Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Kotletes

Kotletes

Tītara gaļas kotletes



Nem bļodu un liek iekšā malto gaļu, sasmalcinātus sīpolus, izspiestas caur ķiplokspiedi ķiploka daiviņas, olas, krējumu, rīvmaizi, sāli un piparus. Visu kārtīgi pārmaisa līdz veidojās viendabīga massa. No iegūtās kotlešu masas veido plācenīšus un uz pannas cep taukvielā. Pasniedz siltas ar kartupeļiem un dārzeņu salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju kroketes



Iepriekš novārītu, nodīrātu un izasakotu zivi smalki sakapā un sajauc ar izkausētu sviestu, veselām, svaigām olām, pipariem un sāli, tad klāt piejauc citronsulu, smalki sakapātas pētersīļa lapiņas (vai sakapātus pipargurķīšus) un berztu maizi, visu labi samīca, pagatavo garenus plācenīšus, un kroketes verdošos taukos apcep brūnas. Galdā kroketes pasniedz ar kartupeļiem vai ar zaļiem salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Teļa pieņu un nieru kroķetes



Teļa pieņus notīra un 10 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc tam labi nopilina. Teļa nieres nomazgā un apmēram 1/2 st. sutina ar sviestu un sāli, šad un tad pa lāsītei pielejot verdošu ūdeni (apm. 1/2 glāzes). Tad pieņus un nieres parupji sakapā, ļauj atdzist, iekuļ mērcē olu dzeltenumu, klāt pieliek sakapāto gaļu un berztu maizi, pagatavo iegarenus plācenīšus, un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šķiņķa kroketes



Jēlu vai vārītu šķiņķi divas reizes izlaiž cauri maltuvei (vai arī smalki sakapā) un samīca ar izkausētu sviestu, olu dzeltenumiem un putās sakultu olbaltumu, tad pagatavo garenus plācenīšus, apviļā miltos, olā un berztā maizē, un kroketes apcep sviestā vai taukos brūnas. Galdā šķiņķa kroketes pasniedz ar dārzeņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera kroketes



Saldā pienā iemīca miltus ar sviestu un maisa uz uguns tik ilgi, līdz mīkla no katla atlīp, tad mīklai vēl siltai klāt piejauc berztu sieru un piparus, un kad tā atdzisusi, stipri kuļot piejauc olu dzeltenumus un beigās arī putās sakultu olbaltumu, pēc tam izveido garenus plācenīšus un apcep liellopa taukos brūnus. Kroketes noliek uz cepampapīra, lai liekie tauki novilktos,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Napoleona kroketes



Miltus iemīca ar pienu, klāt pieliek sviestu, un vāra tik ilgi, līdz mīkla no katla atlīp, tad mīklai ļauj atdzist. Sālītu, vārītu mēli un cieti novārītas olas sagriež mazos gabaliņos, sajauc ar smalki sagrieztām svaigām baravikām, svaigām (veselām) olām un pipariem, visu pieliek klāt atdzisušai mīklai, pagatavo iegarenas kroketes (kotletes), apviļā tos miltos un tad sakultā olā, apkaisa ar berztu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vistas kotletes



Vistas gaļu atdala no kauliem un gaļas mašīnā 2 reizes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno izkausētu sviestu, olu, sāli un samaisa. Tad veido kotletes, apviļā rīvmaizē un cep. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, krējuma mērci, sautētiem burkāniem, ziedu kāpostiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Liellopa un cūkas gaļas kotletes



Gatavo tāpat kā liellopa gaļas kotletes.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Liellopa gaļas kotletes



Liellopa gaļas mīkstumu sagriež gabaliņos un samaļ gaļas mašīnā. Pēc tam pievieno ūdenī izmērcētu baltmaizi, sasmalcinātus sīpolus un vēlreiz samaļ. Samaltai gaļai pieliek sāli, atlikušo ūdeni un samaisa, līdz gaļa uzbriedusi, saistoša. Tad gaļas masu sadala, liek uz gaļas dēlīša rīvmaizē un ar naža palīdzību izveido kotletes. Cep uz pannas sakarsētos taukos, līdz abas puses brūnas un kotletes gatavas. Kotletes

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Truša gaļas kotletes



Gaļas mīkstumu samaļ, pievienojot krējumā izmērcētu baltmaizi, sāli, piparus, kausētu sviestu. Sastrādā vijīgu masu, no tās veido kotletītes, apviļā rīvmaizē, cep sakarsētā sviestā, pasniedz ar dārzeņu piedevām, mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Vēžu pastēte , kartupeļu pankūkas , angļu gaumē , foreles , veltnīši ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Ābolu un banānu  biezenis.
Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Liek vārīt uz lēnas uguns (apmēram 20 min.) maisa, lai nepiedeg. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180