Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Vārīti dārzeņi

Vārīti dārzeņi

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Vārīti kartupeļi 4.23

Vidēja lieluma kartupeļus nomazgā, ar kartupeļu mizojamo nazīti nomizo, nesagrieztus noskalo ūdenī. Pec tam liek verdošā sālsūdenī un vāra 25-30 minūtes. Kad kartupeļi mīksti, ūdeni nolej un kartupeļus vaļējā katlā patur uz uguns, līdz tie...Skatīt recepti

Ar mizu vārīti kartupeļi 4.00

Kartupeļus ar suku nomazgā vairākos ūdeņos, liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Kartupeļiem ieteicams nogriezt galiņus, lai tie pēc vārīšanās būtu miltaināki, garšīgāki. Kad kartupeļi gatavi, ūdeni nolej un vaļējā katliņā patur uz uguns, lai...Skatīt recepti

Kartupeļi ar šķiņķi 4.05

Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek katliņā izkausētā sviestā un samaisa. Tad kartupeļiem pārlej sakultu olu un karsējot apmaisa, līdz ola sarecējusi. Kartupeļus liek cepešbļodā, pārliek šķiņķa šķēlītes, pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu...Skatīt recepti

Kartupeļi tomātu mērcē 4.20

Kartupeļus novāra, nomizo un sagriež šķēlītēs. Sagrieztos kartupeļu šķēlītes liek tomātu mērcē, izcilā un nedaudz uzkarsē. Sakārto dziļākā traukā un pasniedz brokastīs, vakariņās ar sviestmaizi vai kā gaļas piedevu.

...Skatīt recepti

Dārza zirņi piena mērcē 4.24

Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, zirņus un vāra, līdz zirņi mīksti. Tad ūdeni nokāš, zirņus liek piena mērcē, samaisa, pārkaisa cieti novārītu, sasmalcinātu olu un pasniedz.

...Skatīt recepti

Pupiņu pākstis ar sviestu 4.21

Dzeltenajām pupiņu pākstīm, kas vēl trauslas, pārlokot lūst, atgriež galiņu un līdz ar to novelk sānu dzīsliņu no vienas malas, tad atgriež otru galiņu un novelk sānu dzīsliņu no otras malas. Tad veselas, nesagrieztas liek...Skatīt recepti

Ziedu kāposti ar sviestu 4.05

350 g ziedu kāposti, 25 g sviesta, 5 g rīvmaizes, 1/5 citrona vai citronskābes, sāls

Izvēlas cietas, baltas vidēja lieluma ziedu kāpostu galviņas. Atdala ārējās lapas, lielākās galvas pārdala uz pusēm.
Liek aukstā etiķūdenī un patur...Skatīt recepti

Ziedu kāposti olu mērcē 4.00

Ziedu kāpostu galviņas atbrīvo no ārējām lapām, sadala mazākās daļās un patur apmēram 15 minūtes aukstā etiķūdenī. Pēc tam liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstas. Ar putu smeļamo karoti izņem no ūdens, sakārto dziļākā traukā...Skatīt recepti

Kartupeļu biezenis 4.11

Kartupeļus nomizo, noskalo, ja nevienādi, sadala gabalos, liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstus. Tad ūdeni nolej, tūlīt karstus saspaida ar koka stampiņu, jo tad biezenis ir irdenāks, garšīgāks. Iegūtajai kartupeļu masai pakāpeniski pievieno uzvārītu pienu,...Skatīt recepti

Kartupeļu un spinātu biezenis 4.09

Kartupeļus nomizo, noskalo un sālsūdenī vāra mīkstus. Tad ūdeni nolej un ar koka stampiņu saspaida. Spinātu lapiņas nomazgā, uzliek uz sieta, notecina ūdeni un gaļas mašīnā samaļ. Kartupeļu masai pievieno uzvārītu pienu, sviestu, samaltos spinātus...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
vistas , uzpūtenis , ola , baltmaize , marinēti gurki ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Lasi sagriež ieslīpi plānās šķēlītēs (bez ādas), sakārto uz iegarena šķīvja, garnē ar citronu un zaļumiem. Ja vēlas, lai lasis
Vistu sadala lielākos gabalos, nomazgā, liek katlā pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa tikko nosegta, uzvāra un noputo. Tad pievieno
Sīkās un grūti atzvīņojamās zivis pēc izķidāšanas un rūpīgas mazgāšanas var likt katlā veselas, pārliet ar aukstu ūdeni, pievienot sāli
Sulīgas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vāciņu
Kartupeļus notīra un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Kartupeļu masu liek rupja auduma vai divkārt saliktā marles drānā un nospiež
Svaigus jūras asarus notīra. Zivju galvas, asakas pērlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra 25-30 minūtes,
Gaļu nomazgā, sacērt glītos gabaliņos, apkaisa ar sāli, karstos taukos apcep brūnu, sakārto katlā, pārlej gaļas atvārījumu. pieliek sīpolu, lauru



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180