Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Plovs Nākošā »

Uzbeku plovs

Uzbeku plovs

Sastāvdaļas: 600 g burkāni, 100 g sīpoli, 600 g rīsi, 600 g jēra gaļa, 180 mll eļļa, 2 gb. ķiploks, sāls, pēc garšas kumīns (indiešu ķimenes).

Gatavošana:

Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki grieztus sīpolus un cep, kamēr sīpoli top viegli brūni. Pievieno no dzīslojuma attīrītu, kubiņos grieztu gaļu un pārmaisot apcep no visām pusēm, pievieno notīrītus, sagrieztus burkānus, vienu smalki grieztu ķiploku un turpina cept, līdz burkāni kļūs mīksti, apmēram 5-10 min.

Pielej 0,5 l ūdeni un ievieto viducī veselu ķiploku, kurš attīrīts no mizas ārpusē, pagaidām līdz ūdens sāk vārīties un ķiploku ņem ārā un pagaidām noliek malā. Tad pievieno sāli, pievieno rīsus, ja nepieciešams pielej vēl ūdeni, lai rīsi būtu nedaudz zem ūdens, turpina vārīt apmēram 10 min., līdz ūdens nenostājās ar rīsiem vienā līmenī.

Tad ievieto ķiploku atpakaļ viducī, pārlej visu nedaudz ar eļļu, liek vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt apmēram 20 min.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Vidējas
Kaloriju līmenis
Augsts
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2015-03-03
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.53/15
Atstāt vērtējumu


Papildus fotogrāfijas


Uzbeku plovsUzbeku plovsUzbeku plovsUzbeku plovs

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
mellen , vīna mērce , zaķis , biešu salāti , teļa gaļa ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Notīrītus burkānus liek vārīties karstā ūdenī. Kad tie pusmīksti, pievieno kartupeļus, sāli un vāra līdz gatavībai, tad nokāš, nosusina. Atsevišķi
Spinātus notīra un 5 min. vāra maz sālītā ūdenī, tad nospaida un smalki sakapā. Pieliek krējumu olu dzeltenumus, miltus, izkausētu
Notīrītus kāpostus novāra mazsālītā ūdenī mīkstus. Miltus samīca ar sviestu, pielej 1/2 l kāpostu ūdens un šai mērcē vienreiz uzvāra
Sparģeļus noloba un sagriež gabalos. Mizas uzliek ar aukstu ūdeni, kad ūdens vārās, mizas uzlej uz sietiņa, un ūdenī vāra
Katliņā sakuļ olu dzeltenumus kopā ar ūdeni. Tad katliņu ar sakultām olām liek karstā ūdenī (85-90 grādiem), pievieno pakāpeniski sviesta
Iepriekš labi sagatavotu dūju izvāra gatavu ar liellopa pakal-stibu, zaļumiem un sparģeļu mizām. Māla podā noplucinātas grūbas (vai rīsus) novāra
Kartupeļus novāra ar visu mizu, noloba un sagriež šķēlēs, pēc tam tiem ļauj mazliet atdzist. Alu uzvāra ar sīpolu, kam



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180