Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Kartupeļu zupas

Kartupeļu zupas

Kartupeļu-piena zupa



Nomizotus un sagrieztus kartupeļus un sīpolus uzliek ar tik daudz auksta ūdens, lai tie būtu pārklāti, izvāra mīkstus, saspiež, izberž caur sietiņu un uzvāra ar karstu pienu, sviestu, sāli un pipariem. Buljonam jābūt biezeņa veidā, un to pasniedz galdā gluži karstu un bez jebkādām piedevām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildītās kartupeļu klimpas



Kartupeļu masai pievieno olu dzeltenumu, sāli, miltus (sagatavoto mīklu nedrīkst uzglabāt). Mīklu saveltnē «desā», sagriež gabaliņos, tos noplacina, pārziež ar pussakultu olas baltumu, plācenīša vidū uzliek karoti sarīvēta siera, malas saspiež kopā, veido pīrādziņus vai apaļas klimpas, liek verdošā pasālītā ūdenī un lēni vāra. Uzpeldējušās un aizvākotā katlā 5 minūtes paturētas klimpas ar putukaroti izņem, sietā notecina. Sakārto traukā, pārlej

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaļās klimpas



Sarīvēto kartupeļu masai nospiež lieko sulu, šķidrumu atstāj, lai nosēstos ciete. Spinātu biezeni uzkarsē, maisot ieber mannu, uzbriedina, pieliek sāli un karstajā masā iemaisa nospiestos kartupeļus. Ar karoti masu liek sāļā ūdenī un klimpas izvāra, katlu no liesmas noņem un aizvākotā traukā vēl patur. No šķidruma klimpas izņem ar putukaroti, kārto traukā, pārlej ar sabrūninātu sviestu.Klimpu masā var iemaisīt arī

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zupa ar kartupeļu cietes nūdelēm



Cieti iesijā bļodā, pakāpeniski maisot pielej ūdeni, sakultu olu, mīklu labi izkuļ, pieliek sāli, atstāj uzbriešanai. Uz ietaukotas sakarsētas pannas mīklu lej plānā kārtā pa visu pannas virsmu, izcep plānās pankūkas. Atdzesētās pankūkas liek citu uz citas un sagriež apmēram 3 cm platās lentēs, tās savukārt - nūdelēs. Nūdeles liek verdošā buljonā un izvāra mīkstas. Pasniedzot zupu pārkaisa ar sakapātiem

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaļo zirnīšu zupa ar kartupeļu klimpām



Speķi sagriež sīkos kumosiņos, katlā sacep, pievieno svaigos vai konservētos zaļos zirnīšus, buljonu un visu vāra, līdz zirņi mīksti. Klimpām paredzētos produktus samaisa, veido apaļas klimpas. Zupā ielaiž sagatavotās klimpas un lēni karsē, līdz klimpas uzpeld. Katlu no liesmas noceļ, nenoņemot vāku, patur vēl 5 līdz 7 minūtes. Pasniedzot zupai pārkaisa sasmalcinātus zaļumus. Izmantojot zupai konservētos zirnīšus, tos pievieno pēc

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un ķirbju zupa



Gaļu sagriež gabaliņos un taukvielās apcep brūnu. Liek katlā, pievieno karstu ūdeni, sāli. uzvāra, pievieno uz pusēm pārgrieztu sīpolu un samazinātā siltumā zupu vāra, kamēr gaļa mīksta, tad pievieno ķirbjus un sagrieztus kartupeļus, turpina vārīt, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedzot zupā liek krējumu, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu zupa ar tomātiem



Notīra burkānus, sīpolu, kartupeļus. Speķi sagriež mazos kumosiņos, katlā sacep, liek sagrieztus burkānus, sasmalcinātus sīpolus, apcep, pielej verdošu ūdeni vai buljonu, piemet sāli un vāra. Kartupeļus sagriež stienīšos un liek zupā, kad burkāni pusmīksti. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, pēc tam ar aukstu, novelk miziņu, sagriež četrās daļās un liek zupā, kad dārzeņi mīksti. Pasniedzot katrā porcijā liek karoti krējuma,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aukstā sēņu zupa



Kaltētas baravikas noskalo, pārlej ar remdenu ūdeni, uzbriedina un tajā pašā ūdenī izvāra. Baravikas uz sietiņa notecina, tad sagriež. Sēņu novārījumu atdzesē. Olas dzeltenumu kopā ar novārītiem kartupeļiem sarīvē vai izspiež caur sietu. Lokiem pievieno sāli, saspiež, līdz atdalās sula, dilles sakapā, gurķus un olas baltumu sagriež mazos kubiņos. Visus sagatavotos produktus samaisa, pārlej ar atdzesēto sēņu novārījumu, pievieno krējumu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aukstā biešu zupa



Notīrītu bieti sagriež salmiņos vai sarīvē skaidās, pārlej ar ūdeni, pievieno nedaudz citronskābes, izvāra, atdzesē. Bļodā ieber lokus, pieliek sāli un ar karoti saberž, līdz loki kļūst mīksti. Vārītos kartupeļus saspiež vai sarīvē, samaisa ar olas dzeltenumu, lokiem, sinepēm un maisot atšķaida ar biešu novārījumu var marinādi. Gurķus sīki sagriež un kopā ar sasmalcinātiem gaļas produktiem un dillēm pievieno zupai.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zirņu zupa ar kartupeļiem un āboliem



Gaļu sagriež gabaliņos, katlā sakarsētās taukvielās apcep brūnu, pieliek sāli, pielej šķidrumu un slēgtā traukā izsautē. Katlā vāra sagrieztus kartupeļus, sviestā apceptus sīpolus un zirnīšus. Mīkstajiem dārzeņiem pievieno izsautēto gaļu un pieliek šķēlītēs sagrieztu ābolu. Zupu pasniedz ar krējumu, pārkaisa ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
plūmju ievārījums , gaileņu , Cūkgaļas galerts , tomāt , SKĀBIE KĀPOSTI ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā,
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180