Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Cepti, vārīti kartupeļu ēdieni

Cepti, vārīti kartupeļu ēdieni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Kartupeļu vēdeklīši 4.24

Vienāda lieluma kartupeļus nomizo un iegriež. Kartupeļiem uzkaisa sāli, piparus un rīvētu sieru tā, lai tas iebirtu starp šķēlītēm. Kartupeļus liek ugunsdroša stikla veidnē, pārlej nedaudz buljona vai ūdens, katram kartupelim uzliek sviesta piciņu, veidni...Skatīt recepti

Cepti kartupeļu stienīši 4.13

Notīrītus, noskalotus kartupeļus tīrā drānā nosusina, sagriež stienīšos vai plānās šķēlītēs, liek pannā sakarsētās taukvielāš un cep, ik pa brīdim apmaisot. Kad kartupeļi ir brūni, uzkaisa sāli, izmaisa, pannai uzliek vāku un 5 minūtes patur,...Skatīt recepti

Taukos cepti kartupeļi 4.28

Vienādus nelielus kartupeļus nomazgā, nomizo, noskalo, nosusina tīrā drānā, liek cepešpannā sakarsētos taukos un krāsnī cep, aplaistot ar taukiem. Kad kartupeļi apbrūnējuši, uzkaisa sāli un apmaisot cep, kamēr tie gatavi. Visgaršīgākie šie kartupeļi ir tad,...Skatīt recepti

Ceptas kartupeļu šķēlītes pienā 4.05

Kartupeļus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Veidni izsmērē ar taukvielu, tad kārtām liek kartupeļus. Katru kārtu pārkaisa ar sāli, pipariem, uzber mazliet miltus un uzliek taukuvielas piciņas. sagatavotos kartupeļus pārlej ar pienu tā, lai tas...Skatīt recepti

Pelnos cepti kartupeļi 4.29

Nomazgātus vienāda lieluma kartupeļus liek karstos ugunskura vai krāsns pelnos, aprušina un cep. Mīkstus, izceptus kartupeļus uzliek uz sieta, pakratot nopurina liekos pelnus, ar sausu, tīru drānu apslauka. Šādi kartupeļi ir vislabākā piedeva siļķēm, sāļam...Skatīt recepti

Ar mizu cepti kartupeļi 4.35

Rūpīgi nomazgātus kartupeļus sadursta ar dakšiņu vai vinā galā krusteniski iegriež. Kartupeļus liek uz režģiem vai plāts un stipri sakarsētā cepeškrāsnī izcep. Gatavību nosaka, paņemot ar sausu drānu un saspiežot. Ja kartupeļi pirms cepšanas iegriezti,...Skatīt recepti

Folijā cepti kartupeļi 4.29

Foliju sagriež tik lielos kvadrātos, lai kartupeli novietojot vidū, folija stūrus varētu pacelt uz augšu. Rūpīgi nomazgātus un iesaiņotus kartupeļus novieto uz restēm un cep sakarsētā cepeškrāsni vai karstos pelnos, oglēs. Vidēji lieli kartupeļi izcepas...Skatīt recepti

Kartupeļi ar āboliem folijā 4.25

Kartupeļus un ābolus nomizo un sagriež šķēlēs. Foliju sagriež piemērota lieluma taisnstūros. Uzliek kartupeļu un ābolu kaudzītes folijas taisnstūra vidū, uzliek sviesta piciņu, pārkaisa sāli, folijas stūrus paceļ uz augšu un cep cepeškrāsnī vai liek...Skatīt recepti

Kartupeļi porciju panniņās 4.20

Kartupeļus sagriež šķēlēs vai sarīvē rupjās skaidās. Porciju panniņas ietauko, saliek kartupeļus, pārlej ar balto mērci vai krējumu, kam pievienoti sāls, pipari. Katrai porcijai pārliek siera šķēlīti, uzliek sviesta piciņu un sakarsētā krāsnī cep. Galdā...Skatīt recepti

Ceptās kartupeļu puses 4.27

Kartupeļus rūpīgi nomazgā, gareniski pārgriež uz pusēm. Tasītē ieber ķimenes, kartupeļus ar griezumu piespiež ķimenēm, liek uz taukainas pannas un cepeškrāsnī izcep.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
pupiņu zupa , cukgaļa , salāti , borščs , ar tomātiem ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Gaļu ar kauliem noskalo, sadala mazākos gabalos, pārlej ar aukstu vai karstu ūdeni. Ja gaļai pērlej aukstu ūdeni, tad iegūst
Zivis notīra, nomazgā, viegli apsāla un apslaka ar citrona sulu. Zivju iekšpusē iekaisa sasmalcinātus pētersīļus. Kartupeļus netīra, sagriež ripiņās. Speķi
Gaļai noņem taukus, plēves, sagriež plānās šķēlēs pret šķiedrām, izdauza no abām pusēm, apkaisa ar sāli un pipariem. Karstos taukos
Vārītai zivs gaļai izņem asakas, gaļu sadala mazos gabaliņos, sajauc ar plānās šķēlītēs sagrieztām, sutinātām sēnēm un ar bešamelmērci, un
Irbes notīra un uzcepj sviestā. Tad sviestu nolej, pievieno iepriekš labi sagatavotas lēcas, pieliek kaulus, un selderiņu, pielej ūdeni, piemet
Dzērvenes jāpārlasa, izlasot bojātās un saspiestās ogas. Ogas pārmazgājām sietiņā, un atstājam lai notecētu ūdens un ogas būtu sausas, tad
Notīra burkānus, sīpolu, kartupeļus. Speķi sagriež mazos kumosiņos, katlā sacep, liek sagrieztus burkānus, sasmalcinātus sīpolus, apcep, pielej verdošu ūdeni vai



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180