Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Kartupeļu pankūkas, plācenīši, kotletes

Kartupeļu pankūkas, plācenīši, kotletes

Kartupeļu un skiņķa torte



Mīklu izveltnē un veido 2 ripas atbilstošas tortes veidnes izmēram vai plāts platumam. Plāksnes liek uz ietaukotas plāts vai tortes veidnes, sadursta ar dakšiņu, izcep. Kad plāksnes atdzisušas, starp tām ziež maltu vai sakapātu šķiņķi, samaisītu ar saputotu sviestu un sasmalcinātām, cieti varītām olām. Trekns, malts šķiņķis vai žāvēta gaļa nav jāsamaisa ar sviestu. Masai pieliek piparus, sasmalcinātus zaļumus. Uz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dārzeņu lielais pīrags



Uz ietaukotas, ar miltiem nokaisītas plāts liek izveltnētu mīklu, pārziež ar taukvielās sautētiem dārzeņiem burkāniem, kāpostiem, selerījām u.c. Virs dārzeņiem liek otru, plāni izveltnētu kartupeļu mīklas kārtu, sadursta ar dakšiņu, pārziež ar nedaudz atšķaidītu olas dzeltenumu, sakarsētā krasnī izcep.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Saldas kartupeļu šķēles



Bļodā iesijā miltus, pakāpeniski iemaisa pusi piena, olu dzeltenumus, sāli, cukuru. Mīklu labi izkuļ, lai nebūtu kunkuļu, pielej pārejo pienu un iecilā stingri saputotus olu baltumus. Notīrītus, šķēlēs sagrieztus kartupeļus iemercē mīklā, pēc tam liek dziļā sakarsētu tauku peldē un izcep spilgti dzeltenas. Šķēles izņem ar putukaroti vai dakšiņu liek uz sieta, lai notecētu tauki. Apkaisa ar pūdercukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

kartupeļi



Var gatavot no kartupeļu biezeņa pārpalikuma vai arī ar mizu novarītu, notīrītu un samaltu kartupeļu masas. Aukstu, blīvi saspiestu kartupeļu masu sagriež šķēlēs tās apviļā olā, kam piemesta sāls, tad novieto uz ietaukotas plāts un cepeškrāsnī apcep dzeltenas. Pasniedz kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem vai kā patstāvīgu ēdienu ar salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un siera stienīši



Nomizotus kartupeļus pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai tās pārsegtu virsmu par vismaz 15 cm. Kartupeļus lēni vāra 8 līdz 10 minūtes, tad nokāš. Atdzesētus sagriež 4 mm platos stienīšos, tos apviļā sarīvēta sierā, rīvmaizē, apžāvē un izvāra dziļā sakarsētu tauku peldē. Salmiņus izmanto kā piedevu dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un sālītu reņģu kotletes



Reņģes iztīra, samaļ vai sakapā. Kartupeļus samaisa ar reņģēm, olu, sieru un pievieno tik daudz miltu, lai varētu veidot kotletes. Kotletes apviļā miltos, cep sakarsētās taukvielās gaiši brūnas. Pasniedz ar mērci un salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un zivju kotletes



Fileju samaļ gaļas mašīnā, samaisa ar sarīvētajiem kartupeļiem un sasmalcinātiem, taukvielās saceptiem sīpoliem, sāli un skābo krējumu, masu labi sastrādā, iemaisa sakultas olas, veido kotletes, tās apviļā rīvmaizē un izcep uz pannas sakarsētās taukvielās.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un gaļas kotletes



Tikko sarīvētu kartupeļu masā iemaisa gaļu, sasmalcina tos, saceptus sīpolus, sāli, piparus. Pannā sakarsētos taukos liek ar karoti kotletes un cep no abām pusēm brūnas. Apceptām kotletēm pārlej krējumu, pannai uzliek vāku un uz pavarda vai cepeškrāsnī lēni karsē 10 minūtes. Kotletes pasniedz ar sautētiem dārzeņiem vai salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un silķu kroketes



Nomērcētu silķi iztīra, atdala no asakām un ādas, samaļ vai smalki sakapā. Sīpolu sasmalcina, sviestā sacep. Siļķi samaisa ar sīpoliem, olu, sieru un kartupeļu masu. Masā iestrādā tik daudz miltu, lai kroketes neizjuktu. Veido lodītes, apviļā pussakultā, ar ūdeni atšķaidītā olas baltuma, tad smalkā rīvmaizē. Kroketes cep dziļā sakarsētu tauku peldē. Pasniedz ar tomātu vai krējuma mērci, skābētiem vai marinētiem

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un zivju kroketes



Zivju fileju samaļ, pievieno sasmalcinātu, taukvielās saceptu sīpolu, 2 olu dzeltenumus, 1 sakultu olu, sāli, piparus, kartupeļu masu un tik daudz miltu, lai kroketes cepot neizjuktu. Kroketes apviļā pussakultā, ar 1 ēdamkaroti ūdens atšķaidītā olu baltumā, tad smalkā rīvmaizē.Kroketes cep dziļā sakarsētu tauku peldē gaiši brūnas. Pēc tam izņem ar putu karoti, taukus nosusina, uzliekot uz sieta vai miksta papīra.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cukgaļa , ep , biezeņa zupa , sālīšana , e ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Plūmju ievārījums
Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus.Plūmes sakārto
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180