Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dzērieni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ķiršu kokteilis 4.23

Ķiršu kokteilis

Pilda glāzēs ķiršus, riekstus. Pārlej ar sulu pievieno ledu un gāzēto ūdeni.

...Skatīt recepti

Arbūzu kokteilis 4.04

Arbūzu kokteilis

Sārtu pastingru arbūzu mīkstumu sagriež glītos gabaliņos. Gabaliņus ievieto kokteiļa glāzē, pārlej ar medu, tad pārlēj ar ledainu sulu.

...Skatīt recepti

Ābolu-piparmētru kokteilis 4.04

Ābolu-piparmētru kokteilis

Šagriež šķēlēs ābolus un apvāra cukura sīrupā, atdzesē un sīrupam pievieno ābolu sulu. Ledu vēlams sadrupināt un iebērt glāzē, ieliek ābolu šķēlītes, uzlej sagatavoto šķidrumu un pārkaisa ar piparmētru zaļumiem.

...Skatīt recepti

Kakao kokteilis 4.15

Kakao kokteilis

Pienu uzvāra. Sajauc kakao ar cukuru un pielej pienu visu vēlreiz uzkarsē, pievieno vaniļu, sakapātos riekstus, atdzesē. Pirms pasniegšanas pievieno glāzei karoti saldējumu un uzlej kakao

...Skatīt recepti

Olu - medus kokteilis 4.22

Olu - medus kokteilis

Visas sastāvdaļas ievieto mikserī, sakuļ.

...Skatīt recepti

Zemeņu kokteilis 4.26

Zemeņu kokteilis

Zemenes sasmalcina, pievieno uzvārītu atdzesētu kafijas krējumu, saldina pēc garšas, saputo. Pasniedzot kokteili glāzē var pievienot sacukurotas zemenes.

...Skatīt recepti

Ābolu limonāde 4.17

Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriez gabaliņos, lēnam novāra ar ūdeni mīkstus, atdzisušus nokāš. Nokasto sulu sajauc ar cukuru un vīnu. Ja grib atspirdzinošu dzērienu, tad piedevām piejauc dabīgo skābi.

...Skatīt recepti

Medus limonāde 4.28

Medu uzvāra ūdenī un ieraudzē vaļējā traukā ar alus raugu, ļaujot 2 dienas stāvēt. Tad piejauc citronsulu un dzērienu iepilda māla krūkās, kuras labi aiztaisa ciet. Jau pēc 1-2 nedēļām limonādi var lietot.

...Skatīt recepti

Kvass 4.21

Kaltētu rupju maizi aplej ar verdošu ūdeni un atstāj 12 stundas stāvēt. Atšķaida raugu kādā lāsē nokasta maizes ūdens, un ļauj rūgt; pēc 3 st.maizes ūdeni nokāš, pieliek raugu, cukuru un izkāstu piparmētru tēju, visu...Skatīt recepti

Maizes alus 4.19

Maizes garozas vai šķēles cepeškrāsnī apgrauzdē brūnas, ieliek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, pieliek citronu vai apelsīnu miziņas, trauku noslēdz un atstāj uz 5 stundām. Tad šķidrumu caur drānu uzmanīgi nokāš, pievieno cukuru, apiņu novārījumu,...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
skābie kāposti , jēra gaļa , kūka , aknu pastēte , kartupeļu zupa ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Plūmes liek verdošā ūdenī un karsē, līdz miziņa iesprēgā. Tad pārliek aukstā ūdenī, atdzesē, novelk miziņu, ja vēlas, izņem kauliņu,
Biezpienu samaļ gaļas mašīnā. Tomātus izberž caur sietiņu, lai atdalītu miziņas un sēkliņas. Sviestu saputo, pievieno sīki sasmalcinātus sīpolus, biezpienu,
Rutkus sarīvē skaidiņās, ābolus sagriež salmiņos, burkānus sarivē uz smalkās rīves, pieliek krējumu, sāli un samaisa.
Ar kartupeļiem, krējumu un sviestu gatavo ne visai biezu biezeni. Speķi un sīpolu sagriež kantainos gabaliņos, speķi apcep, koši iebrūnu
Ja zuši dzīvi, tad iedur astē un pakausī, lai notek asinis, iegrieztās vietās uzkaisa sāli. Novelk ādu, nogriež spuras, sagriež
Sviestu ar margarīnu, cukuru, olas dzeltenumu saputo, pieliek augļus un sālsūdenī novārītus, atdzesētus makaronus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas
Notīrītas aknas 5—6 min. sutina pannā ar žāvētu, smalki sagrieztu speķi, kad tās atdzisušas, divreiz samaļ, sajauc ar krējumā sakultu



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180