Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Cepti gaļas ēdieni

Cepti gaļas ēdieni

Kurzemnieku strogonovs



Liellopu, cūkas un teļa gaļu sagriež šķēlēs, izdauza, sagriež tievās strēmelītēs. Speķim nogriež ādu, sagriež strēmelītēs, visu kopā sajauc un apcep karstos taukos uz ātras uguns. Izkausē sviestu, pieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, tomātu biezeni, uzvāra, pieliek skābu krējumu, ieliek gaļu, pieber piparus un sāli un pasniedz ar kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Alū sutināta vērša gaļa



Gaļu (ieteicams astes gabals) atbrīvo no ādas un kauliem, labi apdauza un iespeķo. Noslēdzama katla dibenā ieklāj speķa šķēles, saliek sīpolus, zaļumus (dilles, pētersīļi, loki), virces, sēnes un citrona mizas gabaliņus, virsū uzliek gaļu, apliek ar atlikušajiem zaļumiem, vircēm, speķa šķēlēm, aplej ar alu (alus vietā var arī ņemt uz pusēm alu ar ūdeni). Mērci satumina ar taukšķētiem miltiem un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepta vērša gaļa ar rīsiem



Rīsus savāra biezus, sajauc ar berztu sieru un olu dzeltenumu. Gaļu sagriež šķēlēs, apsutina 30 gr sviesta, apliek ar rīsiem, apkaisa ar berztu baltmaizi un atlikušo berzto sieru, aplej ar izkausētu sviestu un apcep krāsnī. Klāt pasniedz tomātu.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vērša cepetis ar baraviku pildījumu



Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka amūrīti, apkaisa ar sāli un 30 min. cep sviestā, karstā krāsnī, pēc tam sagriež pret šķiedru pirksta biezuma šķēlēs, bet tā, lai šķēles apakšā vēl kopā turētos. Šķēļu starpā ieziež ar jēlu olu sajauktas, smalki sakapātas, sviestā sutinātas baravikas. Pildīta gaļas gabalu cieši sasien ar auklu un 1,5 - 2 st. cep karstā
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābais vērša cepetis



Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka āmurīti, un iespeķo. Uzvāra uz pusēm etiķi ar ūdeni, pieliek sāli, pipara graudiņus un nolobītus, šķēlēs sagrieztus sīpolus, kad šķidrums atdzisis, tajā ieliek gaļu. Pēc 3 - 4 dienām gaļu izņem no marinādes, noslauka un 2 - 3 st. lēnām sutina sviestā vai cūkas taukos, pa lāsei verdošu ūdeni klāt pielejot. Mērci satumina
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cepti teļa pieņi



Teļa pieņus ieliek aukstā ūdenī un rūpīgi notīra asinis. Tad pieņus 5 līdz 10 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc kam uz sietiņa nopilina, mazliet apdauza, sagriež šķēlītēs, apviļā olā un pēc tam berztā maizē, apcep sviestā brūnus un dod galdā piedevai pie smalkiem dārzeņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ceptas teļa smadzenes I



Teļa smadzenes nomērcē ūdenī un labi notīra, lai asiņainas plēvītes klāt nepaliktu, tad 5 min. vāra maz sālītā ūdenī, pēc kam uz sietiņā nopilina, sagriež šķēlītēs, apviļā sakultā olā un berztā maizē un sviestā apcep brūnas. Galdā ceptas teļa smadzenes pasniedz ar smalkiem dārzeņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cūkas filejs



Filejam noņem taukus, ierīvē ar sāli, pannā sakarsē sviestu, apcep fileju no visām pusēm brūnu, liek katliņā, uz pannas, kurā cepies filejs, uzlej ūdeni, atvāra, pārlej filejam, tvaiko mīkstu. Mērci savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej ūdeni, uzvāra, izkāš, pieliek krējumu. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs, sakārto uz iegarenas bļodas, pārlej nedaudz mērces. Vienā pusē sakārto ceptus kartupeļus, otrā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cūkas karbonāde (versija 2)



Gaļai nocērt mugurkaulu, ribas atstāj klāt, sagriež glītās šķēlēs 2 pirkstu platumā, izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, cep karstos taukos gaiši brūnas. Gatavas sakārto uz garenas bļodas, pārlej karstu sviestu, līdzās sakārto ceptus kartupeļus, skābus kāpostus, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cūkas karbonāde (versija)



Gaļai nocērt mugurkaulu, ierīvē ar sāli, uzlej drusku ūdeni, cep karstā krāsnī, bieži aplaistot, 2 stundas. Mērci maisot savāra brūnu, kamēr tauki atdalās, piesijā miltus, pielej ūdeni vai buljonu, uzvāra, izkāš, salej mērces traukā. Gaļu sagriež glītās šķēlēs, sakārto uz garenas bļodas, pārlej nedaudz mērces, līdzās sakārto ceptus kartupeļus, tvaikotus skābus kāpostus, garnē ar zaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
galert , Plūmju kompots , siers , marinēti gurki , marrutki ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Izmanto labas kvalitātes jaunas baravikas. Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un nogriež kātus apmēram 2 cm no cepurītes. Mazo sēņu cepurītes
Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180