Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Vārīti gaļas ēdieni

Vārīti gaļas ēdieni

Pīle ar bietēm



Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni, piparus un naža galu ķimeņu. Dienu iepriekš novārītas, nomizotas bietes sagriež šķēlēs un pieliek gandrīz gatavai pīlei, pēc tam gaļu izsutina mīkstu. Kad galdā jāpasniedz, buljonu samaisa ar krējumu un olas dzeltenumu, ja vajadzīgs, arī pievieno etiķi un cukuru. Ēdienu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Jēra gala ar dārzājiem



Gaļu sagriež mazākos gabaliņos, apkaisa ar sāli, apcep karstos taukos. Kāļus, kartupeļus, burkānus, pētersīli, seleriju, sīpolu, sagriež, saliek katlā, vienā malā gaļu, otrā saknes: burkānus, kāļus, kāpostus, virsū kartupeļus, saknes apkaisa ar sāli, tad uzlej nedaudz ūdens, tvaiko mīkstu. Sakārto traukā, vienā pusē gaļu - otrā saknes, pārlej mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīta teļa gaļa



1200 gr teļa gaļas, burkāns, pipari, virces, lauru lapa. sīpols, selerija, sviests, sāls.

Gaļu nomazgā, sagriež glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli. karstā sviestā apcep brūnus, saliek katliņā, pieliek garšvielas, uz pannas apceptu burkānu. Mīkstu gaļu izņem no katliņa, mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu. Vāra ap 15 min. pieliek sāli (ja nepieciešams), izkāš. Gaļu sakārto

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārītās gaļas plācenīši



600 gr vārītas gaļas, sāls, sīpols, pipari, 1 ēd.k. sk. krējuma, 2 šķēles baltmaizes, 4 olas, rīvmaize, sviests.

Gaļai noņem dzīslas, samaļ, pieliek mērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sakapātu sīpolu, piparus, sāli, vēl 2 reizes samaļ, pieliek skābu krējumu, ar karoti labi samīca, ar rīvmaizes palīdzību veido no 200 gr gaļas 2 iegarenas kotletes, cep karstos taukos vai sviestā viegli brūnas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vārīta vērša gaļa



1 kg vērša gaļas, 2 litri ūdens, 120 gr mārrutku. 2 ēd.k. sviesta. 1 ēd.k. miltu, sīpols, selerija, pētersilis, sāls, skābs krējums.

Gaļu uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, vārošam nosmeļ putas, pieliek garšvielas, vāra mīkstu. Sviestu izkausē, pieber miltus, pielej buljonu, uzvāra, pieliek sarīvētus mārrutkus, sinepes, skābu krējumu. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sālīta vērša mēle



1 vērša mēle, 1/2 tējkarotes salpetra, 1/6 tējkarotes cukura. 10 ēdamkarotes sāls, pipari un lauru lapas.

Mēli labi nomazgā, nokasa glumumu. katrā pusē iegriež ar asu nazi līdz virsējai ādiņai. Sāli, cukuru, salpetri sajauc kopā, no visām pusēm labi ierīvē, noliek aukstā vietā 3—4 stundas. Dziļā traukā iekaisa sāli, ieliek mēli, uzkaisa sāli, nosloga. Sāla apm. 10 dienas. Sālīšanas laikā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildīta cūkas galva



3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2 tējkarote cukura, muskatrieksts, 200 gr svaiga speķa, 3 karotes krējuma, 100 gr sviesta, 3 cieti novārītas olas.

Adu nodīrā no kauliem, uzmanīgi noņem gaļu, lai āda paliek vesela. Gaļu sagriež, pieliek sāli, salpetri, cukuru un novieto aukstā vietā. Adai aizšuj

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Saldēts sivēns



Gaļu uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, līdz ko uzvārās, nolej ar visām putām. Uzliek ar jaunu ūdeni, pieliek vircas, sīpolu, sāli. vāra uz lēnas uguns, kamēr mīksta. Gaļu noliek vēsā vietā. Olu baltumus sakul ar sāli, pieliek samaltu gaļu, palēnām pielej gralas buljonu, maisot uzvāra, izkāš. Sivēna gaļu sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz iegarenas bļodas,


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sivēns pildīts



Sivēnu notīra, nomazgā, ādu nogriež, gaļu noņem no kauliem, sagriež mazos gabaliņos, apsala 24 stundas ar sāli, samaļ 2 reizes, pieliek izkausētu sviestu, piparus, krējumu, olas. pierīvē muskatriestu, visu kopā labi samīca, iepilda sivēnā, iepriekš ādai aizšujot acis un purnu. Vidū liek novārītas olas, novārītu mēli, sašuj, ietin drēbē. Karstā ūdenī ar vircām ieliek sivēnu, vāra uz lēnas uguns apmēram

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Malta sivēna rulāde



2 kg sivēna gaļas (pleca gabals ar visu ādu), 1 tējkarote salpetra, 1 tējkarote cukura, sāls, 6 olas, pipari, muskata rieksts, 100 gr baltmaizes, 100 gr krējuma, 100 gr sviesta.

Gaļu nomazgā, atdala no ādas, atstājot nedaudz speķa. Cukuru, salpetri un sāli sajauc kopā, galu apsala, liek līdz nākošai dienai vēsā vietā. Galu izmal caur mašīnu, pieliek 3 olas, izmērcētu,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cūkas cepetis , gaļa , sautējums , vārītu kartupeļu , Vārīts zandarts ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180