Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Krēmi

Rīsu krēms



Rīsus noskalo, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad ūdeni nolej, rīsus uz sietiņa un notecina un atdzesē. Krējumu ar cukuru un garšvielām saputo, piievieno izšķīdinātu želatīnu un iecilā rīsus. Pilda traukā un atdzesē. Pasniedz ar dzērveņu sīrupu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Biezpiena krēms



Biezpienu izberž caur sietiņu vai samaļ gaļas mašīnā. Olas dzeltenumuar cukuru un garšvielām saputo, tad pievieno izšķīdinātu želatīnu, sasmalcinātus riekstus, biezpienu, samaisa un beidzot iecilā saputotu krējumu. Pilda traukā, atdzesē un grezno ar riekstiem. Pasniedz ar augļu vai ogu sīrupu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šokolādes krēms



Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pielej, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu ar kakao un karsējot sabiezina. Pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisot izšķīdina, tad atdzesē. Saputotam krējumam pievieno olu un piena maisījumu ar kakao, samaisa, lej traukā un sarecina. Pasniedz bez piedevām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Riekstu krēms



Saputotam krējumam pievieno olu un piena maiisījumu, izšķīdinātu želatīnu, apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un samaisa. Sapilda traukos, ļauj sarecēt. Grezno ar riekstiem. Riekstu kodolus un pannas cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē. Pēc tam noberž miziņu un sasmalcina.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kafijas krēms



Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu un sabiezina, turot karstā ūdenī. Maltu dabisko kafiju liek verdošā ūdenī (1:3), uzvāra, ļauj 5 minūtes ievilkties, tad izkāš un izvilkumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Olu un piena maisījumam pievieno kafijas ekstraktu ar želatīnu un atstāj apmēram 30 - 45 minūtes, lai atdziest un nedaudz sabiezē. Krējumu saputo, pievieno

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vaniļas krēms



Olu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Ar trauku liek karstā ūdenī un karsē (70-80°), līdz sabiezē. Tad pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisot izšķīdina un atdzesē līdz 25-30°. Krējumu saputo, pievienotu olu un piena maisījumu, liek traukā un atdzesē. Pasniedz ar cukura sīrupu. Lai pagatavotu sīrupu, tad ūdeni ar cukuru uzvāra, pielej vīnu un atdzesē.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kaltētu augļu krēms



Kaltētus augļus nomazgā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un lēni vāra, līdz augļi mīksti. Tad izberž caur sietiņu un masu atdzesē. Krējumu saputo, pievieno izšķīdinātu želatīnu, augļu masu un samaisa. Pēc tam liek traukā, atdzesē un grezno ar augļiem. Pasniedz bez piedevām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
majonēzes mērce , pankūkas , kartupeļu pankūkas , siļķes , makaronu zupa ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos
Cūkgaļas galerts
Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu
Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180