Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dzērieni :: Uzlējumi

Uzlējumi

Dzērveņu uzlējums



Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst.
Iegūto saturu liekam trīslitru burciņa, apkaisām ar cukuru un uzlejam degvīnu (degvīnu ieteicams labas kvalitātes, lai nebojātu dzērvenes, jo no tā atkarīgs ir rezultāts.). Atlikušo daļu piepildām ar tīru, aukstu ūdeni (vārīts atdzesēts ūdens). Visu pārmaisām un uzliekam vāku. Glabājam vēlams tumšā vietā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Brūkleņu uzlējums



Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu. Uzliekam vāciņu un visu pārkratām lai burciņa viss apmaisās. Liekam ievilkties apmēram uz mēnesi, ik pa laikam pakratot burciņu. Kad laiks pagājis iegūto uzlējumu izkāšam cauri dubultai marlei divas - trīs reizes līdz saturs paliek dzidrs. Brūkleņu uzlējumu uzglabā ledusskapī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ķiršu uzlējums



1. Ķiršus mazgājam un atlasam bojātās ogas. Nosusinām un beram stikla burciņās. Pārlejam ogas ar degvīnu lai ķirši būtu nosegti un vēl mazliet, jo ogas šķidrumu ievilks. Uzliekam vāciņu un atstājam ievilkties uz 2 līdz 3 nedēļām.

2. Kad pagājis laiks nolejam šķidrumu caur sietiņu un atsevišķā traukā uzglabā. Atdalītās ogas atstājam burciņā un apkaisām ar cukuru, sakratām lai

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Citronu uzlējums.



Citronus kārtīgi nomazgā, nosusina, no viena citrona noņem plānu mizas kartiņu ar mizojamo nazīti, pārgriež to uz pusēm un izspiež sulu. Uzvāra sīrupu no ūdens un cukura un atdzesē. No atlikušiem citroniem noņem mizu un apgriež mizas baltumus tā lai paliek tīrs citrons un tam nebūtu rūgtuma no mizas. No šiem citroniem mizas metam ārā. Iegūtos tīros citronus ar

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ei , biezputra , sviests , cepta , polu merce ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180