Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Ievārījumi, želejas, kompoti

Bumbieru kompots ziemai



Bumbieru kompots ziemai


Bumbierus nomazgā, nosusina, griež uz četrām daļām, izņem serdeni, un liek tīrās iepriekš sagatavotās burkās.

Uzvāra sīrupu (liek vārīties ūdeni, pieber cukuru un maisa līdz cukurs izkusis, uzvāra un 5min pavāra.).

Ielej sīrupu burkās.

Liek pasterizēties 3L burkām 85 - 90C uz 30 min.

Vāko ar iepriekš sagatavotiem vāciņiem.

Atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dzērveņu kompots



Dzērvenes jāpārlasa, izlasot bojātās un saspiestās ogas. Ogas pārmazgājām sietiņā, un atstājam lai notecētu ūdens un ogas būtu sausas, tad beram katla un pievienojam cukuru, visu apmaisam. Liekam vārīties uz mazas uguns un vāram līdz ogas sāk suloties un paliek mīkstas. Kad dzērveņu masa paliks bieza un dzidra liekam to iepriekš sagatavotās sterilizētās burciņās ar sieta karoti, atlikušo sulu uzvāram,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Banānu džems



Griežam banānus šķēlēs un ievietojam traukā, pārlejam citrona sulu un ūdeni, liekam vārīt, līdz ko uzvārās vāram vēl 25 min. līdz banāni nepārvēršās viendabīgā masā. Blenderējam. Liekam atpakaļ vārīties uz lēnas uguns un pievienojam cukuru, tad vaniļu vai kanēli (kas nu kuram garšo), turpinām vārīt apmaisot līdz cukurs izkusis, gaidam līdz uzvārās un turpinām vārīt vēl 40 min. ik pa

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Džems no āboliem un bumbieriem ar apelsīnu



Ābolus un bumbierus kārtīgi mazgājam, izgriežam serdi un griežam gabaliņos, ievietojam traukā. No apelsīniem izspiežam sulu, ar kuru pārlejam ābolus ar bumbieriem. No vaniļas kātiņa ar naža palīdzību izņemam sēkliņas un pievienojam klāt visam ar visu kātiņu. Pārberam visu ar cukuru un kārtīgi apmaisām. Liekam vārīties patstāvīgi maisot ar koka karoti. Vāram kamēr līdz masa sabiezē, tad izņemam lauka vaniļas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kompots no aličas vai plūmēm bez pasterizēšanas



Parasta recepte, kā gatavot aliču ziemai, kā arī šo pašu recepti var izmantot plūmju kompota gatavošanai.

Šīs receptes priekšrocība ir tā, ka nav jāveic pasterizēšana.

Iepriekš sagatavotās, tīrās ar verdošu ūdeni izplaucētās burkās ievieto mazgātas un nosusinātas ogas, tad pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 - 20 min. Tad ūdeni nolej katlā un pievieno tam cukuru

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kaukāza plumju kompots



No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i. dzeltanas vai sarkanas. Tās nomazgā, notecina lieko ūdeni un blīvi sapilda burkās. Tad pārlej ar sagatavotu karstu cukura sīrupu un pasterizē 85° C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, 1 litra burkas 20 minūtes un 3 litru burkas 35 minūtes.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zemeņu kompots - koservēšana



No zemenēm grūtāk pagatavot labu kompotu nekā no citām ogām, jo zemenes ir ļoti gleznas, maigas, karsējot ātri izjūk un zaudē krāsu. Kompotam izvēlas vidēji lielas ogas ar spēcīgu, tumšu krāsu un nepārgatavojušās. Labākās, piemērotākās šķirnes kompotiem ir Talismans, Macherauchs Frühernte u. c. Zemeņu kompotus var gatavot pēc trim panemieniem.

Pirmais paņēmiens. Ogas pārlasa, saber sietā un vairākas reizes iegremdē aukstā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Bumbieru kompots - kenservēts



Bumbieru kompots pieskaitāms pie smalkiem konserviem savas īpatnējās maigās garšas un skaistā izskata dēļ. Kompotu gatavošanai jāizvēlas bumbieru šķirnes ar mazu granulāciju (graudojumu). Labākās bumbieru šķirnes ir Meža skaistule, Vasaras bergamote u. c. Bumbieru kompota gatavošanā pareizai šķirnes izvēlei ir daudz lielāka nozīme, nekā gatavojot citu augļu kompotus. Katru šķirni gatavo atsevišķi, jo katra šķirne gatavojot (karsējot) izturas citādi. Liela

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ābolu kompots - konservēts



Ābolu kompota gatavošanai piemērotākās ir ziemas un rudens ābolu šķirnes. Ieteicamākās ir Antonovka, Rudens svītrainais, Safrāna pepiņš, Tērbatas rožābele, no vasaras šķirnēm Baltais dzidrais. Āboli jāņem vēl pacieti, sevišķi tas sakāms par Balto dzidro. Kompotu gatavošanai jāizvēlas vienā traukā vienas šķirnes āboli. Lai iegūtu izskatīgus kompotus, jāizvēlas āboli ar blīvu mīkstumu (konsistenci), sārti un bez bojājumiem, jo katrs mazākais iespiedums

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Plūmju kompots - konservēts



Plūmju kompota gatavošanai var lietot visas plūmju šķirnes, gan sīkās, gan lielās. Labākās kompotu gatavošanai ir Viktorijas, Kārsavas plūme, Latvijas dzeltenā olplūme, Aženas plūme, Ulenas renklode, Caja plūme, Deserta plūme, Viļakas plūme un Kaukāza plūmes (mazās). Lielām plūmēm, kurām kauliņi atdalās viegli, ieteicams tos izņemt. Plūmes bez kauliņiem daudz vairāk var ielikt traukā, bet ar kauliņiem kompots ir izskatīgāks, jo

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rauga , ceptas renges , skābētu kāpostu , biezeņi , omlete ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180