Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Plovs Nākošā »

Uzbeku plovs

Uzbeku plovs

600 g burkāni, 100 g sīpoli, 600 g rīsi, 600 g jēra gaļa, 180 mll eļļa, 2 gb. ķiploks, sāls, pēc garšas kumīns (indiešu ķimenes).

Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki grieztus sīpolus un cep kamēr sīpoli top viegli brūni. Pievieno no dzīslojuma attīrītu, kubiņos grieztu gaļu un pārmaisot apcep no visām pusēm, pievieno notīrītus, sagrieztus burkānus, vienu smalki grieztu ķiploku un turpina cept līdz burkāni kļūs mīksti, apmēram 5-10 min.

Pielej 0,5 l ūdeni un ievieto viducī veselu ķiploku, kurš attīrīts no mizas ārpusē, pagaidam līdz ūdens sāk vārīties un ķiploku ņem ārā un pagaidām noliek malā. Tad pievieno sāli, pievieno rīsus, ja nepieciešams pielej vēl ūdeni, lai rīsi būtu nedaudz zem ūdens, turpina vārīt apmēram 10 min., līdz ūdens nenostājās ar rīsiem vienā līmenī.

Tad ievieto ķiploku atpakaļ viducī, pārlej visu nedaudz ar eļļu, liek vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt apmēram 20 min.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Vidējas
Kaloriju līmenis
Augsts
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2015-03-03
Recepte apskatīta: <1k


mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Papildus fotogrāfijas


Uzbeku plovsUzbeku plovsUzbeku plovsUzbeku plovs

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļu biezenis , zemeņu , Vista , Reņģu sacepums , selerija ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
kraukšķīgie salāti ziemai
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180