Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dzērieni :: Groks

Groks

Alus groks



1 l alus, 1 citrona miziņa, 4 ēdamkarotes cukura.

Alu ar cukuru un citrona miziņu uzkarsē, pilda glāzēs. Gatavojot groku ar tumšo alu, var ņemt vairāk citrona miziņas, bet mazāk cukura (apmēram 2 ēdamkarotes)


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Tējas groks



0,75 l tējas, 8 glāzītes degvīna, ruma vai konjaka, 8 tējkarotes medus vai cukura, 1 citrons.

No puscitrona izspiež sulu. Pārējo sagriež šķēlītēs un liek groka krūzītēs. Uzlej degvīnu, rumu vai konjaku (katrā glāzē pa divām glāzītēm), pielej izspiesto citrona sulu, pieliek cukuru vai medu un uzlej stipru, verdošu tēju.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Olu groks



4 olas, 8 tējkarotes cukura, 4 liķiera glāzītes konjaka, ruma vai degvīna, 0,75 l piena, muskatrieksts.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Atsevišķi saputo olu baltumus, pievienojot nedaudz cukura. Katrā glāzē ielej 1 liķiera glāzīti degvīna, konjaka vai ruma. Saputotos olu baltumus samaisa ar dzeltenumiem un putas sadala pa visām 4 glāzēm. Glāzēs ielej verdošu pienu, putām uzrīvē muskatriekstu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ruma groks



3 citroni, 8 krustnagliņas, 8 tējkarotes cukura, 8 liķiera glāzītes ruma, kanēlis, 0,75 l ūdens.

Diviem citroniem izspiež sulu. Vienu citronu sagriež šķēlēs, tajās sasprauž krustnagliņas. Ūdeni uzvara, pievienojot cukuru, kanēļa mizu. Vārīšanu pārtrauc, pielej citronu sulu, rumu, pilda glāzēs, uzliek sagatavoto citrona šķēlīti.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
burkāni , karbonāde , r , kāposti , salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Marianna, Ginters, Guntra



Noderēs
 Marinēti tomāti
Veselus, maza izmēra, cietus, sarkanus tomātus nomazgā un sapilda burkās, liekot pa starpām sasmalcinātus garšaugus. 1l burkā var iepildīt 500
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un
kraukšķīgie salāti ziemai
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās
Izmanto labas kvalitātes jaunas baravikas. Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un nogriež kātus apmēram 2 cm no cepurītes. Mazo sēņu cepurītes
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180