Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Šašliks

Šašliks

Vistas pusspārniņu šašliks.



Vistas pusspārniņu šašliks.

Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas pusspārniņus, liek traukā un pārljej ar agrāk iejaukto glāzē marinādi. Visu pārmaisa, uzliek vāku un atstāj ievilkties uz apmēram diennakti. Cepj uz mangāla, oglēs apmēram 25min. Klāt ļoti labi iederas svaigi gurķi, tomāti, sīpoli.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Šašliks ar majonēzi



Šašliks ar majonēzi

Gaļu šašlikam sagriež tīkamos gabalos (parasti divu pirkstu platumā) ievieto traukā, pievieno majonēzi, ripās grieztus sīpolus, nedaudz sāli un protams citas garšvielas (diles, pipari utt.) kas nu kuram patīk. Gatavo trauku ar šašliku novieto vēsā vieta ievilkties apmēram 24h. Tālāk gaļiņa šašlikam ir gatava cepšanai. Cepam, kā parasti uz oglēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šašliks ar Hmeli - suneli



Šašliks ar Hmeli - suneli

Kakla karbonādi sagriež šašlikam apmēram divu triju pirkstu platuma kubikos un ievieto traukā, tad pievieno ripās grieztus sīpolus, pusi no tējkarotes hmelisuneli, pusi no tējkarotes sāls, tik pat cukura, 2 ēd. karotes etiķa un 100gr ūdens. Visu pārmaisa un atstāj uz apmēram 24h ievilkties. Klāt pie šašlika, personīgi man patīk , vārīti rīsi un svaigu tomātu, gurķu salāti ar olīveļļu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šašliks upeņu marinādē



Šašliks upeņu marinādē

Gaļu sagriež sev tīkamos gabalos, sagriež šķēlēs sīpolus. Kad gaļa ar sīpoliem ir sajaukta, tad pievieno upenes (upenes maisot samīcīt). Ja nav upeņu var izmantot upeņu ievārījumu bet tad cukuru nevajag. Pievieno sāli, cukuru, etiķi. Iejaukto masu atstāj mierā uz 2-4 stundām. Cep uz oglēm līdz gatavs.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kaukāza šašliks (versija)



Kaukāza šašliks (versija)

Gaļu atdala no kaula, noņem plēves, sagriež plānās šķēlītēs, izdauza, liek traukā, apsala, ar kopā sajauktiem sīpoliem, pipariem un sāli, noliek vēsā vietā 24 stundas, cep karstā sviestā uz ātras uguns. Sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu. Pasniedz ar tvaikotiem rīsiem vai ceptiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šašliks



Šašliks

Gaļu (muguras vai ciskas mīkstumu) atdala no plēvēm, taukiem un sagriez kvadrātiņos vai kubiņos. Pec tam gaļu liek kārtām fajansa vai porcelāna traukā, pārkaisa sāli, piparus, sīki sagrieztus sipolusmun pārlaista etiķi vai citronskābi, citrona sulu. Kad gaļas gabaliņi traukā sakārtoti, uzliek nelielu slogu un atstāj 4-6 stundas vēsumā marinēties. Pēc tam gaļas gabaliņus uzdur uz metāla iesma cieši citu pie

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Grūbu , gurķi , olu salāti , konservesana , salāti ziemai ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā,
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180