Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Omletes un sacepumi

Omletes un sacepumi

Kartupeļu sacepums ar spinātiem



Kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzisušus nomizo un sagriež apmēram centimetru biezās šķēlēs. Spinātus nomazgā, sakapā, izsautē sviestā ar kapātu sīpolu, un klāt pieliek pēc garšas majorānu un sāli. Tad ņem katliņu vai zemu cepjamo formu, izsmērē ar sviestu, pašā apakšā saliek kartupeļu šķēles, bet virs tām sutinātos spinātus, un ļauj visam kādas 5 minūtes cepties ļoti karstā krāsnī. Kad

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Saldais kartupeļu pudiņš



Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, iemaisa sakapātus riekstus vai no miziņām atbrīvotas un sasmalcinātas mandeles, sarīvētu citrona vai apelsīna miziņu un miltus. Labi saputo olu baltumus, iecilā sagatavotajā masā. Ietaukotā, ar rīvmaizi Izkaisītā veidnē liek masu, pārkaisa virsmai saldu rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī. Pudiņu pasniedz ar saldajām mērcēm. Mandeles var aizstāt ar dažiem plūmju kodoliem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un augļu pudiņš



Kartupeļu masu samaisa ar cukuru, saberztām krustnagliņām, izkausētu sviestu vai margarīnu, olām. Visu kopā saputo ar mikseri vai sakuļ ar koka mentīti. Plūmes atbrīvo no kauliņiem vai izmanto konservētās plūmes, kam notecināts sīrups, izmantojot bumbierus no kompota, tos sagriež plānās šķēlītēs. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē kārtām liek saputoto masu un augļus. Virsmai pārkaisa rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas, cep cepeškrāsnī.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Saldais kartupeļu un plūmju sacepums



Plūmes nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un uzbriedina. Kartupeļus nemazgā, nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un taukvielās apcep. Uzbriedušajām plūmēm nolej ūdeni (izmanto saldās mērces gatavošanai), izņem kauliņus. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtām kartupeļus un plūmes. Pēdējā kārtā liek kartupeļus. Olas sakuļ ar pienu, pievieno cukuru vai medu un pārlej veidnes saturam, virsmai pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un krējuma pudiņš



Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, saputotu krējumu un izsijātu kartupeļu cieti. Masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek masu, pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsnī. Pudiņu pasniedz ar sabrūnētu sviestu un sautētiem dārzeņiem vai salātiem, Pudiņu var gatavot kā saldo ēdienu, tad masā iemaisa cukuru, sakapātus riekstu kodolus,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu pudiņš



Tikko izvārītai un saspiestai kartupeļu masai pielej uzkarsētu pienu, saputo, iemaisa olu dzeltenumus, sāli. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, iecilā kartupeļu masā. Ietaukotā veidnē liek masu, pārliek ar sviesta piciņām, cep cepeškrāsnī. Pudiņu pasniedz karstu ar salātiem vai kā piedevu putnu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un biezpiena sacepums



Pusi no speķa sagriež sīkos kubiņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu sacep. Divas olas sakuļ, samaisa ar biezpienu, saceptu speķi, un sīpoliem, pieliek sāli. Ietaukotā ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtu šķēlītēs sagrieztu kartupeļu, kārtu biezpiena masas. Olu sakuļ, pielej krējumu un maisījumu pārlej sakārtotiem produktiem. Virsmai pārliek plānas speķa šķēlītes. Cep cepeškrāsnī. līdz virsma dzeltena. Sacepumu pasniedz ar salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu sacepums ar biezpienu



Kartupeļu masai nespiež sulu, pielej izkausētu karstu sviestu, izmaisa. pieliek olu dzeltenumus, cukuru, biezpienu. garšvielas. Saputo olu baltumus, pievieno sagatavotajai masai. Ar taukvielām izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek sagatavoto masu. pārliek sviesta piciņas vai pārlej skābu krējumu un cep cepeškrāsnī. Sacepumu pasniedz ar skābu, krējumu un brūkleņu ievārījumu. Sacepumu var gatavot bez cukura, tad kā garšvielas pievieno sāli

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu, biezpiena un ābolu sacepums



Rīvētajiem kartupeļiem nospiež daļu sulas. Uzvāra pienu, pārlej kartupeļu masai, pievieno mannu, izmaisa. Sakuļ 1 olu, pieliek sāli, 1 ēdamkaroti izkausēta sviesta un visu iemaisa kartupeļu masā. Masu liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, cep cepeškrāsnī, līdz virsma apžuvuši. Veidni no krāsns izņem, kartupeļu masai pārlej biezpienu, kas samaisīts ar olām un cukuru. Notīrītus, daiviņās sagrieztus ābolus iespiež biezpiena masā,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un baltmaizes sacepums



Baltmaizi izmērcē pienā, sastrādā masā, samaisa ar nospiestiem kartupeļiem, sakultām olām un izkausētām taukvielām, pieliek sāli, masu lej ietaukotā veidnē un cep cepeškrāsnī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
putraimi , balta , laša , Buljons , olu salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Kartupeļu masai pievieno 1 sakultu olu. sāli, miltus, sarīvētu muskatriekstu. Uz miltaina dēļa mīklu izveltnē 0,5 cm biezā plāksnē. Plāksnei
Svaigas bērzu sulas salej koka muciņās, emaljētā, stikla traukā, pievieno dažas rupjmazes garoziņas, upeņu zariņus, cukuru un ļauj ieskābt. Tad
Gaļai noņem plēves, sagriež glītās šķēlēs, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, sviestā cep gatavas.
Sagatavotu mencu uzliek vārīties ar ūdeni, sāli, sīpoliem un pipargraudiņiem, pēc 15 min. to izņem, laukā, nodīrā, atdzisušu izasako, smalki
Gaļai jānoņem plēves, sagriež plānās šķēlēs, izdauza, sagriež tievās strēmelītēs, karstos taukos uz ātras uguns apcep. Saliek katliņā, uzkaisa miltus,
Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā, iekšu dobumā ieberzē ar smalki
Ābolus nomizo, izņem serdes, piepilda ar marmelādi vai rozīnēm, liek uz ietaukotas pannas vai ugunsdrošā stikla veidnē. Miltus sajauc ar



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180