Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Cepti, vārīti kartupeļu ēdieni

Cepti, vārīti kartupeļu ēdieni

Rīvētu kartupeļu sacepums



Nomizotus un noskalotus kartupeļus sarīvē, nospiež sulu, pievieno sāli, rūgušpienu, sakultu olu. Veidni izliek ar plānām speķa šķēlītēm. Sagatavoto kartupeļu masu pārmaisa, tad masu liek veidnē, pārliek ar plānām speķa šķēlītēm un krāsnī cep. Cep apmēram 30 min. Pasniedz ar skābu krējumu.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Krāsnī cepti kartupeļi ar samaltu maizi



Kartupeļus dienu iepriekš novāra ar visu mizu mīkstus un noloba. Olas sakuļ ar sāli un sajauc ar kādu lāsīti piena. Novārītos kartupeļus izmērcē olu kultenī, apkaisa no visām pusēm ar maltu maizi un apcep ar taukiem vai sviestu koši brūnus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļi ar krējumu



Kartupeļus novāra ar visu mizu un kad tie atdzisuši, noloba, sagriež mazos gabaliņos un sviestā mazliet apcep. Olas sajauc ar krējumu, sāli un smalki sagrieztiem lociņiem, mērci pārlej pāri kartupeļiem, un visu tikmēr maisa, kamēr šķidrums pilnīgi iesūcies kartupeļos.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Jūrnieku kartupeļi



Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos un novāra sālsūdenī. Gaļas buljonā izkausē sviestu, uzvāra pērļu sīpoliņus un kādu stundu vāra kartupeļus. Beigās ēdienu papildina ar sāli, pipariem un sinepēm. Klāt pasniedz sālītu gaļu. Kartupeļi nedrīkst pārāk biezi savārīties.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļi ar jēra gaļu (ungāru gaume)



Gaļu izvāra gandrīz mīkstu, smalki sagriež un sajauc ar kapātiem sīpoliem, sāli, pipariem un papriku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Labi ietaukotā cepamā formā saliek kārtām kartupeļus un gaļu, apkaisa ar jēra taukiem, aplej ar gaļas buljonu, apsedz ar vāku un apmēram 1 stundu cep krāsnī. Kam nepatīk īstā ungāru garša, var jēra tauku vietā ņemt sviestu un
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu «ligzdiņas»



«Ligzdiņu» gatavošanai nepieciešama Tpaša veidne, kas sastāv no diviem sietiņiem. Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos salmiņos, plānā kārtā ievieto veidnītes apakšējā sietiņā, ar kartupeļiem izklājot sietiņa sienas. Piespiež ar otru sietiņu. Tā sagatavotās kartupeļu «ligzdiņas» liek sakarsētā dziļā tauku peldē un vāra, līdz «ligzdiņas» gaiši dzeltenas. No tauku peldes izņem, atbrīvo no veidnes, pasniedz karstas vai atdzesētas, piepildītas ar dažādām piedevām, piemēram,
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu «riekstiņi»



Lielus kartupeļus nomizo, liek aukstā ūdenī. Ar tējkaroti vai speciālu dārzeņu dobjamo karoti izveido mazus «riekstiņus», liek verdošā ūdenī un 2 minūtes vāra riekstiņus izņem un drānā nosusina. Pirms pasniegšanas galdā dziļā tauku peldē vāra spilgti dzeltenus. Izdobtos kartupeļus izmanto zupām, biezeņiem. No kartupeļiem var veidot arī dažādas citas dekoratīvas formas, piemēram, daiviņas vai ar ābolu seržu duramo veidotus «batonus».

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu šķēles alus mīklā



Miltus izsijā, pieliek sāli un, pakāpeniski maisot, pielej alu, pieliek olas dzeltenumu, eļļu, ķimenes un mīklu labi sakuļ, atstāj uzbriešanai. Kartupeļus notīra, sagriež pabiezās šķēlēs, apkaisa ar sāli, pipariem. Olas baltumu saputo stingrās putās, iemaisa mīklā. Biezsienu katlā sakarsē taukvielas. Ar dakšiņu uzdur kartupeļu šķēles, iegremdē mīklā un. cep taukos, līdz šķēles spilgti dzeltenas. Izņem ar putu karoti, liek uz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu spirālītes



Ar speciālu urbi no lieliem, notīrītiem kartupeļiem Izurbj spirāles, Tās noskalo aukstā ūdenī, netecina un drānā nosusina. Biezsienu katlā dziļā tauku peldē pa daļām liek spirāles un cep dzeltenbrūnos, izņem ar putu karoti, novieto uz sieta, lai notecētu tauki, nosusina papīra salvetēs un pasniedzot pārkaisa ar smalko sāli. Ja spirāles sagatavo agrāk, tās taukos var tikai apvārīt, tad izņemt un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu spilventiņi 1



Lielus kartupeļus notīra, sagriež šķēlēs (apmēram 5 mm biezās), tad taisnstūra gabalos. Gabaliņus noskalo aukstā ūdenī, nosusina drānā. Biezsienu katlā sakarsē taukvielas cepšanai dziļā peldē. Kartupeļus (pa daļām) ievieto metāla sietiņā, un iegremdē taukos, dažas minūtes karsē, tad izņem, atvēsina. Pēc nožūšanas atkārtoti liek augstākā temperatūrā (180°C) sakarsētos taukos un karsē. Tā kā šķēlēs palikušais mitrums strauji iztvaiko, «spilventiņi» uzpūšas,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
groks , angļu gaumē , olas , kiršu kompots , Gaļas salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180