Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Medijumi

Medijumi

Stirnas ragū I



Karstos taukos uzgrauzdē viruma zaļumus, tad klāt pieliek kantainos gabaliņos sagrieztu stirnas gaļu, pēc garšas sāli un pārējās garšvielas, un gaļu izsutina mīkstu, pielejot pa lāsei ūdeni vai gaļas virumu. Mērcei nosmeļ taukus, piekaisa mazliet miltus un sabrūnina, pielej ūdeni vai virumu, un mērci savāra un izkāš. Beigās mērci papildina ar sarkanvīnu, krējumu un citronsulu, un tajā sutina gaļu. Piedevām

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mednieku ragū



Lauku irbes notīra, izņem iekšas, un no iekšpuses iesāla un apliek ar plānām speķa šķēlītēm, pēc tam ar viruma zaļumiem izcep karstos taukos un sadala 4 daļās. Buka gaļu sagriež apm. pirksta biezuma šķēlēs, iemērc ar vienu pusi miltos un tāpat ātri uzcep karstos taukos. Pēc tam šķēlītēs sagrieztus sīpolus un viruma zaļumus apcep taukos, pieliek irbju un buka atliekas,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Irbju krēms



Irbes notīra, krūtis aptin ar žāvēta vai jēla speķa šķēlēm, apsien ar stipru diegu un sutina sviestā, šad un tad klāt pielejot pa lāsītei verdoša ūdens (apm. 1/2 l ), līdz gaļa mīksta. Tad krūšu gaļu izgriež, divas reizes izlaiž cauri maltuvei, pieliek pa karotei nesakultu putu krējumu un sakultas olas. Kad viss sagrūzts, biezeni izberž caur sietiņu, pieliek sāli,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meža cūkas šķiņķis, žāvēts



Meža cūkas gaļu nomazgā, izņem kaulus. Sāli, cukuru un salpetri samaisa, gaļu apsala, pieliek kadiķu ogas, patur 1 nedēļu, sarullē, sašņorē, pakar dūmos, žāvē lēnā siltumā 2 dienas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meža cūkas cepetis



Gaļu nomazgā, iemērc pienā, patur 2 dienas, iespeķo, apkaisa ar sāli, bieži aplaistot cep krāsnī, pieber kadiķu ogas. Gatavam izņem kaulu, sagriež glītās šķēlītēs, sakārto uz iegarena trauka, gar abām pusēm sakārto vārītus kartupeļus, pārlej krējuma mērci, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaķa cepetis



Zaķi nodīrā, iztīra iekšas, nomazgā, nogriež gurnus, plecus, no muguriņas noņem plēvi, ribas. Liek uz pannas sviestu, aplaistot cep krāsnī mīkstu, pieliek krējumu. Muguriņu sagriež apmēram 2 pirkstu platumā, lāpstiņas atstāj veselas. Sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces, pārējo salej mērces traukā. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, brūkleņu ievārījumu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Stirnas ragū



Gaļu nomazgā, novelk plēves, sacērt mazos gabaliņos, uz pannas karstā sviestā apcep visas puses brūnas, ieliek katliņā, pārlej buljonu, vāra mīkstu, pieliekot sīpoliņus, pipargurķīšus, vircas, sāli. Mērci maisot vāra, līdz atdalās tauki, pieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, uzvāra, izkāš, pieliek krējumu, salej mērces traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Stirnas mugura



Mugurai novelk plēvi, nomazgā, ierīvē ar sāli, pipariem, karstā sviestā apcep brūnu, pieliek kadiķu ogas. cep karstā krāsnī, bieži aplaistot, apmēram 2 stundas. Pusmīkstai muguriņai uzliek skābu krējumu, cep mīkstu. Mērci salej katliņā, pieber miltus, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej nedaudz mērces, līdzās sakārto ceptus kartupeļus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Stirnas cepetis



Cepeti nomazgā un mērcē pienā 1 dienu, ierīvē ar sāli, pieliek kadiķa ogas, liek cepeti karstā sviestā, pārlej ūdeni, cep aplaistot un pārliekot skābu krējumu. Sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej ar mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vista majonēzē



Putnus notīra, nogriež kaklus, spārnus, kājas, izņem iekšas, sašuj. Izkausē sviestu, ieliek putnus, cep krāsnī aplaistot, kamēr kļūst brūngani. Aukstus pārgriež gareniski divās daļās. Izcērt muguras kaulu, noņem gurnus, sadala tos divās, krūtis trīs daļās. Sakārto bļodā, pārlej majonēzi, ka putnu pilnīgi apsedz. Virsu noliek kaperiem, malā pieliek citronu un zaļumus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kartupeļu pankūkas , laša , ķirbju , salit , kartupeļu pankūkas ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180