīgi nomazgātus rīsus, liek verdošā ūdenī, kam piebērt sāli un lēni vāra uz lēnas uguns, pieskatot, lai rīsi nesaiet biezputrā. Ja ūdens novārījies, tad pielej karstu ūdeni. Rīsus vēl ne gluži gatavus uz sieta noskalo ar vārītu ūdeni, notecina, liek atpakaļ katlā, un iemaisa izkausētu sviestu, katlam uzliek vāku un karsēšanu turpina cepeškrāsnī. Rīsus pasniedz, kā piedevu zivju ēdieniem.

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Vareņiki, pildīti ar augļiem



Vareņikus ar augļu pildījumu pagatavo tāpat kā ar biezpiena pildījumu. Pildījumam svaigus ābolus nomizo, sagriež mazās, plānās šķēlītēs, pārkaisa cukuru un atstāj dažas stundas, lai iecukurojas. Ja pilda ar ķiršiem, tad tiem izņem kauliņus un iecukuro. Svaigu augļu, ogu vietā var ņemt džemu, marmelādi vai ievārījumu (100g).


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vareņiki, pildīti ar biezpienu



Biezpienu izberž caur sietiņu vai gaļas mašīnā samaļ, pievieno cukuru, citrona miziņu vai vanilīnu, olu, skābu krējumu un samaisa. Olu ar sāli sakuļ, pielej ūdeni vai pienu, pievieno izsijātus miltus, izkausētu sviestu un samaisa vienveidīgu mīklu. Tad to izveltnē 1,5 - 2 mm biezā plāksnē un ar ovālu veidnīti vai vīna glāzi izspiež mīklas ripiņas. Katras ripiņas vidū liek sagatavoto

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pelmeņi



Ūdeni sasilda līdz 30-35° temperatūrai, pievieno sakultas olas, izsijātus miltus un samaisa vienveidīgu mīklu. Mīklai ļauj stāvēt 25-30 minūtes, tad izveltnē 1,5-2 mm biezā plāksnē. Mīklas plāksnes vienā malā, apmēram 4 cm no maliņas, ar tējkaroti liek pildījumu kaudzītēs citu aiz citas, ik pa 2 centimetriem. Malas un starpas pārziež ar sakultu olu. Tad mīklas maliņu pārliec pildījumam un ar

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Makaronu un biezpiena sacepums



Sviestu, cukuru, olas dzeltenumu saputo, pievieno gaļas mašīnā samaltu biezpienu, sālsūdenī novārītus, atdzesētus makaronus, samaisa un iecilā saputotu olas baltumu. Liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes. Atdzesētu no veidnes izgāž uz lēzena trauka un pasniedz ar augļu vai ogu mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Makaronu un augļu sacepums



Sviestu ar margarīnu, cukuru, olas dzeltenumu saputo, pieliek augļus un sālsūdenī novārītus, atdzesētus makaronus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas baltumu, liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, pārkaisa rīvmaizi un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes. Atdzesētu izgāž no veidnes uz lēzena trauka un pasniedz ar augļu vai ogu mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Makaronu un reņģu sacepums



Makaronus vāra sālsūdenī mīkstus, ūdeni nokāš. Kūpinātas reņģes iztīra, sadala gabaliņos un sajauc ar sasmalcinātiem, sviestā apceptiem sīpoliem, novārītiem makaroniem. Liek ar taukiem izziestā veidnē, pārlej ar olu maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi un cep cepeškrāsnī apmēram 20-30 minūtes. Pasniedz ar kausētu sviestu, dārzeņu salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Tomātu , plānās pankūkas , Biešu salāti , plūme , maltās gaļas ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos
Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180