Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Desas

Desas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Desiņas 4.33

Gaļu nomazgā, sagriež četrstūrainos gabaliņos, sajauc kopā ar cukuru, sāli, gaļu apsala līdz nākošai dienai. Speķi sagriež mazos gabaliņos, ar karstu ūdeni 2 reizes noplaucē, uzliek uz sieta, lai notekas. Gaļu samaļ, pieliek maltu...Skatīt recepti

Desiņas sviesta mīklā 4.04

Gatavu sviesta mīklu izrullē , sagriež apmēram 2 pirkstu garos un apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Desiņām novelk ādu uz katra mīklas gabaliņa uzliek desiņu, mīklu aizspiež cieti, liek uz nesmērētas plates, nosmērē ar sakultu...Skatīt recepti

Dūmu desa 4.09

Vērša gaļai noņem plēves, cūkas gaļai noņem ādu, sagriež palielos gabaliņos, apsala, sakārto uz dēļa. noliek vēsā vietāuz 2 dienām. Maļ 2 reizes, pieliek parupji maltus piparus, smalki sagrieztus ķiplokus, konjaku. Speķim nogriež ādu, sagriež...Skatīt recepti

Desa (pie tējas) 4.09

Gaļu sagriež, apsala, noliek 4 dienas vēsā vietā, smalki samaļ. Speķi sagriež smalkos gabaliņos, pie samaltās gaļas pieliek piparus, sāli, smalki sarīvētus ķiplokus, cukuru, kartupeļu miltus, ūdeni un visu kopā labi samīca, kamēr masa kļūst...Skatīt recepti

Aknu desa 4.37

Gaļu un aknas nomazgā, sagriež un liek katlā aukstā ūdenī, vāra. Pēc noputošanas pieliek sāli, vircas, sīpolu, lauru iapas, novāra aknas mīkstas, samaļ. Samalto masu puto, kamēr kļūst gaiša. Ja masa izrādās par sausu, pielej...Skatīt recepti

Krakovas desa (versija) 4.22

Katru gaļu sagriež gabaliņos atsevišķi - cukuru, sāli, samaisa, gaļu apsālā. Speķi sagriež sīkos gabaliņos. Otrā dienā vērša gaļu samaļ 2 reizes, cūkas gaļu nemaļ, sagriež mazos, sīkos kubiņos. Vērša, cūkas gaļu un speķi...Skatīt recepti

Tīriņdesas 4.28

Gaļai noņem plēves, sagriež katru atsevišķi mazos gabaliņos, sajauc kopā salpetri, cukuru, sāli, gaļu apsala, noliek stāvēt 2 dienas. Speķi sagriež mazos četrstūrainos gabaliņos, ar karstu ūdeni noplaucē. Vērša gaļu 2 reizes samaļ, pieliek ķimenes,...Skatīt recepti

Desa ar mēli 4.19

Mēli novāra mīkstu, novelk ādu. Cūkas ādiņas novāra mīkstas, izmaļ, ieber asinīs, pieliek sāli, piparus, majorānu. Mēli ietin plāni sagrieztā speķī. Sagatavoto masu un mēli pilda ne visai cieti cūkas zarnā. karsē ap 40 min....Skatīt recepti

Desa (asiņu) 4.19

Ādiņas novāra mīkstas, laiž caur mašīnu, ieber asinīs. Speķi applaucē 3 verdošos ūdeņos, ber pie asinīm, pieliek sāli, piparus, majorānu, pilda ne visai cieti cūkas zarnā, karsē 40 min. sāls ūdenī. Kad iedurot ar adatu,...Skatīt recepti

Putraimu desa 4.19

Putraimus noskalo, ar ūdeni vāra mīkstus, speķim nogriež ādu, sagriež četrstūrainos gabaliņos, 2 reizes ar verdošu ūdeni applaucē. piemaisa putraimiem. Atdzisušai putrai pieliek asinis, smalki sagrūstus piparus, majorānu, sarīvētus sīpolus, sāli, visu samaisa, masu pilda...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biezenis , Salatu , kartupeļi , marrutku , soļanka ,
Šodien vārda dienas svin:
Smuidra, Vitauts, Smuidris



Noderēs
Ūdeni uzvāra ar cukuru un vircēm, pieliek klāt vīnā vai ūdenī iejauktus kartupeļmiltus, uzvāra, pielej klāt uzsildītu vīnu un vēlreiz
Sijķes nomazgā, nosusina, izņem iekšas, tad ietin pergamenta vai staniola papīrā. Liek uz oglēm, apgrozot cep 5—10 minūtes. Noņem papīru,
Noskalotas un izmērcētas pupiņas vāra tajā pašā ūdenī, kurā tās tika mērcētas. Kad pupiņas top mīkstas tās nokāš, sasmalcina ar
Nolobītus, strēmelēs sagrieztus kāļus pāris reizes ieber verdošā sālsūdenī. Taukos vai sviestā tumšus apcep miltus un aplej ar spēcīgu gaļas
Sakņu selerijas rūpīgi nomazgā, nomizo, vēlreiz nomazgā aukstā ūdenī un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Lai selerijas nepaliktu tumšas, rīvēšanas
Ar gaļu, smalki sagrieztiem buljona zaļumiem un smaržīgiem pipariem izvāra spēcīgu gaļas buljonu, kurā novāra mīkstus kartupeļus. Kad ēdiens galdā
Vistu notīra, nomazgā, sašuj kājas, ierīvē ar sāli, apcep karstā sviestā brūnas, vāra katliņā, pielejot nedaudz ūdens, mīkstas. Mērci maisot



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180