Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Gaļas ēdieni :: Bifšteks

Bifšteks

Dārznieka bifšteks



Filejam, novelk plēvi, nogriež taukus, iespeķo, apkaisa ar sāli un 45 min. sutina sviestā, pamazām pielejot karstu ūdeni. Dārzeņus katrus par sevi novāra maz sālītā ūdenī mīkstus. Pupiņas iepriekš sagriež, Puķkāpostu galviņu atstāj veselu. Fileju, kad tas gatavs, sagriež šķēlēs, sakārto garenā bļodā, garnē vainaga veidā ar dārzeņiem, kurus aplaista ar izkausētu sviestu. Mērci savāra ar miltiem un saldu krējumu
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Bifšteks ar olu



Fileju, kam novelk plēvi, nogriež taukus, sagriež 2 - 3 pirkstu biezuma šķēlēs, neapdauzītu viegli apkaisa ar sāli, pipariem un 4 - 5 min. cep uz stipras uguns apm. 2/3 sviestā, ko iepriekš sabrūnina stipri sakarsētā pannā. Tiklīdz gaļai radusies brūna garoza, pannu uzliek uz mazas uguns un cep vēl 3 - 4 min. Izceptās gaļas šķēles ieliek sasildītā bļodā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Liellopu bifšteks



Gaļu ar plēvi sagriež pirksta biezuma šķēlēs, no abām pusēm dauza, apkaisa mazliet ar pipariem un sāli un ātri (3—4 min.) apcep izkausētā, stipri sabrūninātā sviestā no abām pusēm brūnu, ieliek sasildītā bļodā, aplej ar mērci, apkaisa ar kasītiem mārrutkiem un pasniedz galdā ar kartupeļiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zemnieku bifšteks



Filejam noņem taukus, plēves, sagriež šķēlēs 2 pirkstu biezumā, izdauza no abām pusēm, cep karstā sviestā uz ātras uguns abas puses tā, lai vidū paliek jēls, tad novieto uz lēnākas uguns, lai izkarst, cep vēršacis (no olām). Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās, apcep brūnus. sakārto uz trauka ceptus kartupeļus, virsū liek fileju, pārlej karstu sviestu, uz fileja sakārto sīpolus, tiem virsū

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Hamburgas bifšteks



Filejam noņem taukus, plēves, sagriež šķēlēs 2 pirkstu biezumā, izdauza no abām pusēm, apkaisa ar sāli, karstā sviestā uz ātras uguns apcep abas puses brūnas, novelk uz lēnākas uguns, lai izkarst. Cep speķa šķēlītes, sīpolus, vēršacis, - katru atsevišķi. Sakārto uz trauka bifšteku, virsū speķa šķēlīti, speķim sīpolus, tiem virsū vēršaci. Sviestā, kur cepies bifšteks, pagatavo mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vācu bifšteks



Gaļai noņem plēves, samaļ, samīca. Veido apaļus bifštekus, cep karstā sviestā, apkaisot ar sāli, pipariem, abas puses brūnas. Sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, virsū uzliek sakasītus mārrutkus, blakām ceptus kartupeļus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Romšteks



Gaļas šķēles viegli izdauza, apkaisa ar sāli un pipariem, olu sakuļ. Gaļas šķēli apmērcē olā, pēc tam apviļā rīvmaizē. Sakarsētos taukos romšteku cep no abām pusēm brūnu, cepšanas laikā pārlaistot ar sviestu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, salātiem. Romšteka šķēlei var uzlikt saceptu olu kulteni.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Bifšteks



Gaļas mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļu šķiedrām pirkstu biezās šķēlēs. Šķēles viegli izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas. Speķi griež plānās šķēlēs, liek uz pannas, pievieno nedaudz sviesta un, kad speķis no vienas puses apcepis, šķēles apgriež, pievieno ripās sagrieztus sīpolus un turpina cept, līdz sīpoli kļūst dzeltenbrūni. Bifšteku pasniedz ar

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Maltais bifšteks



Maltai liellopu gaļai pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu speķi, sāli, piparus, olu un visu labi izmaisa, pēc vajadzības papildinot ar ūdeni. Ar mitrām rokām veido bifštekus, sakarsētos taukos strauji apcep brūnus, tad ievieto cepeškrāsnī un, pārlaistot ar sviestu, cep līdz gatavībai. Pasniedz ar dārzeņu piedevām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kāpostu salāti , augļi , speķa mērce , rauga , pilditas olas ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi. Burkānus nomazgā, nomizo
Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180