Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Desas

Desas

Aknu desas un baltmaizes sacepums



Baltmaizei norīvē vai nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs vai lieto jau iepriekš sagrieztu, sīpolus sīki sasmalcina un taukvielā sacep, pievieno no apvalka attīrītu aknu desu, sāli, muskatriekstu, visu ātri izkarsē. Ietaukotā veidnē liek kārtu pienā apmērcētu baltmaizes šķēļu, kārtu aknu masas, virsū atkal kārtu baltmaizes, pārlej ar sakultu olu un piena maisījumu, pārliek ar sviesta piciņām un krāsnī sacep.

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Putraimu desa



Putraimus noskalo, ar ūdeni vāra mīkstus, speķim nogriež ādu, sagriež četrstūrainos gabaliņos, 2 reizes ar verdošu ūdeni applaucē. piemaisa putraimiem. Atdzisušai putrai pieliek asinis, smalki sagrūstus piparus, majorānu, sarīvētus sīpolus, sāli, visu samaisa, masu pilda iztīrītās cūku zarnās, sasien abus galus kopā, liek verdošā, maz sālītā ūdenī, karsē, kamēr iedurot nerādās vairs asinis. Pasniedz uzceptu karstā sviestā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Desa (asiņu)



Ādiņas novāra mīkstas, laiž caur mašīnu, ieber asinīs. Speķi applaucē 3 verdošos ūdeņos, ber pie asinīm, pieliek sāli, piparus, majorānu, pilda ne visai cieti cūkas zarnā, karsē 40 min. sāls ūdenī. Kad iedurot ar adatu, nerādās asinis, tad desa gatava


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Desa ar mēli



Mēli novāra mīkstu, novelk ādu. Cūkas ādiņas novāra mīkstas, izmaļ, ieber asinīs, pieliek sāli, piparus, majorānu. Mēli ietin plāni sagrieztā speķī. Sagatavoto masu un mēli pilda ne visai cieti cūkas zarnā. karsē ap 40 min. sāls ūdenī. Izņem no ūdens, viegli noslogo.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Tīriņdesas



Gaļai noņem plēves, sagriež katru atsevišķi mazos gabaliņos, sajauc kopā salpetri, cukuru, sāli, gaļu apsala, noliek stāvēt 2 dienas. Speķi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos, ar karstu ūdeni noplaucē. Vērša gaļu 2 reizes samaļ, pieliek ķimenes, cūkas gaļu, speķi, smalki sarīvētu ķiploku, mīcot lej ūdeni, labi samaisītu pilda zarnās, apžāvē 1 stundu, pēc žāvēšanas karsē. Pasniedz ar kāpostiem un kartupeļu biezeni.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krakovas desa (versija)



Katru gaļu sagriež gabaliņos atsevišķi - cukuru, sāli, samaisa, gaļu apsālā. Speķi sagriež sīkos gabaliņos. Otrā dienā vērša gaļu samaļ 2 reizes, cūkas gaļu nemaļ, sagriež mazos, sīkos kubiņos. Vērša, cūkas gaļu un speķi krietni sastrādā, pieliek saberztu ķiploku, piparus, pielej ūdeni, mīca, kamēr masa kļūst lipīga. Cūkas zarnas nomērcē aukstā ūdenī, pilda zarnās sagatavoto masu, ne visai garos

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aknu desa



Gaļu un aknas nomazgā, sagriež un liek katlā aukstā ūdenī, vāra. Pēc noputošanas pieliek sāli, vircas, sīpolu, lauru iapas, novāra aknas mīkstas, samaļ. Samalto masu puto, kamēr kļūst gaiša. Ja masa izrādās par sausu, pielej buljonu, pieliek sagrūstu majorānu un sagrieztu speķi, masu labi izmaisa, pilda zarnās. Garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Desa (pie tējas)



Gaļu sagriež, apsala, noliek 4 dienas vēsā vietā, smalki samaļ. Speķi sagriež smalkos gabaliņos, pie samaltās gaļas pieliek piparus, sāli, smalki sarīvētus ķiplokus, cukuru, kartupeļu miltus, ūdeni un visu kopā labi samīca, kamēr masa kļūst lipīga. Tad pieliek speķi, izmīca cauri, pilda zarnās. Liek desas žāvēt apm. 2 stundas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dūmu desa



Vērša gaļai noņem plēves, cūkas gaļai noņem ādu, sagriež palielos gabaliņos, apsala, sakārto uz dēļa. noliek vēsā vietāuz 2 dienām. Maļ 2 reizes, pieliek parupji maltus piparus, smalki sagrieztus ķiplokus, konjaku. Speķim nogriež ādu, sagriež tievās sīkās strēmelītēs, pieliek samaltai gaļai. Masu mīca uz galda ar rokām, kamēr tā kļūst vijīga. Pilda tīrās zarnās stingri, lai nepaliktu vietām gaiss, aizsien,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Desiņas sviesta mīklā



Gatavu sviesta mīklu izrullē , sagriež apmēram 2 pirkstu garos un apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Desiņām novelk ādu uz katra mīklas gabaliņa uzliek desiņu, mīklu aizspiež cieti, liek uz nesmērētas plates, nosmērē ar sakultu olu, cep karstā krāsnī apmēram 20 min.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
abolu kompots , stroganovs , kāpostu , torte , Auzu pārslu pankūkas ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Pagatavo kārtaino sviesta mīklu, izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē cepemās plātes, kas pārziesta ar ūdeni, ar naža galu izdur
Plūmju kompota gatavošanai var lietot visas plūmju šķirnes, gan sīkās, gan lielās. Labākās kompotu gatavošanai ir Viktorijas, Kārsavas plūme, Latvijas
Dūmota šķiņķa šķēles nedaudz pārziež ar galda sinepēm, liek sakarsētos taukos un cep. Pēc tam sakārto cepešbļodā, pārliek apceptas tomātu
Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā cietu taukvielu. Pieber sāli, visu samaisa, veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu,
Kartupeļus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlēs un taukvielās kopā ar sīpolu sacep. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtām kartupeļus,
Cūkas gaļas mīkstumu sagriez gabaliņos (50g.), liek uz pannas sakarsētos taukos un strauji apcep brūnus. Tad gaļai pievieno sagrieztus sipolus,
Ar smalki sagrūztām vēžu čaulām pagatavo vēžu sviestu. Smalki sakapātai vēžu gaļai pieliek pienā izmiekšķētus un nospaidītas baltmaizes, vēžu sviestu,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180