Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Biezeņi un biezputras

Biezeņi un biezputras

Kartupeļu lielais kams



Kartupeļus novāra ar visu mizu, tad noloba, ļauj tiem atdzist, samaļ biezenī un samaisa ar putās sakultu pusi sviesta, olām, sāli un muskatu. Maizi sagriež mazos četrkantainos gabaliņos, uzcep atlikušajā sviestā un piejauc kartupeļiem. Galda drāniņas vidū apsmērē prāvāku laukumu ar sviestu, apkaisa ar miltiem, uz drāniņas uzliek kartupeļu biezeni, drāniņu saloka, vīstokli nosien ar valdziņu un apmēram stundu
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu biezenis (biezputra)



Nomizo miltainus kartupeļus un novāra maz sālītā ūdenī mīkstus. Sausus novārītus kartupeļus sastampā, izberž caur sietiņu vai saspiež kartupeļu spiedē un spēcīgi maisa uz uguns ar sviestu, pienu un sāli. Jo ilgāk biezeni maisa, jo tam labāka garša.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Saldais kartupeļu un augļu sautējums



Plūmes un ābolus nomazgā siltā ūdenī, tad pārlej ar karstu ūdeni un pāris stundu uzbriedina. Kartupeļus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un kopā ar izmērcētajiem augļiem (pārlej ar mērcējamo ūdeni) sautē. Kad visas sastāvdaļas mīkstas, pieliek nomazgātas, ar verdošu ūdeni noskalotas rozīnes, citrona miziņu vai kanēli, mazliet sāls, pēc garšas cukuru un ēdienu vēl 5 minūtes karsē, tad pieliek sviestu, krējumu.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dārzeņi ar maltās gaļas lodītēm



Sagrieztus burkānus, selerijas un kartupeļus liek karstā buljonā un aizvākotā traukā sautē. No maltās gaļas, sakapātiem sīpoliem, olas, rīvmaizes un garšvielām sastrādā masu, veido lodītes. Tās liek katlā, kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno zirnīšus, sāli un karsē, līdz gaļas lodītēm vidū nav sārtuma. Pasniedzot sautējumam pārkaisa sakapātus pētersīļu zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gaļas, kartupeļu un skābētu gurķu sautējums



Gaļu nomazgā, sagriež gabaliņos. Ja gaļa liesa, katliņā izkausē taukvielas. Sagatavoto gaļu liek katlā, apcep brūnu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sacep tos caurspīdīgus, pielej karstu šķidrumu, pievieno tomātu biezeni un aizvākotā traukā sautē, līdz gaļa pusmīksta. Tad pievieno notīrītus, gabaliņos vai stienīšos sagrieztus kartupeļus, sāli un sautē, līdz kartupeļi un gaļa mīksti. Pievieno sīki sagrieztus gurķus, lauru lapu, piparus, krējumu un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dārzeņu sautējums ar sardelēm



Sardeles verdošā ūdenī uzkarsē, tad no ūdens izņem. Noskalotus, notīrītus, gabaliņos grieztus burkānus, sasmalcinātus kāpostus un sīpolus liek karstajā ūdenī un aizvākotā traukā sautē, tad pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un, kad dārzeņi pamīksti, pieliek krustnagliņas, sāli, piparus, lauru lapu. Sardeles atbrīvo no ādas, sagriež, iemaisa sautējumā, pieliek skābu krējumu, tomātu biezeni un sakapātus zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mednieku ēdiens



Gaļu sagriež gabalos, taukvielās apcep, pievienojot sīpolu ripas un sasmalcinātas baravikas, rudmieses vai sviesta bekas. Pievieno ūdeni, garšvielas, gabaliņos sagrieztus burkānus un kartupeļus, sautē, līdz kartupeļi nedaudz pašķīduši un veidojas tume.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu gulašs



Gaļu sagriež gabaliņos, sakarsētā sviestā apcep, pievieno sagrieztus sīpolus, sacep, pievieno ķimenes, saspiestus ķiplokus un notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Visu kopā apcep, pievieno buljonu vai ūdeni, sāli, tomātus. Katlam uzliek vāku un sautē, šad tad apmaisot. Ja vajadzīgs, papildina šķidrumu. Kad visas sastāvdaļas mīkstas, gulašam pievieno krējumu un uzvāra.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīti kartupeļi ar zivīm



Kartupeļus sagriež šķēlītēs vai gabaliņos. Notīrītu sīpolu sagriež ripās un taukvielās sacep, tad pieliek zivis un kartupeļus un maisot vēl cep. Krējumu samaisa ar sinepēm, sāli un pārlej kartupeļiem pannā. Maisījumu izkarsē, pasniedzot ēdienu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļi ar zivīm III



Zivis sagatavo kā iepriekš. Sīpolus notīra, sagriež un kopā ar sēnēm taukvielās sacep. Kartupeļus notīra, sagriež strēmelēs vai šķēlēs. Ietaukotā veidnē vai pannā liek veselas vai gabalos sagrieztas zivis, tām pāri sīpolus ar sēnēm un kartupeļus. Visu pārlej ar buljonu vai krējumu, pārliek ar taukvielu piciņām vai speķa šķēlītēm, pārkaisa ar rīvmaizi un aizvākotā traukā cepeškrāsnī sautē, līdz kartupeļi mīksti.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kāpostiem , ar speķi , biezeņa zupa , Kabači , teļa gaļa ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Zaķi marinē 12-24 stundas etiķa un garšvielu novārījumā, noskalo un ar asu nazi atdala plēves. Tad atcērt ribu gabalu līdz
Salmiņos sasmalcinātas bietes katliņā apcep sakarsētos taukos. Tad pievieno tomātu biezeni, nedaudz etiķa, nedzidro gaļas buljonu, lai bietes būtu tikko
Vāpētā vārāmā, traukā iesit 3 veselas olas un 3 jēlus olu dzeltenumus, pielej klāt 2/3 glāzes galda eļļas, piejauc kartupeļmiltus,
Jaunām dillēm noplūc lapiņas, gluži smalki sakapā un 10 min. vāra ar buljonu, sviestu un sāli. Tad pieliek cukuru, miltus,
Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas speciālā čaulā - maisiņā. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti. Kad
Gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa sāli un sakarsētos taukos apcep brūnas. Tad liek katliņā kārtām ar ripiņās sagrieztiem sīpoliem,
Sīpolus notīra, sagriež ripās, eļļā apcep caurspīdīgus, tad pievieno šķēlēs sagrieztus burkānus, selerijas un pētersīļu saknes un nelielā ūdens daudzumā



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180