Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Kartupeļu klimpas

Kartupeļu klimpas

Rīvētu kartupeļu un biezpiena klimpas



Sarīvētajiem kartupeļiem nospiež sulu, masai pieliek biezpienu, olu, krējumu, sāli un ar miltainām rokām veido apaļas vai iegarenas klimpas. Verdošā viegli sālītā ūdenī klimpas vāra, pēc uzpeldēšanas aizvākotā katlā vēl patur 10 minūtes. Klimpas no šķidruma izņem ar putukaroti, pasniedz ar sabrūnētu sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un aknu desas klimpas



Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu. Kartupeļiem pieliek olu dzeltenumus, kausētu karstu sviestu vai krējumu, sāli. Mīklu sadala porcijās, katrai vidū iespiež aknu desas gabaliņu. Liek verdošā, nedaudz sālītā ūdenī un uz lēnas liesmas izvāra. Pēc klimpu uzpeldēšanas katlu no liesmas noņem, bet klimpas aizvākotajā traukā patur vēl 10 minūtes. Tad šķidrumu nokāš. Klimpas pasniedz ar saceptu speķi vai krējumu, pārkaisa ar

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un sēņu klimpas



Kartupeļu masai nospiež sulu, biezumiem pārlej verdošu pienu. Sēnes (baravikas, rudmieses, sviesta bekas) drānā nosusina, sagriež un kopā ar pusi no speķa vai sviesta sacep. Kartupeļu masu samaisa ar sagatavotajām sēnēm, pievieno sāli, veido palielas klimpas. Viegli sāļā ūdenī vāra klimpas, pēc uzpeldēšanas atstāj ūdenī, nenoņemot katlam vāku, 10 minūtes, Klimpas caurdurī nokāš, pasniedz ar saceptu speķi vai sabrūnētu sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un plūmju klimpas



Kartupeļu masai pievieno sakultu olu, sāli, mannu un miltus. Plūmes nemazgā, izņem kauliņus, to vietā ieliek cukur-graudu. Kartupeļu masu izveido «desā», to sagriež gabaliņos, katrā gabaliņā iespiež plūmi. Klimpu rūpīgi saspiež, apviļā miltos, liek nedaudz sālītā, verdošā ūdenī un vāra. Klimpas izņem ar putukaroti, liek lēzenā bļodā, apkaisa ar rīvmaizi vai ar kanēļa un cukura maisījumu. Klimpas pārlaista ar sabrūnētu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Veltnētās klimpas



Kartupeļu masā iemaisa sakultas olas, sāli, miltus un samaisa mīklu. Mīklas dēlim uzkaisa miltus, mīklu izveltnē plāksnē, pārziež ār mīkstu sviestu, pārkaisa ar riekstiem vai rīvmaizi. Plāksni cieši saveltnē; veltni griež 7—8 cm garos posmos, tiem saspiež galus, laiž verdošā, nedaudz sālītā ūdenī un lēni vāra, līdz klimpas uzpeld. Atstāj vēl brīdi karstajā šķidrumā, tad izņem ar putukaroti. Klimpas pasniedz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu klimpas ar puraviem



Kartupeļu masai pievieno 1 sakultu olu. sāli, miltus, sarīvētu muskatriekstu. Uz miltaina dēļa mīklu izveltnē 0,5 cm biezā plāksnē. Plāksnei pārziež olu un samaltu žāvēto gaļu. Mīklu cieši saveltnē, izveidojot ruleti. Ruleti šķērsām sagriež gabaliņos. Puravus notīra, sagriež 3 cm garos gabalos, ar mazu buljona vai ūdens piedevu sautē. Uz puraviem liek sagatavotās klimpas un turpina sautēšanu, līdz puravi un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Knēdeļi



Kartupeļu masai pievieno sakultu olu, sāli, miltus, no samaisītās mīklas verdošā sālsūdenī izvāra paraugu. Ja klimpa pašķīst, pievieno vairāk miltu. Baltmaizi sagriež kubveida gabaliņos, apcep sviestā. Kartupeļu masā iemaisa grauzdiņus vai liek tos katras klimpas vidū. Klimpas vāra nedaudz sālītā ūdenī, izņem ar putukaroti, pasniedz pārlaistītas ar sabrūnētu sviestu vai ievieto saldā zupā, kompotā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Apceptās kartupeļu klimpas



No vārītu kartupeļu masas, mannas, olām, miltiem, sāls sagatavo mīklu, pieliek etiķi, mīklu izveltnē, sagriež sloksnēs, tās savukārt posmos, katru posmiņu saveltnē, veltnīšus liek viegli sāļā ūdenī un vāra 8 minūtes. Izņem ar putukaroti, klimpas apviļā rīvmaizē, liek uz plāts, pārslaka ar taukvielu, krāsnī izcep. Pasniedz ar sāļām vai saldām mērcēm vai pārkaisītas ar cukuru, magonēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un mannas klimpas



Kartupeļu masu samaisa ar mannu, uzlej verdošu pienu un atstāj uzbriešanai (20 min.), tad pievieno sakultas olas, miltus, sviestā apceptus baltmaizes kubiņus, no mīklas veido klimpas, vāra viegli sāļā ūdenī. Klimpas pasniedz ar kausētu sviestu vai saceptu speķi, sīpoliem, tās var būt arī piedeva gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Saldās kartupeļu klimpas



Sviestu saputo, pakāpeniski pievienojot olas, cukuru. Masā iemaisa kartupeļus, miltus, veido apaļas klimpas un liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, lēni vāra. Uzpeldējušās klimpas aizvākotā katlā vēl patur 5 minūtes. Klimpas uzmanīgi izņem ar putukaroti. Pasniedzot pārlaista ar sabrūnētu sviestu, pārkaisa ar saspiestu vai sarīvētu biskvītu rīvmaizi. Klimpas var pasniegt arī saldajā ēdienā ar kompotu vai augļu mērci.Klimpu masā var iemaisīt

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rieksti , melle , piena mērce , maizes , plumju ievarijums ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Gatavu sviesta mīklu izrullē , sagriež apmēram 2 pirkstu garos un apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Desiņām novelk ādu uz
Gaļai nogriež plēvi, cīpslas, atstāj klāt mazliet tauku, sagriež palielos kantainos gabalos un ar mazos kantainos gabaliņos sagrieztu žāvētu speķi
Sīki sasmalcinātus sīpolus kopā ar tomātu biezeni sviestā apcep. Tad pievieno krējuma mērci un vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam
Rot.: 1 gl. putukrējuma, 1 tēj.k. kafijas, 0,5 tēj.k. kakao, 2 tēj.k. pūdercukura, 100g šokolādes. Margarīnu puto, pievienojot cukuru, olu
Citronus kārtīgi nomazgā, nosusina, no viena citrona noņem plānu mizas kartiņu ar mizojamo nazīti, pārgriež to uz pusēm un
Raugam pieliek 1 tējkaroti cukura, samaisa un noliek siltumā uzrūgšanai. Pienu uzsilda līdz 30° C temperatūrai, pieber pusi miltu, iemaisa
Sviestu ar cukuru, olām, sāli, garšvielām labi saputo, pieber miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un kakao. Mīklu saveļ garenā



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180